Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašáková polévka

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 743 kJ /
417 kcal
Bílkoviny14,65 g
Tuky23,07 g
Vláknina17,45 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 186 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy32,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všetko spolu zmiešame, necháme dobre vychladiť. V letných horúčavách príjemne chutí. Krok 2: Ak máme väčšie kvasené uhorky, lepšie je ich ošúpať pred mixovaním. Alebo strúhať na slzičkovom strúhadle - vtedy nám šupa ostáva v rukách.

Zveřejněno 8. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvašáková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V7kB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvašáková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V7kB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Eliza:super, že si sa odhodlala práve na realizáciu tohoto receptu!;-)

Polévka je výborná...:-p Jsem ráda, že tu na mě i při soutěži zbyla, protože jsem ji určitě nedělala naposledy.
Jen jsem doladila špetkou cukru.:-):yes:

Ivanka79, z normálnych čerstvých je tiež uhorková polievka studená - tarator. Dom sme mávali studené ovocné polievky (aj som pridala rec.), u nás nič neobvyklé, ale ja som z dola, z teplého kraja...pekný deň!

Magdalenka,tak mne by to určite chutilo:-pTiež robím kvasáky,ten kameninový súdok čaká ešte na terase,ale už sa teším keď ich budem môcť naložiť.Je to naozaj zvláštna polievka,ale môže to byť osviežujúce.Skúsim to,aj keď studenú polievku som ešte nikdy nejedla:-8

Colombo65, som si vedomá, že u väčšiny užívateľov tohoto webu recept nájde podobnú odozvu...Snáď ale niekoho inšpiruje a pochutná si, prípadne mu to nezachutí a povie, nikdy viac...iný sa aspoň začuduje a dozvie, že existuje aj niečo také ako kvasáková, príp. aj iné studené polievky...
U nás to rarita nebola. Onedlho si naložím kvasáky do kameninového súdka, nakladám také väčšie prerastené nakladačky, nie šalátové...nie je ich nikdy dosť.

Kvašáky můžu a opakovaně, ale opravdu si nedovedu představit jíst z nich polévku a trpět u toho jak tu chutnou krásu budu mixovat - já zůstanu u klasiky - kousnu - když se zadaří postříkám kvasným lákem všechny okolo a šup do bříška. U nás studené polévky totiž nemáme v požadavcích a tudíž ani v nabídce ;-);-);-)

Ale Eli, kúp si kilo - dve uhoriek, daj do veľkého pohára vykvasiť, za pár dní máš...ale ťažko uchrániť na polievku pred jedákmi...aspoň u nás, v horúčave strašne osviežujú a sú aj strašne zdravé...nestíham kvasiť.

Magdalenko, díky. Takže rychlokvašky... Doufám, že než je budu mít, na recept nezapomenu :-8, moc mě láká. :yes:

Eliza, normálne kvasené uhorky - umyté uhorky zaliate slanou vodou (plus hroznový list, višňový list, chren, kopa kôpru, príp. len kôpor, je možné kvasenie urýchliť chlebom, ale vykvasia aj bez chleba) a nechať v teple vykvasiť, po pár dňoch neskutočná dobrota. Po vykvasení skladujeme v chladničke, báječne osviežujú. Ale majú špecifickú chuť - nemá ich každý rád. Poznám aj polievku varenú z kvasených uhoriek, tú som už roky nevarila. Patrí do kategórie starých receptov z receptára mamky.

Polévka vypadá opravdu zajímavě. Magdalenko, myslíš rychlokvašky, nebo normální sterilované sladkokyselé okurky?
Rychlokvašky právě nemám, ale tchán je nakládá tak v půlce léta, to bychom mohli zkusit...:-p

Magdalenko, dobrej nápad na ryze letní a osvěžující polévečku a ten kopr do toho kysela, to je bezva chuť:-p Dávám ti 1.boda:yes:

Tak taková polívka by mě nikdy nenapadla, ale v těchto vedrech musí být super :yes::yes::-p

Tématické fráze:
rychlokvašky recept, sladkokyselé rychlokvašky, kvasakova polivka, polevka z rychlokvašek, rychlokvašky top recepty, rychlokvašky, nakladaie uhoriek recepty, polievka z kvasenych uhoriek, polivka kvasakova, polívka z kvašáku, recept na rychlokvašky, kvasakova polievka, jak naložit kvašáky, studená polévka z rychlokvašek, kvašaková omačka, polevka z kvasenych okurek, sladkokyselé rychlokvašky recept, kameninový kvašák, hrnec kvašák, polievka z rychlokvasiek

Suroviny:
okurka čerstvá, okurka čerstvá, smetana zakysaná, voda, česnek, sůl, kopr

Přidat fotografie receptu