Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cigánské řezy

Upečte na nedělní odpoledne výborné a na přípravu snadné řezy. Linecké těsto vytuněné ořechovou sněhovou hmotou je překvapivě chutné. Krájet řezy musíte ještě vlažné, po vystydnutí by se již drobily.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 196 kJ /
6 022 kcal
Bílkoviny98,50 g
Tuky311,86 g
Vláknina33,90 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 1,47 g
Sůl3,29 g
Sacharidy688,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Linecké těsto rozválíme na plech a necháme 10 minut zapéct. Krok 2: Pak jej vyndáme a necháme vychladnout. Mezitím z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ten smícháme s ořechy, cukrem a kakaem. Krok 3: Potřeme marmeládou a navršíme na něj sněhovou hmotu. Krok 4: Pečeme 30 minut (než se těsto při dotyku nelepí), pak vlažné krájíme na řezy.

TIP: Co se ještě dá péct z lineckého těsta

Zveřejněno 21. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cigánské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JMo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cigánské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JMo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

casino: Vy jste to bral stylem jako já, je to praktičtější :yes: ;-)

Tohle je vzpomínka na maminku - "Ořechové řezy", Dávku na jeden plech mám trochu odlišnou ale také nepředpékám a přidávám mletý hřebíček a skořici :yes:

Karolína:
Těsto není nutné předpékat:-)
...a KL skořice v náplni udělá zázrak:-))
...přidán "fotopostup";-)

:yes:

zkusila jsem a rodince opravdu chutnalo a to mají všichni rádi krémové koláčky :-p:yes:

Karolína 4. 11. 2008 16:15
Z jakých důvodů se musí těsto nechat vychladnout? Myslím si, že na teplý plát těsta se marmeláda lépe rozetírá.

Tématické fráze:
recept cikánské řezy, cikánské řezy, recept na cikánské řezy, cikánské řezy recept, ciganska pecene, ciganska omacka, cikanske rezy na poslední chvíli, recepty cikánské řezy, recept na cigánskou pečeni, cikánské ořechové řezy, karolína domácí kuchařka ořechové rohlíčky, karolína domácí kuchařka mrkvová pomazánka, ciganskejidla, cigancke jidla, ciganska pecene recept, karolína domácí kuchařka poslední recepty, karolína domácí kuchařka poslední recepty, karolína kuchařka mrkvová pomazánka, ciganskejidla, ciganska omacka recept

Suroviny:
těsto linecké, ořechy vlašské, cukr moučkový, kakao, bílek, marmeláda

Přidat fotografie receptu