Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře pečené na plechovce od piva

Máte rádi grilovaná kuřata, ale přemýšlíte, jak na ideální propečení a křupavou kurčičku? S tímto receptem toho snadno dosáhnete. Pivní plechovka, bude sloužit jako držák kuřete a zároveň, odpařováním piva, mu dodá i vůni.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lentilka.K

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 75 min

105 min (30 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 311 kJ /
313 kcal
Bílkoviny1,58 g
Tuky18,55 g
Vláknina3,62 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 6,47 g
Sůl16,15 g
Sacharidy33,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme cukr, papriku, sůl, hořčici, pepř, tymián a česnek. Krok 2: Do sklenice odlijeme polovinu piva a do plechovky nasypeme 1 lžičku kořenící směsi (pivo napění!). Krok 3: Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a zevnitř ho posypeme kořením. Z vnějšku ho potřeme máslem a poté ho posypeme zbývajícím kořením. Krok 4: Pak kuře nasadíme na otevřenou plechovku s pivem tak, aby váha byla na stehnech a plechovce, křídla přetočíme dozadu. Krk ucpeme čtvrtkou citronu aby neunikala pára (lze použít i polovina jablka). Krok 5: Kuře můžeme buď grilovat na grilu s poklopem a nebo jako já, posadíme na pekáč do trouby. Domácí pečení či grilování je hodina až hodina a čtvrt na 180 °C.

TIP: Jak grilovat kuře

Zveřejněno 5. 7. 2010

Poznámka autorky Lentilka.K

Počet porcí je podle velikosti kuřete, 4 až 6.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené na plechovce od piva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6qq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené na plechovce od piva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6qq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (26)

Já dělám kuře podobně, ne teda na plechovce s pivem ale na očištěné flašce od piva (naplněné vodou) , s roštem v troubě úplně dole a pomalinku peču na 150C , ke konci zvyšuji aby se pěkně opekla kůže. Jen teda se musí opatrně kuře vyndavat a flašku s vodou nechat vychladnout ( při velké změně teploty praskne ) :-):-)

Výborná marináda!:yes:

misafila 6. 9. 2015 16:41
Škoda piva, nic moc vrátim se ke klasice z nadivkou.

bellheimer 23. 10. 2014 21:23
uz jsem to delal 3-4 a splechofkou a otiskem e nic nestalo :-*ale kuratko jedna basen nejlepsi je cerne pivo :-p

Nic moc tohle kuře asi tak jak, když se dává kuře na kilo soli :-*

Prasárna - hliník - potisk - vše se teplem uvolní a vsákne do masa - proto ta směs koření, aby to nebylo cítit.Kuře raději pečené klasicky.

nechapajici 17. 7. 2014 11:42
jak se kure,ktere posadim,udela zarole i nahore:-?:-//

Tak toto se mi podle obrázku zdá velmi nechutné, nejsem vegetarián ale po tomto obrázku mě pro dnešek přešla na kuře všechna chuť :-// Ale soudím jen podle obrázku, možná že chuťově je maso dobré..

nejhorší je potom to kuře vyndat z trouby a nezvrhnout tu plechovku.Náhodou jsem objevila v tchibu nerez pekáček z nádobkou která je napevno ,dneska peču kuře tak uvidím jestli to nebyla kravina

...no pánové a dámy... komu je stejně jako mně odporné strkat plechovku piva kuřeti do zadnice, určitě si pořídí tuto docela elegantní ručně dělanou keramickou mísu na kuře z i-keramika.cz
My ji máme, a můžu jen doporučit. Do stojánku na kterém kuře sedí akorát střídáme buď pivo, bílé víno nebo směs olejů a koření dle vlastní fantazie. :-p
http://www.i-keramika.cz/product/funkcni-keramika/...

toto je normální zhovadilost přátelé ;-(

A co takhle tu plechovku obalit alobalem, to nikoho nenapadlo? ;-)

Jrk.N:
alobal= hlinik

zdenkam, měla jsem před časem stejný zážitek s tou velikostí plechovky!:-D:yes:

Tak jsem se pokusila také o kuře na plechovce. Upekla jsem si bábovku a šla jsem si naložené kuře posadit na plechovku. Tento úkon jsem celkem zvládla - i když mastnou rukou uchopit plechovku byl docela zážitek-trochu piva bylo na stole. Když to kuře sedělo na plechovce tak začal zvonit zvonek v hlavě - na obrázku ta plechovka koukala jen kousek. Měla jsem špatnou velikost plechovky - tím pádem posadit kuře do trouby - ani náhodou. Co teď - při zoufalém pohledu po kuchyni padl pohled na formu bábovky. Hned jsem ji umyla a kuře přesedlalo z plechovky do bábovky. Část piva jsem vylila do bábovky a dala do trouby. Trochu jsem spěchala, tak jsem ke konci pustila gril - měla jsem pak co oškrabovat. Tak příště se asi vrátím ke svému skleněnému pekáčku. Kuře bylo dobré - to zase jo - ale nervy při tom byly na pochodu.;-)

Na takto nastojato pečené kuře existuje forma, kdybych byla doma v Praze, tak bych ji vyfotila. Pivo se nalije do žlábku, který pak zachycuje vypečenou šťávu... Jenže se to pak skoro nevejde do trouby a vůbec je to trochu nešikovné a také se přiznám, že nám lépe chutná kuře položené, svázané a potřené máslem.

Tématické fráze:
kuře na plechovce piva, kuře na plechovce, kuře na plechovce piva v troubě, kure na plechovce v troube, kuře na plechovce s pivem, grilované kuře na pive v troube, grilované kuře na pivu v troubě, kuře na plechovce s pivem v troubě, pečené kuře na pivu, kure na plechovce od piva, kuře na pivu v plechovce, grilované kuře na plechovce, grilované kuře na plechovce piva, grilované kuře na pivu, pečené kuře na stojánku, kuře na pivu, pečené kuře na pive, stojan na pečení kuřete, kuře na pivní plechovce, recept kuře na plechovce piva

Suroviny:
kuře, cukr třtinový, paprika sušená sladká, sůl, hořčice, pepř mletý, tymián sušený, česnek sušený, pivo světlé, máslo, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu