Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruský trhaný koláč

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 407 kJ /
6 072 kcal
Bílkoviny146,19 g
Tuky365,40 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 2,26 g
Sodík 889 mg
Sůl2,61 g
Sacharidy540,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku a prášek do pečiva smícháme a dáme do větší misky. Krok 2: Přidáme cukr a prosáté kakao, vše promícháme. Krok 3: Máslo a vejce přimícháme a pak na pracovní desce těsto dodělíme. 1/4 těsta dáme stranou a zbytek dáme do dortové formy a zvedneme okraje. Krok 4: Máslo a cukr vyšleháme, přidáme tvaroh a promícháme. Krok 5: Pak přidáme šlehačku a opatrně zamícháme do tvarohu. Krok 6: Nakonec přidáme vejce, sůl a vanilkový cukr. Krok 7: Promícháme el. šlehačem aby se vše pěkně spojilo a nalijeme na těsto. Krok 8: Zbytek těsta natrháme na náplň a dáme do trouby péct na 180°C zhruba hodinu.

Zveřejněno 13. 7. 2010

Poznámka autorky lemarti

Toto je moc dobrý koláčiček,hlavně nápln je vynikající jen umíchaná ještě bez vajec:)Já jsem zapoměla kraje vytáhnout ve formě ale i tak se povedl.Krájela jsem ještě teplý.Těsto jsem netrhala,ale vykrájela jsem čtyřlístky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruský trhaný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngjY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruský trhaný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngjY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Právě jsem koláč upekla.Je vynikající a moc děkuji za recept.:-p

příště bez šlehačky na 150° protože vršek moc, vnitřek málo
:no:

Koláč jsem pekla včera, ochutnávali jsme až dnes a je luxusní. Vrchní vrstva mi nakonec vyšla celá těstová, příště si nechám míň těsta na povrch nebo dám na plech (měla jsem strach, že se náplň nepropeče, tak jsem pekla asi o 10 min. dýl (použila jsem dortovou formu o průměru 23 cm a byla plná až po okraj).

SugarRose-šlehačka se dává neušlehaná,jen se přilije k tvarohu a zamíchá.;-)

Super recept :yes: Jen se zeptám ta šlehačka je tam přidává ušlehaná nebo tekutá? Díky

:yes::yes::yes:16

Jajajaj, to je zas něco..:-O:yes:

Aničko:-K už je na cestě;-)otevřete si okna:-D:-D
Jani děkuji:-K

Tento koláčíček je Leni za 14. bodíček :-p:-):yes:

:-OLeničko+:yes:to vypadá suprově:-))Taťka se ptá,kdy pošleš:-Dani mu nebude vadit,že ho po sladkém pálí žáha:-D:-D

Holky vyzkoušejte je fakt výborný:-)
Děkuji všem za bodíky a hezké komentáře:-K

Holky vyzkoušejte je fakt výborný:-)
Děkuji všem za bodíky a hezké komentáře:-K

Hm, tak to vypadá moc dobře:yes:+11

vypadá naprosto luxusně!!! Ukládám a až bude tvaroh, tak vyzkouším:yes:

hned,jak jsem viděla foto,věděla jsem,že je koláčiček od tebe:-p:yes::-K

Tématické fráze:
ruský koláč, ruský tvarohový koláč, trhana buchta, ruský moučník, ruské moučníky, ruské koláče, trhaný chléb, trhaný chleba, ruský trhanec, tvrohový koláč, recept rusky kolac, ruská buchta, ruský dezert, rusky dort, trhané těsto, ruský trhaný dort, ruské buchty, trhaný dort, ruský koláč recept, rusky drobenkovy kolac

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, máslo, vejce, kakao, prášek do pečiva, cukr krupice, vejce, tvaroh, šlehačka, cukr vanilkový, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu