Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 006 kJ / 4 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,63 g |
Tuky | 214,21 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 1,90 g |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 619,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a ušleháme je do pěny. Bílky lehce osolíme, a ušleháme je v pevný tuhý sníh. Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180°C. Do čokoládové hmoty pomalu vmícháme žloutkovou směs a poté vmícháme mouku a nakonec sníh. Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme piškotovými drobečky nebo strouhankou.
Krok 3: Pak formu naplníme těstem a pečeme na horní příčce trouby asi 45 minut. Pak troubu vypneme a dort necháme 15 minut dojít ve vypnuté troubě.
Krok 4: Vychlazený dort rozpůlíme. Za stálého míchání rozehřejeme marmeládu, propasírujeme ji sítem a namažeme jí dort. Obě půlky spojíme.
Krok 5: Rozpustíme čokoládu (nejlepší je použít kvalitní alespoň 70%, nevyplácí se na tomto šetřit), přimícháme cukr a vodu. Já přidala i kousek másla. Je důležité čokoládu míchat, aby se netvořily hrudky. Polevu rozetřeme na dort a dort necháme ztuhnout.
Krok 6: Vychladlý a ztuhlý dort poprášíme silnou vrstvou kvalitního holandského kakaa a podáváme s pravou, nefalšovanou šlehačku (čím tučnější, tím lépe).
Zveřejněno 11. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sacher dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9nz
Moje poznámka
Sacher dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9nz
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 minutami
Plněné ořechy
Handour před 26 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 51 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
sacher dort,
sacher dort recept,
sacher,
dort sacher,
pravý sacher dort,
recept na sacher dort,
sacher recept,
sacher dort vídeń,
recept sacher dort,
vídeňský dort,
sacher dort - recept,
dort sacher recept,
nejlepší sachrův dort,
vídeňský sachr dort,
cuketový sacher,
recept na sacher,
pravý vídeňský sachr,
recepty sacher dort,
nejlepší sacher,
pravý sachrův dort
Suroviny:
čokoláda na vaření,
vejce,
cukr moučkový,
mouka hladká,
máslo,
prášek do pečiva,
marmeláda meruňková,
čokoláda hořká,
cukr moučkový,
voda
Komentáře (5)