Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení kýta se švestkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

proste Karol

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 124 kJ /
1 464 kcal
Bílkoviny210,55 g
Tuky51,46 g
Vláknina5,52 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 612 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy36,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy - aby se maso nekroutilo). Krok 2: Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne. Krok 3: Osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou, dusíme do té doby, než maso změkne. Krok 4: Když je maso měkké, přidáme k masu povidla,plátek citronu (příjemně to omáčku provoní), zamícháme a ještě asi 20 minut povaříme. Krok 5: Poté vyndáme plátek citronu a můžeme podávat. Jako přílohu můžeme dát rýži, knedlík...

Zveřejněno 1. 7. 2010

Poznámka autorky proste Karol

Vzniklo to čistě náhodou, když tatka donesl domů kýtu z jelena. Všude sem nacházela jen brusinkové, šípkové omáčky a tak vznikla tahle povidlová. Doufám, že vám bude chutnat :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení kýta se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z757

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení kýta se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z757

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Vynikající, já jsem si to trochu upravil. Maso jsem naložil s rozdrceným divokým kořením, cognac (Remy Martin XO ;-) našel jsem ho ve starých zásobách), oliváč. Po zatažení masa, jsem sesklovatěl cibuli, podlil červeným vínem, podlil hov. vývarem a nakonec, jak píše Karol, povidla a citron. Slast, i manželka se olizovala :-D :-Q :yes:

tak dnes to vyzkousim, ja zverinu nejim, ale manzel si porucil a tak se musim objetovat alespon jako kucharka.

Jůůůůůůva to vypadá mnamkově,já jelena ještě nikdy nejedla! Budu muset ulovit nějakého myslivce:-D,ukládám a až bude myslivec tak vyzkouším!;-)Bodík pro tebe,krásná fotečka!:yes:

Jelen se někde chytí:-D, a tohle je fakt super jídlo :yes::yes:

No proste Karol,já bych si dala hned,ale kde vzít v Praze jelena?:-O,musí to být opravdu výborné,ale chce to na to opravdu zvěřinu.Tak snad někdy se naskytne možnost toto vyzkoušet.:yes:+1:-K

delate mi tu chute:)

:-p:-p:-p:-p:-)):-)):-KZnám to a je to boží.

Tématické fráze:
kančí plátky švestkova omáčka, kančí se švestkovou omáčkou, jelení kýta na šípkové omáčce, kanci na švestkové omacce, jelení kýta, kančí kýta na švestkové omáčce, jelení kýta recepty, jelení na šípkové omáčce, divočina na švestkové omáčce, divočina se švestkovou omáčkou, výborný recept na jeleni kytu, svestkova omacka od karoliny, jelení kýta recept, švestková omáčka k divočině, jelen se šípkovou omáčkou, dančí se švestkovou omáčkou, kančí se svestkovou, srnči na švestkové omačce, jelen na šípkové omáčce, srnci se svestkovou omackou

Suroviny:
kýta jelení, povidla švestková, citron, olej, koření na divočinu, sůl, vývar

Přidat fotografie receptu