Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda plněná mrkví a bazalkou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 869 kJ /
1 164 kcal
Bílkoviny211,00 g
Tuky32,20 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 600 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plát vepřového masa od žeber rozprostřeme, osolíme a poklademe lístky čerstvé bazalky. Krok 2: Na rozprostřené maso s bazalkou položíme námi zvolenou mrkev jako nádivku. Krok 3: Takto naplněný plát pevně převážeme režnou nití a pořádně zatáhneme. Krok 4: Výslednou roládu na povrchu potřeme směsí soli, pepře a v hmoždíři rozdrceným kmínem. Krok 5: Nejdříve roládu prudce opečeme na trošce oleje a poté dáme roládu péct na plech lehce podlitou vývarem nebo vodou společně s 2 kusy celé neloupané cibule na cca 90 minut na střední teplotu. Krok 6: Pečeme přiklopené nebo pod alobalem. Krok 7: Šťávu z výpeku můžeme dohustit trochou mouky rozmíchané ve vodě a cca 10 minut nechat provařit. Roláda je velmi šťavnatá, takže, kdo nechce omáčku, může si to dát samotné s bramborem. Pokud bude přílohou rýže, omáčka bude zřejmě nutností.

Zveřejněno 10. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda plněná mrkví a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krPr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda plněná mrkví a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krPr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Krásná roládka na mě koukla z Náhodných, moc hezké fotky i recept. Bazalku mám moc ráda:-p:yes:

Je to moc pěkné:yes:

:-O:-O:-O

Je to šikulda, já to říkám pořád...:-K:yes::yes:

Otíku, ty kdyby si opekl třeba"klacek", tak to bude vypadat na tvých fotkách a při tvé výrobě úúúúúúžasně;-) Jsi nesmírně šikovnej chlap a proto si tě vážím.:-*:-! Jak jinak, než 4.bod:yes:

Teda colombo to je nádhera!:-OUrčitě je dobrůtka!:-pA ty fotečky Krááááááááááááása!:-KBodík pro tebe!:-)):yes:

Moc hezké, chutné, ale u nás doma chybí ten "kuchtík:-O", který by to připravil, ale opravdu je to :yes::-p:-K

Tématické fráze:
vepřová roláda, vepřová žebra s mrkvi, plněná vepřová roláda recept, vyroba plátu z vepřového, plněná bučková roláda mrkví a špenátem, buckova rolada v pivni marinade, maso plněné mrkví, recepty na vepřovou roládu s mrkví, jak pect priklopenou masovou roladu, maso na mrkvi s bazalkou, veprova rolada mrkev cibule

Suroviny:
maso vepřové, mrkev, bazalka čerstvá, mouka

Přidat fotografie receptu