Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s bylinkovým máslem v alobalu

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 936 kJ /
941 kcal
Bílkoviny1,30 g
Tuky102,53 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory neloupeme, ale řádně jim umyjeme slupku, nejlépe kartáčkem. Krok 2: Podélně je rozpůlíme a do středu řezné plochy vyhloubíme důlek, nejlépe speciálním vykrajovátkem na kuličky z brambor. Krok 3: Změklé máslo smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanými bylinkami a dostatečným množstvím soli. Krok 4: Máslem naplníme důlky v bramborách, půlky přiložíme k sobě a pevně zabalíme do alobalu. Krok 5: Rozložíme na plech a pečeme v troubě, rozpálené na 250°C 40-45 minut, podle velikosti brambor.

Zveřejněno 27. 6. 2010

Poznámka autorky Eliza

Zdroj: pořad Prostřeno na TV Prima.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s bylinkovým máslem v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLGr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s bylinkovým máslem v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLGr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Hilary Clinton 15. 11. 2012 16:25
Ahojki, moc dobrý recept. Opravdu sváteční úprava brambor. Doporučuji. Akorát jsem to mírně zefektivnila - nevydlabávala jsem, jen jsem bramboru nakrojila ze tří čtvrtin, do vzniklé mezery jsem strčila pláteček másla a směs soli s kořením (sůl, mletý kmín, tymián, paprika) a zabalila do alobalu. Před podáváním jsem na bramboru dala pomazánkové máslo smíchané s čerstvě prolisovaným česnekem a čerstvou nasekanou petrželí. Bavka!:yes:

Rebulinko, tento je pouze okoukaný z TV...Ale doporučuji, je báječný a hodný ozkoušení - u nás se zabydlel a je vhodný i pro "lepší" příležitost...

taková krása..a já o ní nevím..jak hanebné:-8:-D
ihned si tisknu..na papír i k srdci..tohleto se musí vyzkoušet:-p:-p:yes::yes:

Výýýboooornééééé :-!:-p

Díky za kouzelnou fotečku...:-K

a tady je bod za ty fantastické brambůrky....:-p:-p:yes: důkaz přikládám ;-)

:-O:-p:yes::-K

Děkuju všem :-K, ale já jsem jen realizovala, nápad je okoukaný z TV...;-)

Moc dobrý nápad, chválím:yes::-K

Zrovna dnes jsem dělala tzv-koroptvičky střílené motykou-tak topmu říkávala moje babička.Nové brambory pečené v alobalu s tvarohovo-jogurtovým přelivem:-8Tak zkusím i tyto.:yes:

:-*:yes::yes:

Určitě vyzkouším, až budou k mání solidní brambory:-//
:-p:yes:

Eli, brambůrky a ještě takhle báječně ochucený jsem v pořadu viděla, ale ty tvoje jsou lepší;-) Máš 5.boda:yes:

:-KDíky Eli, žes recept vyzkoušela a hlavě přidala sem. Opět nádherná fotka.+:yes::yes:

Ráda podobně experimentuji s brambory a toto musím vyzkoušet také. Nepochybuji o tom, že je to moc dobré:yes::yes::yes::yes:+3.

Děkuju...:-) a vyzkoušejte, je to moc dobré ;-), inspirovala jsem se paní Radkou, která vařila a hostila, tuším, v pondělí...:-)
Máslo se solí a bylinkovou chutí pronikne dovnitř brambory a je to lahůdka...:-p. Líza jedla jen brambory a bazalkový bešamel, prý si nechtěla kazit chuť masem...:-O:-D

:yes::yes:

Mńam!!! Obyčejný brambor ve slupce, který vyšel z tvých rukou, je dobrůtka rovnající se bifteku:-p:yes::yes:

Krása oku lahodící, o chuťových buňkách namluvě ;-);-);-)

Tématické fráze:
brambory v alobalu, brambora v alobalu, brambory v alobalu na grilu, plněné brambory v alobalu, brambory na grilu, grilované brambory v alobalu, brambor v alobalu, pečené brambory v troubě v alobalu, plnene brambory na grilu v alobalu, brambory na grilu v alobalu, brambory v alobalu pečené v troubě, plněná brambora v alobalu, brambory pečené v alobalu na grilu, brambory v troubě prostřeno recept, brambory v alobalu na gril, brambory s máslem, pečené brambory s bylinkovym maslem, pečené brambory v alobalu, plněné brambory pečené v alobalu, brambory pečene v alobalu

Suroviny:
brambory rané, máslo, petrželka, bazalka čerstvá, česnek, sůl,

Přidat fotografie receptu