Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí krk „Jalapeňo“

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 001 kJ /
1 195 kcal
Bílkoviny201,61 g
Tuky35,67 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 872 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy15,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na troše oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli společně s na jemno nakrájenou polovinou papriky Jalapeňo. Krok 2: Telecí krk si nakrájíme na menší kusy a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo, a podlijeme zlehka trochou vody a osolíme. Krok 3: Dusíme tzv. ve vlastní šťávě, dokud maso není krásně měkké. Krok 4: Maso poté vyjmeme, pokud nám vadí nějaké blány, které jsou pro telecí maso toliko vlastní můžeme je z masa odstranit. Krok 5: Do vzniklé šťávy nakrájíme na velmi malé kostičky polovinu kapie a lehce zahustíme instantní jíškou. Krok 6: Můžeme ještě dochutit pepřem. Příloha: Vařené nové brambory.

Zveřejněno 4. 7. 2010

Poznámka autora Colombo65

Paprička jalapeño [chalapeňo] je původem z Mexika. Své jméno má podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa (jazyk nahuatl). Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu. Jalapeños jsou malé (5 cm) až středně velké (8 cm) chilli papričky známé svou pálivostí. Jejich pálivost dosahuje 2 500 až 6 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). V porovnání s ostatními chilli papričkami jsou tedy jalapeños mírně pálivé až pálivé.

Zdroj:http://cs.wikipedia.org/wiki/Paprička_jalapeño

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí krk „Jalapeňo“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E07K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí krk „Jalapeňo“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E07K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Krásný recept:-pnádherné fotky,jako vždy;-):yes::yes:
Tak to máte v Brně výhodu,že prodají meloun i na půl:-))Manžel nerad já ano a celý je moc:-/
Recept si ukládám a vyzkouším

To byla půlka originál maďarské kapie tedy 3 x větší než u nás. Melouny tady kupujeme po půlkách jelikož celej by jednak nebylo pro jeho velikost kam dát a ta půlka je i tak těžká jako vyvrhnutá kráva.;-);-);-)

:yes:

Prekrásne fotky,ako vždy ;-)a ostré mám moc rada,ale na 1kg mäsa mi pripadá len pol kapie trochu málo,dala by som kľudne celú:-8:-D

Super!:yes: S paprikou, ikdyž ne Jalapeňo, jsem dělala telecí minulý týden :-)Ale s tou chilli papričkou to musí být pikantní:yes::yes:+2

;-);-);-)

a preco zrazu krk....a preco nie krcisko ;-)

Tématické fráze:
telecí krk recept, telecí krk, telecí krk recepty, recepty telecí krk, recept na telecí krk, "@jalap.com" loc:cz, telecí pupek recept, chalapeno, recepty na telecí krk, recept telecí krk, teleci rolada z krku, telecí krk bez kosti, pokrmy z telecího krku, telecí paprička, telecí maso krk, telecí pupek, teleci krk rolovaný recept, telecí maso krk recepty, naložit pikantní telecí roládu z na krku, telecí krk maso recepty

Suroviny:
krk telecí, cibule, paprička jalapeňos, kapie, olej, sůl, pepř, jíška světlá instantní

Přidat fotografie receptu