Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moc dobré naložené kuřecí maso

Kuřecí maso nemá příliš výraznou chuť, díky tomu se dá snadno dochutit rozmanitými způsoby. Marináda se zázvorem a kari je pikantní a voňavá. Maso zůstane po usmažení nádherně šťavnaté a s hranolky nebo s rýží z něho vykouzlíme výborný nedělní oběd.

Hodnocení receptu je 5,0 (119×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cashel

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + odležení do druhého dne

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + odležení do druhého dne)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 471 kJ /
830 kcal
Bílkoviny128,94 g
Tuky18,82 g
Vláknina8,16 g
Cholesterol 701 mg
Sodík 4,57 g
Sůl11,07 g
Sacharidy33,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Krok 2: Všechno koření odměříme po lžičkách do skleničky a důkladně promícháme (lžičky s kořením musí být rovné, nikoliv vrchovaté, jinak je pokrm příliš ostrý). Krok 3: Sójovou omáčku a solamyl smícháme se žloutky. Krok 4: Maso dáme do mísy, smícháme s kořením ze skleničky a zalijeme ho směsí solamylu a sójové omáčky, nakonec přidáme cibuli. Vše důkladně promícháme. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Krok 5: Na pánvi rozpálíme olej a smažíme dozlatova. Krok 6: Jako příloha se hodí nejlépe hranolky, ale maso výborně chutná i s rýží.

TIP: Oblíbené recepty - jak připravit kuře

Zveřejněno 1. 7. 2010

Poznámka autorky cashel

U nás to chutná úplně všem.

Místo kuřecího masa, může být i maso vepřové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moc dobré naložené kuřecí maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rm5k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moc dobré naložené kuřecí maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rm5k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (51)

Moc dobré, ještě jsem k tomu podusila čínskou zeleninu a pár buráků

<3

<3

Nebylo to úplně top, ale jsem spokojená.

Poprvé u nás doma tento recept neměl úspěch. Zkusila jsem ho tedy teď po delší době znovu s menší obměnou(přidáním zeleniny) a ani tentokrát jsem se nesetkala s úspěchem. Bohužel 100 lidi=100 chutí.

:-)<3:yes::-K

Maso jsem překročila jen jednou jako ivulinka. :-)Výtečné dávám fotku :yes:

Já ještě přidávám zeleninu Pod masíčko Pikant. Je to moc dobré

Náš víkendový oběd. Kuřecí steaky nakrájené na kousky a naloženo od středy. Mňam. Všichni se olizovali. Přílohou byly na plátky nakrájené pečené brambory prokládané slaninou. :yes:

Dnes uvařeno, příloha rýže Basmati, opravdu výborné ! Rýže jako příloha, se mi zdá nejvíce vhodná, hranolky si k tomu nedovedu představit, ale to je jen můj názor, nevnucuji. :-):yes:

tento receptík už pripravujem 10rokou ale troška su tam iné koreniny je super dávám k tomu pečené zemiaky alebo kašu

Já jsem dala uzenou papriku a je to super!

Bylo to vážně skvělé, jen maso jsem nekrájela na nudličky.
Bodík a fotka:-):yes:

Perfektní!!!!!:yes:

Zázvor má byť sušený, alebo čerstvý?

Anna: sušený zázvor :-p

Protože maso moc nejím,zkusila jsem sojové....a suprový :yes: :yes: díky moc za recept :-) <3

Naložené - marinované mäsá robievam, či už v plátkoch alebo na rezančeky, aj takto podobne, alebo si pokaždý raz spravím nálev - marinádu od oka vždy z iných surovín, ale sójová omáčka, zázvor, príp. Solamyl je základ.

Zkoušela jsem i z kotlet + hranolky:-K

Zkoušeli jsme a fakt výborné, moc chválím! :-K

Dnes jsem tvůj recept uvarila je to super moc dobré jen jsem malinko přidala česnek a vodu máme radi k rýži trochu omáčky ,jinak k hranolkám to podle receptu je super , díky za recept ,už se těším za hodinu obědváme :yes::yes::yes::-)

máme taková jídla rádi a v nejbližší době udělám<3:yes:

for prosciuto: jistě to není vhodné, ale zatraceně dobré :yes: pravděpodobně z neznalosti si dovolím míchat klasickou rajskou omáčku s rýží na kari (karí alebo curry, jak je libo) a myslím, že to jídlo dostalo právě jen jinou dimenzi a o to v kuchyni snad jde.. ne? :-8 Možná kdyby to v Indii zkusili, přestanou tam být krávy posvátné.. :-D tohle je recept na nakládané maso vcelku univerzální.. poprvé jsem jako přílohu udělal bramboráčky a okurkový salát s kefírem.. nevšední gurmánský zážitek, vřele doporučuji ;-)

prosciuto: Autorka neupresnila zemepisny puvod receptu, toz kdyz dovolite, si muze dat koreni podle sve chuti a gusta. Ji to takto proste chutna a netvrdi, ze je to recept indicke ci japonske kuchyne....

prosciuto 24. 1. 2016 16:08
Nepochybujem o tom, že jedlo Vám všetkým chutí.
Napriek tomu si dovolím uviesť, že tak, ako v našej
európskej kuchyni nezvykneme miešať ingrediencie, ktoré
nemajú nič spoločné (do vepřo, knedlo nedávate curry
a do bramboráku sójovú omáčku), nie je vhodné,
pravdepodobne z neznalosti, miešať chute indické
s japonskými (curry, ginger (zázvor) - sójová omáčka).

Děkuji za inspiraci cashel :-8 ..úžasný.. připravil jsem pro přítelkyni, nejen že se jí dělaly boule za ušima, ale hned v týdnu si ho udělala sama.. :-D ..protože mi není experimentování cizí, vynechal jsem kari, ale ne úplně, uvařil jsem rýži na kari jako přílohu.. zázvor taktéž vynechán, nahrazen česnekem a špetka majoránky.. ještě jsem přihodil do dodělávajícího se masa nakrájenou žlutou papriku do měkka, na talíř přikrájel rajče a ozdobil natí jarní cibulky.. taky výborné.. :yes:

Masíčko naloženo, tak jsem zvědavá jestli to bude takový zázrak jak tady píšete. :) Jinak díky moc za recept ! :yes:

Naprosto skvělé :-p Trochu jsem to upravil - dal jsem čerstvý zázvor, přidal ještě česnek. Množství jsem dával od oka. Na konci jsem ještě přidal maličko vody a prohřál. K tomu rýže.

Sójovku používám japonskou fermentovanou, ta je naprosto bezchybná, úplně jiná chuť, než ty čínské.

Naprosto skvělý recept ! dělala jsem to s čínskými nudlemi a omáčkou a je to opravdu skvělé :-) příteli tak chutnalo, že dnes to dělám znova :yes:

juraj: Na sojovce co kupujeme mám napsaný tradiční sojová omáčka. Tak nevím ale myslím že je spíše slaná. Asi jsem moc nepomohla :-(

ta sojovka sladká nebo slaná?Děkuji:-)

Tématické fráze:
kurecí maso, jak nalozit kureci maso, jak naložit maso na grilování, naložení kuřecího masa, naložene maso, naložení masa na grilování, naložení masa, jak naložit kuřecí maso na čínu, naložené krůtí maso, naložené kuřecí maso na cinu, nakládané kuřecí maso, dobré recepty z kuřecího masa, jak naložit maso, recepty na kuřecí maso, jak naložit kuřecí maso na grilování, grilované kuřecí maso, nalozit kureci maso, naložená kuřecí prsíčka, naložení kuřecího masa na grilování, kuřecí čína pohlreich

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř, paprika sušená sladká, zázvor, koření kari, žloutek, solamyl, cibule, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu