Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní hovězí se smetanou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LenaT LenaT

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 664 kJ /
1 354 kcal
Bílkoviny8,30 g
Tuky144,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,20 g
Sacharidy6,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a dáme na pánev. Krok 2: Hovězí omyjeme a nakrájíme podle chuti. Maso klademe na spěněnou slaninu, pokořeníme (notně), osmahneme z obou stran. Krok 3: Přidáme na drobno nakrájenou čabajku, malinko podlijeme vodou a chvíli necháme (na plný stupeň) smažit - dusit. Krok 4: Přilijeme smetanu, ztlumíme teplotu a za občasného promíchání dusíme. Kdo chce, může zasmažit samozřejmě, aby omáčka zhoustla, já jsem divná, nezahušťuju.

Zveřejněno 1. 7. 2010

Poznámka autorky LenaT

U nás podáváme dnes s bramborovým knedlíčkem:)

Jídlo jsem připravila dle fantazie na přání svého muže znějící "něco z hovězího, s omáčkou a pálivé". Myslím, že jde o typické chlapské jídlo (klobása, slanina) a doma své drahé neurazíte:)

Omlouvám se za fotky, fotila jsem jen mobilem:(

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJgB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJgB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Zajimavy receptik .....To stari masa je dulezite, ale pri nesetrnem zachazeni se skotem pri porazkach dochazi ke srazeni a hromadeni krve ve svalstvu ze stresu. Maso bude vypadat diky nahromadene krvi velmi tmave, a bude nekvalitni, ac muze byt z mlade jalovice nebo bycka..... Take radeji vybiram maso svetlejsi..... Bodik davam urcite....:-p

Tak toto se mi líbí moc, při nejbližší příležitosti vyzkouším, ale bod dávám hned :-K:yes:

Jarka: tak to mam ohromnou radost, ze to chutnalo i nekomu jinemu:-K

Tak je to dobrota.. pikantní a zárověň to smetana zjemní... paráda:-K

Vypadá to zajímavě, dneska vyzkouším a posílám bodík... :-)

Lenko,Spagetka má s tím stářím masa úplnou pravdu a není to žádný starý předsudek:-).Čím starší maso,tím tmavší barva!Nejlepší hov.maso je z jalovice,masného typu,stáří 14-20 měs.Mladí býci by se měli prodávat v 14-24 měs.U vepřového je také lepší maso ze sviňky než z vepříka:-)).To jen pro doplnění:-8

Jenom upozornuju, at nedosolujete (zalezi na koreni). Cabaja je dosti slana taky, kdyz jsem prihrivala na veceri, uz mi to prislo slanejsi

spagetka: maso starim tmavne, to je pravda. ale vybiram tak, ze si v kramu najdu maso z mladeho byka a na obalech v Bille (nevm, jak jinde) je vzdycky datum porazky a stari zvirete. A u tech stejnych hledam tmave. A mas ho klidne i u dva dny stareho masa. A stary maso neni tak zle:-D pravy steak ma byt z olezleho masa, jsem cetla nekde rozhovor s nejakym panem sefkucharem:-D

ou yes...:yes:+:yes:

Lenko, moc pěkný recept a bude zajisté moc dobrý:-pDávám ti 3.bod:yes:

Leni, asi jo, až teď v dnešní době se to honí kolem stáří masa, co a jak máš vybírat....dřív se prostě koupil kus flákoty a bylo....

spagetka: stary predsudek:) znamy reznicek to moji mati kdysi vysvetloval:) Pouzivam vzdy tmave a problem neni. Ale zalezi na kazdem, co ma odzkousene a na co je zvykly:)

Leni - super receptík, dělám podobně - dávám chili, tabasco, ďábelskou omáčku . Jen malinko nesouhlasím s barvou masa,podle mě - když je maso tmavé, je ze starého kusu a potřebuje hodně dlouhou dobu na úpravu, takže já vybírám světlé, ale to už je věc názoru, každopádně :-p:-p:-p:yes:

:-)):-KZajímavý a určitě moc dobrý:-p

Tématické fráze:
hovězi na hřibkach, hovězí maso se smetanou, maso z mladeho byka, mladý býk recept, pikantní hovězí, maso z býka recept, býk recepty, kuřeci zavitky na hřibkach, maso z byka recepty, zadni byci maso jak udelat, dobré jídlo z hovězího, hovězí smes, recepty z býka, hovězí z mladého býka recept, mlady byk recepty, recept z byka, hovězí smetana, recepty na maso z býka, zadni hovezi z mladeho byka, recepty z mladého býka

Suroviny:
hovězí zadní, slanina anglická, čabajka, smetana ke šlehání, koření fajitas

Přidat fotografie receptu