Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Rychlé a lahodné, přesně takové potřebujeme moučníky k nedělní kávě. Dvoubarevná buchta z jednoduchého olejového těsta je vláčná díky pudinkovému krému s tvarohem. Voní po rumu i kávě a politá je vrstvou čokolády se zakysanou smetanou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 685 kJ / 7 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,57 g |
Tuky | 364,13 g |
Vláknina | 21,80 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 3,03 g |
Sacharidy | 828,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Suroviny smícháme dohromady a vypracujeme těsto. Plech vymažeme, vysypeme a vylijeme na něj polovinu těsta. Do druhé části těsta přidáme kakao a kávu a nalijeme je na světlé těsto. Pečeme v předehřáté troubě po dobu 15–20 minut.
Krok 3: Připravíme krém. Nejprve uvaříme vanilkový pudink v mléce, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme tvaroh a rum, znovu našleháme. Krém rozetřeme na vychladlé těsto, uhladíme.
Krok 4: Dále připravíme polevu. Nejprve rozpustíme čokoládu, do které vmícháme zakysanou smetanu. Polevou polijeme krém, uhladíme.
Krok 5: Moučník dáme vychladit do lednice a podáváme s kávou.
Zveřejněno 8. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JN29
Moje poznámka
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JN29
Nejnovější recepty
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 1 hodinou
Chřestová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí trhané maso
Přidáno před 4 hodinami
Směs hub s medvědím česneku a těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečné řezy s tvarohem a smetanou
chocho před 52 minutami
Bezmasý guláš z hlívy
Ajca1 před 2 hodinami
Upečená naložená krkovička
tara23 před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
KuchtaPaja před 4 hodinami
Zeleninový guláš bez masa a uzeniny
michna před 4 hodinami
Tvarohová bábovka
Rena64 před 18 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 19 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 20 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP 27. 4. 2025 13:29
Houbový pekáček
bobnak 27. 4. 2025 12:08
Tématické fráze:
moučník s tvarohem,
tvarohovy moucnik,
moučníky s tvarohem,
recepty moučníky,
moučník,
úžasné tvarohové řezy,
tvarohové moučníky,
výborný tvarohový moučník,
rychle moucniky s tvarohem,
výborný moučník,
moučníky z tvarohu,
recepty na tvarohové moučníky,
rychly tvarohovy moucnik,
rychlý moučník s tvarohem,
top moucniky s tvarohem,
rychlý moučník z tvarohu,
recepty moučníky z tvarohu,
moučník ke kávě,
výborný moučník s tvarohem,
zakusky ke kave
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mléko,
kakao,
káva rozpustná,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
tvaroh,
rum,
máslo,
smetana zakysaná,
čokoláda na vaření
Komentáře (468)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
rozpustné kafe dáváte sypké nebo rozpuštěné? Děkuji Ivak
Moučník jsem pekla na plechu cca 40 x 40 cm a je krásně vysoký. Pekla jsem 25 minut.
Je vynikající
Jak dlouho pečeme??
Oba tyto údaje chybí, chtěla bych požádat o odpověď
príp. sa spýtaj autorky rec., aký veľký plech použila. Ale píšeš, že prvýkrát sa ti vydaril, skús si vybaviť, čo robíš teraz inak.
Děkuji za super receptík
Moc děkuji za odpověď.
Jana
Ale jinak se vydařilo.
Výborný moučník, vláčný. Od uživatelky jsem vyzkoušela i jiné recepty a doporučuji její recepty, u ní je to trefa do černého.
chci se zeptat zda mám dát do půl litru mléka oba ty pudinky, když se normálně dává jen jeden, nebo každý uvařit zvlášt se svým množstvím mléka?
děkuji za odpověď
díky
Po realizaci napíšu, jak se mé dílko zdařilo
2) nebát se toho kysaná smetana a rozehřátá čokoláda.
3) krém šlehám šlehačem (ale je to na každé z vás jak to ušleháte)
omluvám se za strohé odpovědi, ale právě jsem v časové tísni. Děkuji všem, že se vám tento recept tak zalíbil.
1)Tu rozpustnou kávu mám rozpustit ve vodě (třeba jen v malé lžičce vody)nebo jí můžu do těsta rovnou nasypat?
2)Zakysanku mám přidat do horké čokolády nebo počkat, až trochu zchladne? Bojím se, aby se mi to nesrazilo.
3)Krém šleháte ručně nebo el. šlehačem?
Předem děkuji za rady
Mějte se fajn
Lucka
Stěrkou jsem prostě natřela na plech světlé těsto a na něj tmavé těsto. Nenapadlo mne, že by mohly být nějaké problémy a nebyly.
Chci se prosím zeptat, jak docílím toho, že obě těsto budou rovnoměrně upečené a že mi kakaovo-kávové těsto nepropadne do piškotového?
Mockrát děkuju za radu
Snad se na mě nebudete zlobit za tokový "banální dotaz"
Lucka
Jsou fakt výborné a dobře se připravují.
Přidávám asi stopadesátou fotku a krásný +222
peču na velkém vysokém plechu
peču na velkém vysokém plechu
tentokrát jsem nahoru dala ledové kaštany extra dark.. no nemělo to chybku.. posílám pár obrázků, jestli neva
Lenka:
jestli chceš vynechat zakysanku s čoko a nahradit čokoládovou polevou, tak asi klidně, efekt bude téměř stejný.
Děkuji za odpověď.
jitkamadr:
Dekuji
Jen se mi zdálo málo těsta, tak jsem ho dala na menší plech a ono mi to teď skoro překypuje ven
Na povrch jsem nasypala dvě rozsekané tyčinky Delissa, dalo to tomu ještě další chuťový rozměr.
Navždy je v mém kuchařském notesu
anonym:
+fotky,u nás moc chutnalo!
a že je výborný
všichni chválili
oprávněně je takto bodovaný
přidala bych další,ale nelze
tak aspoň foto,coby důkaz
Zkus také píchnout špejlí uprostřed piškotu, pokud je špejle suchá, nech ještě plech chvíli v troubě, nebo vydělej, ale přikryj suchou utěrkou, aby pomaleji vychládl.
Jinak opravdu nevím, kde je problém
Že se nic nešlehá - nevadí, ten prášek do pečiva to těsto zvedne(je to stejné např. jako u perníku - také se vše smíchá najednou a pěkně perník vyskočí...)
Držím palce, ať to vychytáš
Když se dá hera nic se nestane, mám to vyzkoušené
malenka78:
Tak ještě jednou velký dík
a ide tam aj vanilkový cukor,či nie???
už sem to pekla teda mama to pekla a mooooc mi to chutnalo mnam!!
Ale uz se to chladi a vypada to super :)
Moc se tesim !
všem nám moc chutnalo, přikládám fotečku
Bude to snaha o mojí první buchtu :D Tak se to možná u nás doma zapíše do dějin, že jejich dcera udělala něco mnaaaami
Holandské? Nebo obyčejné granko a podobně? :(
Naopak potěšilo mě to.
Dělám to tak pokaždé a nikdy se mi to nestalo.
V 16 letech to je užasný výkon. V té době jsem zvládla perník a občas nějaké lité buchty.
musím Vám něco sdělit... Zaprvé: Váš recept je naprosto fenomenální, upekl jsem ho Francouzům až ve vzdálené Valence. A za druhé: Je mi 16 let a tento zákusek mě inspiroval do dalších lahůdek
Nějak sama mizí z ledničky
Děkuji za receptík a budu se k němu ráda vracet
Nesla jsem i kanarádkám do práce- a olizovaly se až za ušima
Díky za tip!
Jen se po něm zaprášilo, a kdo ochutnal, hned si bral recept. Díky.
Ale bylo to moc dobroučké, máme doma na návštěvě tetu a ta je známá že nemá ráda sladké, ale tady tohle jedla jak divá.
Určite tým potešíš viacerých. Ďakujem! +