Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené uzené vepřové oháňky

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 890 kJ /
452 kcal
Bílkoviny3,99 g
Tuky42,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 810 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy12,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oháňky omyjeme a dáme na trochu oleje do pekáčku spolu s cibulí nakrájenou na měsíčky, plátky slaniny a celými neoloupanými stroužky česneku. Podlijeme mírně vodou a přikryjeme alobalem. Krok 2: Pečeme v troubě při 175°C přibližně 60 minut + 10 minut odkryté na 250°C. Průběžně potíráme maso výpekem, případně ještě trochu podlijeme. Krok 3: Příloha jakákoli dle chuti, u nás dnes bramborové vějířky a špenát, ale luxusní jsou i s čerstvým chlebem, křenem.

Zveřejněno 20. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené uzené vepřové oháňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lvmv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené uzené vepřové oháňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lvmv

Marie

Komentáře (29)

Ježíši. Děláte mi chutě, až mi tečou sliny. Ale kde sehnat ty oháňky? Dnes už snad jsou prasátka bez nich.

Dalibor: vidíte, a u nás je mají pořád, okolo 100/kg :yes:;-)

isindy: tak to je ovšem prasárna dát si k takové dobrotě gamrihnus.:-((

Tak se mi podařilo ocásky sehnat a včera jsme měli k obědu,ale s kedlubnovým zelím a brambory,bylo to super.:yes:Bylo na tom opravdu tak krásného masa,určitě zase brzo koupím.:-K:-K

Ivi, blíží se doba oběda, stačilo by mi to masenko, k němu patička čerstvého chleba a zelenina. :-p;-):yes: +15 :yes:

:-O:-O jova, to chci :-O:-O

+12, k tomu neni co dodat. :yes::-p,:-p,:-p:-K:-K:-K

Já bych si to dala třeba s koprovkou, nebo palačinkami, to je fuk!!:-)):-D, jen kdybych to měla na stole!!:-p

:-p:yes::yes:

Já mám špenát ráda, ale dala bych si s chutí zelíčko:-p:yes:

Ivčo, a tak to já bych si zase dala s tím špenátem, a ják. Vypydá to moc jedle a ty tlapičky z bramb. těsta to vše ještě více umocnují.

Colombo, máš mé pochopení - jsou jídla, vůči kterým mám blok a nemůžu ani při nejlepší vůli ;-) ale špenát za 4,50 bych taky nemohla, já jedině sekaný či čerstvý, ty mražené protlaky semletého čehosi ve mě nebudí důvěru :-8...ale čerstvý chleba je správná volba :yes:

Ne, ne já špenát prostě nepozřu a nepozřu - za mlada jsem ho měl všude kolem - nic levnějšího tenkrát nebylo a platí to do dnešních dní - mražený špenátový protlak Kaufland akce 4,5O,-Kč !!! Já bych to mohl s čerstvým chlebem a dvakrát !!!

Ivo, to vypadá na opravdovou dobrotu:yes: Nedivím se, že tvůj manžel funí:-D Určitě spokojeností:-)):yes:+9

Jani, je to žr..dlo :-D:-D:-D manžel tu teď funí spíš jak hroch než že by řval jak tygr :-D:-D:-D:-D

Ivo, já tady asi budu řvát, jak tygr:-((;-):-)):-D:yes::yes: Ježíšku na křířku, to je žr...dlo!!:-p:yes:

:-p:-p:-p:-O:yes::yes::-D

:-K:yes:+6

:-D:-Da já raději Kadarku;-)

Ivčo to vypadá úžasně.:yes::yes:

Colombo, teď nevím :-O špenát jako špatná kombinace nebo jako naprostá nepoživatina?;-) to druhé chápu, mám to takto s celerem :-8;-)...a k tomuhle jsem si dala raději Gambáčka :-D

To je bašta takovej "ocásek", jen ten špenát já fakt nedám. Jo a za tu Moravu (jsem patriot) vzkaz pro Annu Kocikovou - si k tomu dejte teda 2 dcl archivu "Pražského sklepmistra".:-D:-D:-D

majdo, docela často :-8:-D - já jsem poměrně impulsivní člověk a od myšlenky není k činu daleko...a v kuchyni mě to baví obzvlášť ;-)

Teda Ivanko to se dělá nám dietářkám!;-)Takovýhle chutě!:-pJá bych si tak dala!:-))Ale hned bych měla tři kila nahoře!:-8:-D:-DVypadá to fantasticky:-*:-*a ty fotečky jsou nádherný! Bodíka máš jasnýho!!!!!:-K:yes::yes:

No,to je teda nápad,to se ti často stává,že se ti zblázní kuchyňské potřeby?:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

majda2, neee:-D:-D:-D:-D to jsou obyčejné bramborové knedlíky z pytlíku, chtěla jsem udělat jen jako špalíčky - ale pak se mi v ruce zbláznila vidlička - momentální nápad - a vznikly z toho takovéhle vějíčky :-D:-D:-D:-D:-D:-D

:-O:-ONo toto:-Okde se hrabe Morava:-))
Vypadá to úžasně:-p+:yes:

To musí být vynikající s tím špenátem,ale nevím,co to jsou ty bramborové vějířky,to je nějaká mražená hotovka?Ještě jsem se s tím nesetkala.Dávám první bod!:yes:

Teda Ivo:-Oto je úžas,to musí být dobrota:-p:-Ku nás mají také,ale né uzené.;-)+1:yes:

Tématické fráze:
veprove ocasky uzene, uzené ocásky, uzené vepřové ocásky, pecene uzene ocasky, uzený vepřový ocásek, pečený uzený ocásek, uzený ocásek, uzené vepřové ocásky recepty, uzená ohánka, uzený ocásek pečený, uzený ocásek recept, uzené ocásky recept, vepřové ocásky uzené recept, pecene uzene veprove ocasky, uzené ocásky recepty, vepřové uzené ocásky, pečený uzený vepřový ocásek, uzeny vepřovy ocasek recepty, vepřové ocásky, uzene veprove ocasky recept

Suroviny:
ocas vepřový uzený, cibule, slanina, česnek, olej

Přidat fotografie receptu