Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh pečený v troubě

Pstruha si rádi připravujeme k večeři nebo jako lehký oběd. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo, pár koleček cibule, případně trochu bylinek, upéct v troubě a užít si tu skvělou dobrotu.

Hodnocení receptu je 4,9 (62×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 324 kJ /
316 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky27,74 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruha omyjeme, vykucháme, dobře osolíme a okmínujeme i uvnitř, povrch obalíme v mouce. Krok 2: Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Část vložíme dovnitř a zbytkem obložíme rybu. Krok 3: V pekáči rozehřejeme máslo, můžeme přidat i lžíci oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Krok 4: Pstruha vložíme do pekáče, poklademe tenkými plátky másla a nepřikryté pečeme 20–30 minut (podle velikosti pstruha), až povrch zezlátne.

TIP: Ryby v kuchyni.

Zveřejněno 22. 7. 2010

Poznámka autorky Hella

Tenhle obr pstruh - vážil 890 g!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh pečený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYW3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh pečený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYW3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (77)

Dnes jsem upekla presne podle navodu jako dal do komentaru pavel70 a udelala se krasna krusticka. Foto prikladam. A dekuji za recept :-K.

Pokud chcete velkého pstruha, kupte si sivena. Je to ryba pstruhovi dokonale podobná, stejně chutná, ale větší. Dá se u nás s trochou štěstí nebo s trochou snahy sehnat.

:-)<3:yes::yes: pstruha máme rádi, musím udělat, díky za recept :-K

Chutnalo.

Výborný, jen se rozsýpal... Olej a mouku jsem nepoužila a přidala jsem koření od Vitany - Ryby. Děkuji za super recept.

:yes::-)

Také jsem dnes pekla k večeři pstruhy. Byli vynikající.:-):-K Díky moc za recept:-K:-K:-K.

Super recept, tak krásně to tu voní, ještě jsem neochutnala, ale krusta se udělala, když jsem po 15 min pečení pomazala máslem pstruhy a dala horkovzduch a gril, ale na vice jak 200 st. krusta je hned.... :-)děkuji

Jednoduchý recept, luxusní výsledek :yes:;-)

vyborný recept

Zdravím. Dneska jsme dělali šest pstruhů, každý půlkilový. Trochu jsme pozměnili recept a byly suprovní. Hodinu předem prosolené vevnitř, otočené břichem nahoru, potom drcený kmín do břišní dutiny, k tomu kolečka cibule taky do břicha. Toď příprava na stole. Trouba vyhřátá na 200, roztopili jsme asi 2 cm plátek másla a lžíci oleje přímo na plechu v troubě. Pstruhy jsme položili na plech, posypali moukou jen tak jak leželi na jedné straně, k ocasům a do volných míst na plechu jsme přidali kolečka cibule. Pekli jsme v horkovzdušné čtvrt hodiny přikryté alobalem, potom alobal sundali, teprve teď potřeli rozpuštěným máslem a další čtvrt hodiny dopekli bez ventilátoru. Lepší rybu už jsem dlouho nejedl !!!
(Pstruzi z rybolovu ZÁVADA, kvalitnější neznám)

Jan Binka 30. 12. 2015 17:29
Dneska sem kutil dva a musím říci že se na jazyky rozapadly,a chut vyníkajicíí.:-p:-)

Barbora:skuste pstruhy nagrilu.posolím dovnitř dám kolečka cibule a plátek anglické slaniny.slaninu dám ještě asi 2 plátky přez pstruhy.pstruhy dávám do dolopatek na ryby.topit opatrně. je to dobrota.:no:

Dnes jsem zkoušela, taky se mi neudělala krusta:(, i když jsem pekla na horkovzdušku. Jinak doporučuji rybu osolit velmi velmi (!) mnoho, protože já jsem to nasolila (taky jsem si myslela velmi mnoho), ale nějak to bylo málo slané :-D No nevadí, jinak dobrá rybička.. :-) (jsem kuchař amatér, a dělala jsem 3 pstruhy najednou, takže sada - a taky to byli pěkní obři)

Lýdie:
Mně také ne:-(, nic si z toho nedělejte, ryby už hotové, takže jsem na konec zapnula na plné pecky gril seshora, bez toho ani ťuk. Zádná krusta, másla dost, i na rybě, jedině horkovzduch, a stejně krusta bez grilu by nebyla. Nevím proč ji všichni mají. :-D

dobrý recept ale já dávám ještě dovnitř pstruha kousek anglické slaniny.

kutil25: Obávám se, že prase do ryby nepatří ...

Dávám bod, dělám stejně jen místo cibule dávám dovnitř snítku petržele a plátek citronu. S cibulí určitě vyzkouším.:yes:

Naše dnešní večeře, pstruh dopadl výborně :-) díky za recept!

Po půl hodině pečení, kdy se pstruh už rozpadal se mi nevytvořila žádná krusta :-( Mouka na povrchu byla bílá a to jsem měla zapnutý i horní ohřev, takže za mě zklamání. Možná kdybych smažila na pánvi tak se krusta udělá. Nevím, kde byla chyba...:-(

František 14. 5. 2015 12:22
výborný recept, podle slavné pstruhové Vackovy líhně v Nedošíně u Loitomyšle je nejlepší pstruh 250 gramový.A je to tak !:-p

katka:180°C - horkovzduch.Jestli nemáš, tak já bych pekl na 190°C. a hlídal bych,je to fofr;-)

prosim, na kolik stupnu pecete?

dnes poprvé vyzkoušen doma pstruh podle tohoto receptu a byl výborný :-) doporučujeme :-)
:-)

Eva: Nepodlévám, peču jen tak, jak je v receptu uvedeno.

Podléváte ještě vodou nebo jen "smažíte v troubě ?

Dnes úžasný oběd,dala jsem víc cibule podle Jurry a nemělo to chybu. Díky za recept.:yes::-)

Dneska vyzkouším :-)):yes::yes:

Budu dělat zítra a už se moc těším.

Jdu na to:yes:

přidala jsem bod, místo kmínu jsem ale dala tymián, díky za recept:yes:

Luxusni zalezitost,pokapanej citronem nema chybu.Dik"

Vyborný repcept dneska vyzkoušené. Pochutnali jsme si všichni:-))

Na "české" poměry macek, ale to je duhák. Takový se dají vychovat i 10kg potvory. V Dánsku v potoce jsme běžně takové duháčky chytali 1-3kg. Po této zkušenosti nechápu proč jsou tu lidi zvyklí zabíjet a jíst takové nedochůdčata...

Jinak recept super :yes:

Kateřina 20. 1. 2014 13:31
Naprosto výborné ;-) vyzkoušeli jsme tuto neděli s přítelem a naprosto jsme si pochutnali :-8:-8:-K:-K:-K

pstruh výborný a ta cibule pohádka dík :-):-O:-)):-K

Super papaniiiii:yes:

tak jo deme to skusit:-)

Tak jdeme péct. Doufám že nám bude ten náš "pstruh" chutnat. :D

Vyborny,dietni proste namka:-*:yes:

Výborné, rychlé a skoro bez práce, chuť skvělá, pstroužek je nevysušený, přidala jsem snítku rozmarýnu!!

A když se ještě podaří koupit čerstvý z makra v akci za 109kč...pak je to teprve pošušňáníčko... :-D Jen, příště dám ještě o malinko víc cibule... Je to fakt mazec... :-) Doporučuju...

:-)) vynikající recept, doporučuji vyzkoušet. Já do rybky přidal větvičku Libečku a paráda....

nezapomenout citron,jinak výborné.

dakujem za super recept moj ma 2200g

Tak teď to jdu zkusit.......:-p

zuzkaholice 31. 7. 2012 10:15
děkuji za inspiraci,doufám že se mi to povede jako vám všem:-8

Hella: Ryba byla moc dobra, dekujeme :-)

Hella: dekuji :-)

Al: Pečeme asi půl hodiny při 180 °C na horkovzduch.

Na jak dlouho a pri jake teplote?

Dělal jsem minulý týden přesně podle receptu a dokonalost...pstruh mnohem lepší jak z el. grilu :) Nebojte se cibule, je tam vynikající. Dal sem jí víc pod rybky, aby se nepřipekly. Do trouby sem dal o cca 10 minut dřív brambory a všechno to bylo hotové ve stejnou dobu...prostě idylka :) Dneska do toho jdu zas.:yes:

Dekuji za recept je to luksusni žranice :-*:-p

vyzkousela jsem a pstruh je opravdu vyborny. Jen tu cibuli bych tam nedavala :-8

Dnes jsem si udělala k večeři pstruha podle tohoto receptíku,je to moc velká mňaminka:-p:-p:-ppřidávám foto;-)a doporučuji:yes:;-)

Je to vynikající, moc díky za recept :-)

Tak sem koupila pstruhy a našla sem tento recept, už je to v troubě a doufám, že se to povede, jak má :-) díky :-)

tak dneska jsem ho udělala úplně přesně podle Tebe;)jsem na to zvědavá,ale určitě bude luxusní jako vždycky:-!:yes:

Helli, pstruzi neměli chybu :-):yes:. Byli opravdu skvělí a masíčko se jenom rozpadalo :-). Dovolila jsem si přidat pár foteček ;-).

super vážně se povedl:)Posypaný gril.kořením a obalený v hl.mouce...fakt bmbaa...k tomu jsem udělala opečené brambory na česneku a zeleninový salát malinko ostřejší...a olizovali jsme se ještě dlouho po tom..:yes::-)

Jsem ráda že chutnalo a díky za fotky. Vždycky mám radost, když mi k receptu někdo fotku přidá a vidím, že se dílo zdařilo!

Tématické fráze:
pstruh v troubě, pstruh na másle v troubě, pstruh recept, recept na pstruha, pstruh recepty, recept pstruh, recepty na pstruha, recepty pstruh, recept na pstruha v troubě, příprava pstruha, recept pstruh v troubě, recept na pstruha na másle v troubě, recept pstruh na masle v troube, pečený pstruh na másle, jak připravit pstruha, recept na peceneho pstruha, jak udělat pstruha, recepty na pstruha v troubě, jak upect pstruha, recept na přípravu pstruha

Suroviny:
pstruh, máslo, olej, cibule, sůl, kmín celý, mouka hladká

Přidat fotografie receptu