Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trdelník z domácí pekárny

Na trzích potkáváme tuto sladkou pochutinu snad na každém rohu. Řeč je o trdelníku, hojně obaleném v posypce ze skořice a vanilkového cukru. Za pomoci domácí pekárny jej můžete připravit i v pohodlí vašeho domova.

Hodnocení receptu je 5,0 (68×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sonask Sonask

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 15 min

135 min (120 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 kusů

5kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 599 kJ /
3 011 kcal
Bílkoviny71,94 g
Tuky101,00 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 2,11 g
Sůl5,24 g
Sacharidy433,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny vložíme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nakonec rozdrobíme droždí. Zapneme program Těsto a pekárnu necháme pracovat. Krok 2: Po vykynutí vyndáme z DP a rozdělíme na 5 dílů. Vyválíme dlouhý váleček, který namotáme na pomaštěnou láhev a vyválíme v posypce z vanilkového cukru + skořice. Můžeme přidat i nasekané ořechy. Krok 3: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C, zhruba 15 minut, dokud nezezlátnou.

Zveřejněno 16. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trdelník z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krLK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trdelník z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krLK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (87)

Těsto luxusní ,nadýchané a za mně dobrota ,co do druhého dne nezůstala :-D
Zkusila jsem váleček a místo alobalu pečící papír ;-)Takže já dávám :yes: :yes::yes:

Chtěla jsem se zeptat ,jestli jste to někdo nezkoušel péct na dřevěném válečku na válení :-)

rat vaš trdelnik bich ochutnal! že mužu? toje :yes::yes::yes::yes::yes: fajn

Ďáli jsme trdelníky namazali jsme skleničku namotali na to těsto a dali jsme to do troubi v troubě nám slezli aš sme to vindali obalili ve skořici abili dobré:-!

tak včera jsem je pekla vůbec žádná hitparáda to není vůbec nejsou nadýchaný jsou tuhý a kdybych je pekla do té doby až zezlátnou jak je psáno v popisku tak si na nich vylomím tak akorát zuby no čekala jsem lepší kdyby se dali i body odebírat tak já budu první, proč bodovat jen za to že na obrázku jsou hezky a nedají se vůbec jíst:no::no::no::no::no::no::no:

že bych se do něj taky pustila,určitě anoo...;-):yes: 59:yes:

Tak to je super nápad upéct si doma trdelníky, jinak si je dáváme na trzích... :yes:
Moje trouba je nevyzpytatelná, zkusím trochu ubrat, peče nějak zběsile :-p :-D :-D
A je to za bodík:-!

Adam:A už jste trdelníky dělal?
Já a nejsem sama , je máme několikrát vyzkoušené , a jsou jako kupované,tzn že jsou dobré :-))

S těmito proporcemi .. těsto je suchá jako kost.

To je mi líto :-( mě to ještě nikdy nesjelo.Možná příště opravdu jen slabě potřít.Doufám , že aspoň chuťově budou dobré :-K

Jana S Ondrou 4. 5. 2013 20:51
Tak zkoušíme se synem, má trdelník rád...ale nějak nám to sjelo v troubě se sklenic. Použili jsme zavařovací, natřeli lehce olejem. Těsto nám moc nedrželo na sobě už při namotávání...no, snad to bude dobrý i tak :-)

Už jsem musela ochutnat první hned po upečení:-p:-)Dobrota veliká vždy si kupuji na trzích před vánocemi a konečně jsem ho mohla vyzkoušet doma .

senky::yes::-*

Melanie:Můžu potvrdit s klidným svědomím, že nepraskne:yes: pekla jsem na skleničkách od jogurtu a naprosto v poho;-)

Melanie:Dobrý večer opravdu nepraskne.Asi jak se zahřívá postupně s těstem tak je vše ok.Už jsem je pekla i na obyčejných zavařovacích sklenicích:-))Hodně zdaru a dobrou chuť

Ta flaška v tý troubě nepraskne?? :D

tomx6:plastové fľaše chceš piecť? stačí trocha pohnúť rozumom a prídeš na to, či sa dá:-D

to jako jake lahve t jako sklenene nbo plastove ????????????????????????????????:-//:-//:-//:-//

Petr::-* zdravím , ačkoliv jsem sama pekla tak se přiznám že přesný čas pečení nevím.Až to má krásnou zlatou barvu tak je to hotové:-K
Přeji ať se vám povedou a jsou dobré:-D

Nevím,jak dlouho se
to má píct!:-((Poradí mi prosím někdo??Budu moc :-D ný:

Tereza:áno...inak nedostaneš tú "rúru" po pečení. Pôvodne sa piekli na "trdle".

mužu se zepta zda se to peče i s tema láhvema???:-/

nebo se na to můžou použít ruličky od takovejch papírovejch utěrek, a nebo od toaletáku :D no co ? stejne to obalite alobalem ne ? :D :-D :-)) :yes:

Ell:ne to je vše do těsta.Lahve jsem potřela jen lehce olejem.Přeji ať se Vám trdelníky povedou.:-))

prosím vás, těch 20 g sádla a 60 g másla mám dát do toho těsta, nebo s tim pomazat ty flašky ? díky :D jinak to vypadá fakt dobře !!!!!!

Petr(neregistrovaný:až ti ty láhve vychldnou třeba to z nich půjde odloupnout anebo je pak vychladlé budeš muset namočit do vlažné vody;-)

Jak mam umý:-(t ty flašky od piva??

zuzika2:Jsem moc ráda,že se vám Trdelníky povedli a že byli dobré.:-K

Včera som videla piecť trdelníky klasickým spôsobom na trdle a nad pahrebou. Ponúkali orechové, škoricové, kokosové...s dovolením pridávam foto, ako cesto namotávajú, potom môžem zmazať...

Lepší jak kupované :-)

Trochu se bojím:-(, protože nevím jak bude chutnat těsto a to těsto na maxi trdelníky asi nebude stejné jako tady,ale tady je jednoduší postup;-)

Jaholen : ve většině receptů je psáno na 500g mouky 1 lžička sušeného droždí,v receptu je 500 g mouky tak proto 1 lžička stačí a těsto je pěkně vykynuté.:-K

20g čerstvého droždí odpovídá 2lžičkám droždí sušeného.

:yes: super receptík

Opravdu neprasknou,pokud se Vám nevejdou na výšku do trouby,tak můžete použít například zavařovací skleničky.

Mam dotaz...ty flasky v troube neprasknou?:-O:-?

Dobrý den Knoflíku,pekárna není nutná,těsto můžete zadělat tak jak jste zvyklá,pak namotat na lahve a je hotovo.Já osobně jsem pokaždé těsto dělala v pekárně,ale nevidím důvod ,proč by to nešlo i jinak.Přeji ať se Vám podaří a chutnají:-K

Knoflík 1. 2. 2011 10:21
Vypadá to dobře, ale mam dotaz...je k tomu nezbytná ta domácí pekárna ??? :-(

Děkuji za kladný komentář,a jsem moc ráda,že se Vám povedli.:-K

Tak to nemá chybu,manžel se do nich pustil a vyzkoušel tohle těsto no prostě super byli výborný díky za recept:-D;-)

to je užane:yes::yes::-):-):-):-p:-p

Zdravím Libuja,popravdě ani nevím odkud mám tento recept,pořídila jsem si nově domácí pekárnu,tak jsem proseděla hodiny na netu a projížděla různé recepty.
K Tvému dotazu ohledně droždí,ano, na 1/2 kila mouky stačí jedna lžička sušeného droždí:-K

Povet se mi je skvelej pridavam foto pouze asi to ze mi nesl sundat s flasek.:-D:-D:-D:-D

recept jsem zkoušela, ale z jiných stránek, kde je recept úplně stejný. http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4425
Dávala jsem na přesnídávkové lahve :yes:, ale na nás je to moc velké, nakonec jsem koupila větší kremrolové, spíš tedy trdelníkové trubičky.
Jen jsem se chtěla zeptat, není v receptu divný poměr 20g čerstvého droždí nebo 1 lžičku sušeného? Nemá tam být 2 lžičky sušeného? :-K

To jsem moc ráda , že se Vám Trdelníky povedly.Podle některých komentářů jsem už myslela,že jsou nejedlé:-((.Moc děkuji za kladné komentáře:-K:-K
Papriko máš moc pěknou fotečku

vyborný nápad na fľaške vyskušam posilam bodík:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

juu ty jsou úžasné, těch jsem si tu nevšimla...tak ty bych určitě moc ráda vyzkoušela, ani mne nenapadlo, že se dají udělat takhle doma:yes::yes::yes:;-) posílám bodík:-p

Dnes jsem pekla opět trdelník a tentokrát se mi povedl i na pohled :-8:-)). Přidávám fotku a myslím, že u nás zdomácněl. Už mám další objednávku :-D:-D.

Zdravím,trdelník doma peču již dlouho-podle záladního kynutého těsta:-p,když se nás sejde hodně u stolu,namotávám těsto na kremrolové trubičky a vypadají moc pěkně.Manžel i děti je ho milují,je to pracnější,ale když vidím jak jim to chutná a má každý více kousku proč jim to neudělat;-)Přeji pěkný den,jdu si na něj zadělat:-*

Včera jsem pekla tento trdelník. Udělala jsem ho asi bohužel silnější než měl být a asi jsem namazala moc flašky a on mi zklouznul z flašek dolů. Chuťově byl ale moc dobrý a až se mi povede tak, jak má být, tak dám fotku. + už dávno máš ;-)

Tak hotovo, a obavy se naplnily. Chuťově ujdou, ale jsou hutný a je z nich cítit mouka. Ta decka mléka na 500g mouky je málo. Určitě zkusím zase, ale buďto míň mouky, nebo víc mléka.

Tak jsem zvědavá, zatím těsto kyne v pekárěn, ale připadá mi dost tuhé. I pekárna se nadřela, než zadělala. Napíšu, až bude hotovo, třeba budu mile překvapená

ramono zřejmě jsi to pekla moc pomalu a tak se to vysušilo...

trdelnik miluju, ale bohužel tenhle je tak suchy že se skoro neda jist;-(. Nevim jestli něco jsem udělala špatně:-? ale napad je vyborny:yes:

Ssimmikk, tak mě ještě napadlo, jestli to nemohlo být droždím? Použila jsi čerstvé nebo sušené? Se sušeným někdy bývá problém.... Anebo moukou? Já mám vyzkoušenou super vánočku a vždy se povede. Jednou jsem ale použila polohrubou mouku z Lídlu a nestačila jsem se divit. Vůbec to nevykynulo a z vánočky byla tuhá, tvrdá, nepoživatelná hrouda...

:yes::yes::yes:

určitě vyzkoušim:-p posilam bodik:yes:

Sonask: právě, že byly za chvilku hotový, říkalajsmeto mamce a ta na mě taky koukalajk je to možný, určitě je zkusím znovu, třeba přijdu na to, kde je chyba;-)

vypadá to přesně jako ty originální, určitě musím vyzkoušet :yes: bodík

Simik ,no možná jste je pekla příliš dlouho,nevím,stačí pár minut než začnou zlátnout.

Tak já nevím, kde jsem udělala chybu nebo v čem to je, ale těssto jsem dala udělat do pekárny až bylo komplet hotový, tak sjem to namotala,no zkrátka přesně podle receptu, ale trdelníky jsou dost tuhý,myslela jsem, že budou nadýchaný jak to bývá, ale nic, je to tuhá hmota, jinak by byly dobrý, tak nevím:-(

Trdelniky máme moc rádi.A určitě je udělám.Jeto super recept.:yes:

nemám pekárnu, když to vše zamíchám a dám kynout, tak by to také mělo jít, že? Já asi použiju sklenice na zavařování a abych jich měla víc, namotám je asi na sklenice od přesnídávky. Jinak jak dlouho vydrží, asi ten den udělat a hned sníst, co? :yes:

Tak jsem ho dnes vyzkoušela.Těsto nemá chybu dělat s ním je radost,dělala jsem přesně podle receptu.Válečky musí být dlouhé asi 120 cm.Jen asi každá trouba je jinak vysoká,do té mé se lahve nevešly.Dcera má jiný sporák a tam se vešly.Jinak bych to bývala zkusila na zavařovací lahve 0,7 l. Všem nám moc chutnal.Je to hnedle hotové a tase uplně něco jiného.Zase udělám

:-)určitě vyzkouším-a podám hlášení jak to dopadlo.Zatím díky za nápad:-K

:-KTo je ale nápad s těmi lahvemi. Kupujeme si je na dovče na Slovensku,máme je rádi.Hned o víkendu vyzkouším.Bodík:-p

Ty trdelníky super nápad :yes::-K taky bych si udělala akorát nevím zda je to na 180 stupnů a jak dlouho se to peče? díky moc Lenča

:yes: Na trdelníky se chystám už strašně dlouho, ale zatím mi to nějak nevyšlo :-8. Dávám bodík, ukládám a určitě co nejdřív vyzkouším. :-K

Trdelníčky vypadají opravdu skvěle, už se na ně nějakou dobu chystám, takže díky za nápad;-):yes::-K

Lahve opravdu nepraskly,i když jsem je dávala do teplé trouby.
Jak jsou obalené těstem,tak se pomalu zahřívají a vše je O.K.
Jen pozor při vyndávání - jsou opravdu horké:-))

Ty se tedy povedly, bodík je jasný:yes:.

:-K:-p:yes::yes::yes:

Super nápad, ráda bych to zkusila ale mám obavu, aby se ta sklenice v troubě neroztřískla nebo něco takovýho:-O Používáte úplně obyčejné sklenice od piva?? Je to určitě životu a hlavně troubě bezpečný?:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)) samozřejmě dávám 14.:yes: trdelníky milujeme:-p:-p

:yes::yes: ;-)

Vody tam je opravdu to co je psáno v receptu,těsto je akorát,vůbec nelepí a při vyvalování není potřeba ani přidávat mouku.
Flašky jsem stavěla na výšku,mě se do trouby vešly akorát.
Moc děkuji za bodíky.

Rozhodne ukladam na vyzkouseni, posilam 13. bod. :yes::-K

super :yes::yes:

Sonask:-) máš je moc pěkné:-p,jen mám dotaz. Není 120ml tekutin trochu málo na 500g mouky? Já vím,že jsou tam ještě žloutky,ale taky vím,že já osobně dávám na tohle množství mouky minim. 220ml i více tekutin - podle toho,co z těsta pak dělám. Děkuju předem za odpověď:-).

Sonask, paráda, překvapím doma, všichni máme trdelníky spojené s vánocemi, patří k vánočním trhům...tak proč si nepřipomenout v létě ;-):-8...jen malý dotaz - v receptu je: pečeme na 180 min., to má být asi na 180°C,že?;-)

Nádhera,ukládám a musím vyzkoušet;-):yes:a bodík je na cestě

Soni, máš je opravdu parádní. Také jsem je už dělala, ale natáčela je na trubičky, co jsou na kremrole. Poslala jsem ochutnat kamarádce, která trdelníky neznala a ona se mě ptala, jestli jsem do nich nezapomněla dát náplň, že si do nich doma stříkali šlehačku. ;-) Ráda bych někdy ochutnala originál - tradičně pečené, abych mohla porovnat výsledek. Za tyto posílám 5. bodíček. :-p:yes:

:-O Tak to je paráda!!!!:yes:+3

To je bomba, pořád jsem přemýšlela na čem péct.
Díky za nápad.:-))

Vítej na Topreceptech!!! Nádhera a ty pivní flašky nemají chybu!!:-):yes::yes:

To je krása... dcera trdelník miluje. Ty láhve se do trouby pokládají? Asi by se mi na výšku nevešly...

Tématické fráze:
trdelník recept, trdelník, trdelník na zavařovacích sklenicích, trdelníky v troubě, trdelník na sklenici, recept na trdelník, recept trdelník, originál recept na trdelník, těsto na trdelník, trdelníky, trdelník na kremrolove trubicky, recept na trdelníky, trdelníky recept, jak udělat trdelník, domácí pekárna recepty, trubičky na trdelník, trdelnik v troubě, recepty z domácí pekárny, testo na trdelniky, originální recept na trdelník

Suroviny:
žloutek, rum, mléko, máslo, sádlo, cukr moučkový, sůl, droždí čerstvé, mouka polohrubá, cukr vanilkový, skořice

Přidat fotografie receptu