Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mánkovy nakládané rybí karbanátky

Smažené karbanátky z ryby a bůčku naložené v kyselém nálevu získají po odležení výraznou, nezaměnitelnou chuť. Nálev můžeme použít stejný jako na okurky, nebo vyzkoušet nálev z kořenové zeleniny, octa, vína a citronu.

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 70 min

130 min (60 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 042 kJ /
5 268 kcal
Bílkoviny349,38 g
Tuky423,97 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 1,50 g
Sůl3,05 g
Sacharidy12,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryby očistíme a vykucháme, odřízneme hlavy a celé i s kostmi pomeleme několikrát po sobě. Potom pomeleme i bůček, přidáme vejce, oloupanou, najemno pokrájenou cibuli, sůl, koření, trochu strouhanky, promícháme. Krok 2: Kávovou lžičkou vykrajujeme ze směsi malé kousky, které zakulatíme, obalíme ve strouhance a osmažíme. Krok 3: Karbanátky vložíme do čistých, dobře umytých zavařovacích sklenic, každou vrstvu proložíme oloupanou cibulí nakrájenou na kolečka a zalijeme nálevem. Otřeme hrdla a uzavřeme čistými víčky. Necháme nejlépe přes noc ustát. Karbanátky nasají část nálevu. Krok 4: Druhý den dolijeme nálev a sterilujeme 30 minut na 85 °C. Další den sterilaci zopakujeme (vydrží pak i rok). Krok 5: Necháme alespoň deset dní uležet, čím déle tím lépe. Nálev rozpustí i ty nejmenší náznaky kostiček.

TIP: Jak připravit rybu v rosolu

Zveřejněno 20. 7. 2010

Poznámka autora Jiri V.

Recept je na Mánkově rybím restaurantu. Podobný recept, s jiným poměrem rybího masa a bůčku, zařadil Mánek do Sladkovodní kuchařky pod názvem Věřiny rybí karbanátky. Předpis je podle Mánka, na fotkách jsou karbanátky z 5 kg masa.

Od Ivany Ch. jsem dostal recept na její nálev. Vyzkoušeli jsme jej a nyní dáváme část karbanátků do okurkového nálevu a prokládáme cibulí a část do nálevu podle receptu Ivany Ch.

Nálev podle Ivany Ch.: 120 g mrkve, 120 g celeru a 80 g petržele nakrájené nadrobno, 15 zrnek nového koření, 15 zrnek pepře, 2 větší bobkové listy, 2 lžíce soli, 25 kostek cukru. Povaříme ve 2 litrech vody minimálně 10 minut. Pak přidáme 3/4 l octa, 1/4 l bílého vína a 1 citron, oloupaný, nakrájený a jader zbavený. Úplně nakonec dáme 180 g nakrájené cibule a necháme jen krátce spařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mánkovy nakládané rybí karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x2rP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mánkovy nakládané rybí karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x2rP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Jsem rybář a tak občas zkouším různé věci a vyzkoušel jsem Rybí karbanátky uvařit 15 minut v rybím vývaru a pak až naložil.osobně jsou mnohem chutnější, než usmažené.
Ale kdo to nezkusil, nemůže hodnotit <3<3
Tak to zkuste a dejte vědět.

Jo a ten vývar na konci, nemá chybu !!!!

výborný recept dělám to z kapra a bučku. doporučuji.<3

Tohle děláme u nás v rodině již řadu let. Ale jen a pouze z ryb. Jako dítě jsem to milovala a miluji dodnes.

K mému nálevu musím napsat že je to sice můj nálev, ale hodně upravený podle Viléma Vrabce. Já ho takhle dělám už skoro 30 let. Náš kamarád byl vášnivý rybář, ale ryby nejedl, tak je nosil k nám. Potom co už není mezi námi je dělám ze sleďů.

Jano,nálev dělat podle chuti.Dáváme jak jsme zvyklí,ale maso hodně nálevu vtáhne a po zavaření změní i chuť nálevu.Nic nebrání udělat kyselejší nálev.
A poděkování patří Mánkovi,je to jeho recept.

kudlova3 bůček určitě ano!! Jirka je zavařil a můžu říct, že to nemá chybu. Zásluhou bůčku jsou v takovém rosolu, no, bomba:-p:-p

Jirko, jsou skvělééé!! Pavla (dcera)moc chválila, jen snad bych dala příště více octa;-)

Ryby mám ráda, ale toto jsem ještě nikdy nejedla, ovšem nemám sebemenší pochybnost, že by to nebyla lahůdka, proto posílám bodíka. :-p:yes:

Květuš,ne:-?já běžně:-Dco tam dáváš:-?;-)

:-O tak bůček jsem do karbanátku nedávala, tohle ukládám a a určitě udělám. Dávám + 10:yes::-K

To je asi moc dobrý.

Ivana Ch.- nestávkovat,dělat po setmění,jak jsme dělali karbanátky u nás doma.To je již chladněji:-))Ochutnávat hotové a chladit se vychlazeným vínkem.
Skončili jsme sice až v 11 v noci, ale výsledek stojí za to.
Jano, jedna sklenice je tvoje k životnímu jubielu.

Jirko, bomba!:yes:

Taťulda si přečetl recept a zítra prý se do toho pustíme,jestli by ale mělo být horko tak budu stávkovat.

Protože karbanátky rychle ,,mizí", děláme jich raději ,,trošku více".;-)Na srazu spolužáků taky rychle ,,zmizely".:-p Mánek recept vypiloval, nakládané karbanátky děláme jen podle tohoto receptu. Kdo má rád ostřejší, může přidat feferonku.

Tématické fráze:
rybí karbanátky z kapra v nálevu, rybi karbanatky, nakladane rybi karbenatky, rybí karbanátky v nálevu, mankuv rybi restaurant, ryby karbanátky, karbanátky z ryb, rybí karbenátky, karbanátky z jiker, rybí karbanátky recept, karbanátky z ryby, mankovy rybi karbenatky, karbanátky z rybího masa, rybí karbanátky s bůčkem, věřiny rybí karbanátky, nakládaný karbanátek, rybi karbenatky nakladane, nákládané karbenátky, nakladane ryby karbenatky, karbenátky z jiker

Suroviny:
karas, bůček, vejce, strouhanka, cibule, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín drcený, nálev ze sladkokyselých okurek, cibule

Přidat fotografie receptu