Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kousky MAGYAR s hráškem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 976 kJ /
950 kcal
Bílkoviny143,50 g
Tuky6,80 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 302 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy63,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a obalíme v marinádě, kterou připravíme tak že si v trošce oleje rozmícháme 1 kávovou lžičku sladké mleté papriky, 1/2 kávové lžičky soli a 1 kávovou lžičku paprikové pasty z tuby. Krok 2: Vzniklou směs vetřeme ručně do kuřecích kousků a dáme odležet na 15 minut do chladu. Do hrnce si dáme rozpustit 2 polévkové lžíce másla a vložíme mražený hrášek, pod pokličkou podusíme do měkka a ke konci dušení vmícháme jednu na hrubé plátky pokrájenou cibuli a jednu na tenké plátky pokrájenou kapii. Krok 3: Lehce podusíme, osolíme a následně podlijeme cca 1 dcl mléka a vmícháme 2 polévkové lžíce světlé instantní jíšky pro lehké zahuštění. Krok 4: Kuřecí kousky po naložení vložíme na trošku oleje do teflonové pánve a opečeme zprudka, dokud není maso měkké, což je otázka cca 5–7 minut. Podáváme s bramborem nebo s chlebovou plackou pita.

Zveřejněno 16. 7. 2010

Poznámka autora Colombo65

Tak Vám posílám z Hungary svůj jubilejní 150 recept na Topkách. Nejsem žádný objevitel ani Rettig, ale snad Vám jídla chutnají. 99% je osobní originál a v tom je ta jedinečnost. Zdarec Colombo65

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky MAGYAR s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0KB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky MAGYAR s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0KB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Colombo, v tomhle parnu mám problém sníst cokoli kromě zmrzliny, ale tvoje recepty a fotky ve pravidelně vyvolávají pocit hladu ;-)...takže až bude snesitelněji a já zase začnu vařit, tak rozhodně vyzkouším:yes:

No to je něco opět :-):yes:

Colombo jak jinak zase nádhera!:-p Tebe bych chtěla mít doma! Ty bys vařil a já bych pekla,klidně každý den!:-D:-D Já vaření moc nemusím ale péct bych mohla pořád!:-)) Bodík pro tebe je na cestě!:-K:yes:

:yes::-p

:-p:-D;-)+ 6:yes::yes::yes:

Z toho si nic nedělej, já tam stejně nikoho nepustím.Vyjímečně, když se pečou buchty, ty já jak jsem dříve psal dělám jen z nutnosti nebo donucení;-);-);-)

Otíku, pak teda máme stejného koníčka a v jedné kuchyni bychom spolu být nemohli:-D:-D:-D

Ano, ano, ano - improvizace je můj koníček.;-);-);-)

Otíku, jestli je 99% tvých receptů tvůj osobní originál, tak klobou dolů:yes::yes::yes:A gratuluji ke 150 receptu na topkách:-K :yes::yes:+3

Otíku, ty teda opět perlíš-no nakonec jako vždy ty provokatére:-D Máš to prostě nádherný a dobrota z toho přímo kouká. Tvoje manželka asi ani nevaří viď, má doma ve tvé osobě takový poklad;-)Máš 3.bod:yes:

Otto, k tvým receptům není co dodat;-):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí kousky s hráškem, kuřecí s hráškem, kuřecí kousky, kuřecí kousky recepty, kureci kousky - recepty, co z kuřecích kousků, kuřecí kousky recept, kuře kousky, kuřecí s hráškem, magyar paprika, original magyar paprika, reettig hungary, kuřecí kousky lehké, jak dlouho dusit kuřecí kousky, kureci kousky jak dlouho dusit, kuřecí kousky s pita

Suroviny:
prsa kuřecí, hrášek mražený, paprika sušená sladká, sůl, pasta papriková, máslo, cibule, kapie, sůl, pepř, olej, jíška světlá instantní

Přidat fotografie receptu