Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené brambory s chutí česneku

Nakrájet brambory a upéct je v troubě, na tom přece nic není, že? Ačkoliv to není žádná věda, ne vždy se povedou tak, jak bychom si přáli. Stačí pár triků a máte ty nejlepší pečené brambory. Dochutit je můžete například česnekem nebo bylinkami.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

--ReNi--

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 268 kJ /
781 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky1,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory lehce omyjeme a očistíme. Krok 2: Nakrájíme je pokud možno na stejně velké plátky a položíme na plech s dnem vylitým olivovým olejem. Krok 3: V mističce si umícháme tři lžičky sušené majoránky, lžičku itaských sušených bylinek a šest prolisovaných strožků česneku s troškou ol. oleje. Krok 4: Brambory na plechu důkladně osolíme a přelijeme směsí koření. Krok 5: Promícháme a dáme péct do trouby vyhřáté na 250° na dvacet minut. Krok 6: Během pečení několikrát prohrábneme a před vytažením zkontrolujeme, zda brambory doopravdy jsou hotovy.

Zveřejněno 20. 7. 2010

Poznámka autora --ReNi--

Použití: jako příloha k masům nebo jako hlavní chod. Dobrou chuť všem =)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory s chutí česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BPGo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory s chutí česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BPGo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Super! Včera jsme zkoušeli bez česneku, krapet jsem si recept upravila, ale dnes peču opět :-Q

Loulalo: :-):-) tak to už je jiný recept, ale pečení brambor je velmi variabilní, kdyby sem každý dal svůj recept, tak by tu nic jiného nebylo

Jela Ničová: jako prečo nie olivový olej ? zato gréci netrpia srdcovocievnymi onemocneniami,lebo len ten používajú...olivový olej je aj na pečenie a varenie, samosebou panenský nie na pečenie ,ale to by mali kuchárky v dnešnej dobe vedieť.
Bravčová masť bola kedysi super, to je fakt,ale dnes kúpim a smrdí,pripaľuje sa raz dva :-( https://www.toprecepty.cz/recept/13441-pecene-bram...

Jela Ničo:yes::-pvá:

Jela Ničová 12. 12. 2015 15:12
olivový olej naozaj nie, ja dávam vždy dobrý biely šmalec, neprepáli sa, chutí dobre a pekne sa upečie.Nebojte sa zdravej bravčovej masti.

Anežka Osvaldova 19. 7. 2016 17:04
:yes::yes::yes::yes::yes::yes:Jela Ničová:

Vsetko je v poriadku, len nedoporucujem nikomu pouzivat olivovy olej pri vyssej teplote, ako 130'C. Pouzivajte na pecenie a smazenie maslo ghee, alebo kokosovy olej!!! :-p

:yes::yes::-8

Tak jsme si je dnes udělali k obědu a mňam mňam. Všichni se olizovali. Dávám bodíka :-)

Tiez som taketo zemiacky nedavno piekla, pouzila som na ne oregano co sa tyka byliniek a su vynikajuce. Robila som ich sice podla ineho receptu, ale tento je rovnaky, tak ak mozem pridavam fotecku a bod :yes:

Včera jsme si dělali s přítelem k véče a naprosto nemají chybu:) Oba jsme si fakt pochutnali:):yes:

Těstoviny a brambory patří k mám oblíbeným a česnekem jsem přímo posedlá, chtěla jsem jen toto napsat, protože bod bez komentáře už jsem posílala a další nelze, technicky to není možné. ;-)

Vypadají pěkně...:yes::yes::yes::-D

:-p:yes::yes:

:yes:Urobím k večeri,ale pochybujem že ich budem mať tak pekné,mne sa vždy pri tom prehrabávaní rozpadnú:-(Asi treba dať viac oleja.

Tématické fráze:
pecene brambory na plechu, pečené česnekové brambory, brambory na cesneku, brambory na česneku z trouby, pečené brambory na česneku, pečené brambory s česnekem, cesnekove brambory, recepty brambory pečené na plechu, brambory pečené na plechu, pečené bramborové plátky, brambory s česnekem, pečené brambory na plátky, brambory na plechu, pečené plátky brambor, brambory na plech, nejlepší pečené brambory, recepty česnekové brambory, pečené brambory, zapecene brambory s cesnekem, recepty pečené brambory na česneku

Suroviny:
brambory, sůl, majoránka, koření italské bylinky, olej olivový, česnek

Přidat fotografie receptu