Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

phamka

Snadný

Suroviny

Porce: 6 plastových bílých kelímků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 109 kJ /
265 kcal
Bílkoviny25,87 g
Tuky6,47 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 49 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy25,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme tím, že si do mísy nalijeme celou plechovku tekutého mléka a poté i kelímek velkého jogurtu. Pořádně promícháme. Krok 2: Necháme vařit vodu do konvice. Až se uvaří ta voda, tak nalijeme do kelímku od jogurtu a vlejeme do té směsi. Krok 3: Potom přidáme další vařenou vodu do kelímku od jogurtu, celkem 2 kelímky od jogurtu. Krok 4: Poté naplníme plechovku od mléka studenou vodou a tu vlejeme. Vše rozmícháme. Krok 5: Zabalíme do teplé deky, peřiny. Necháme 5 hodin. Krok 6: Po pěti hodinách naplníme do kelímků, které zakryjeme alobalem. Pak už dejte na 28 hod do mrazáku.

Zveřejněno 26. 7. 2010

Poznámka autorky phamka

Tento recept je od prapraprababičky, ta to postupně předávala a teď to došlo až ke mně ...

(je ze západního Vietnamu)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQrE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQrE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

:yes:+6

Annad - přesně ve Vietnamu je teď 30° a tady mrznem :-D

jsem Vietnamka a takhle se zmrzlina ve Vietnamu opravdu připravuje...;-)..je to trochu jiné než zmrzliny co máme tady, takové ty vodové nanuky jsem tam nikde neviděla...ale jinak musím říct, že mi vážně chutnají..a nejlíp, když je nesnesitelné 40stupňové vedro :-D

Jak už psali jiní, jogurtování funguje jen s vodou teplou (cca 35°), vroucí by zničila jogurtové kultury. Jinak odhaduji, že generace vietnamských žen zřejmě k výrobě této zmrzliny používaly místo salka obyčejné oslazené mléko :-).

Nezlobte se na mě, ale co si má člověk myslet když zmíněná Phamka reaguje tak jak reaguje. Žežule ji poprosí o recept na Pho, slíbí ho a pak se objeví něco úplně jiného, když ji člověk prostřednictvím soukromého vzkazu poprosí o doplnění postupu, poděkuje mi, ale nereaguje. To nebyl ani tak útok jako spíše zoufalství, protože jinak mne exotické recepty zajímají.

myslím, že poslední 3 příspěvky opravdu nesouvisí s receptem, Phamka existuje a je to máma od dětí...mluvila jsem s ní, takže žádná holčina...Midlo, možná bys měla ty útoky mírnit...;-)

moderátory prosím o zvážení - smazat nesouvisející, napadat a urážet se tu přeci nechceme....:-( díky

no suo chuo má být něco jako kyselé mléko - suo je mléko a chuo je kyselí:-D

Umím si představit jogurt smíchaný se salkem a zmrazený :-p Ale ředit to takovým množstvím vody mi připadá, že to musí být bez chuti. Asi jsem moc zmlsaná...

Taky jsem se pídila, vygooglila jsem na wikipedii výraz sua chua a google-překladač to překládá jako jogurt. Phamko, tak do toho vnes trochu více světla a vysvětli, zda sua chua je i jogurt ve Vietnamštině. Google-překladač samozřejmě není spolehlivý. Podle postupu, když se z toho vykřeše to "jádro", tak je to opravdu zmrazený jogurt.

midla a zizala mě je jedno jaký názor máte ale vím že je to opravdu pole mne dobrá zmrzlina:-((

Tak mi to nedalo a malinko jsem se pídila. Kondenzované mléko bylo vynalezeno už během napoleonských válek v roce 1804. Takže čistě teoreticky by ho znát mohly:-8

Další podivný recept. Když naředím jeden jogurt a jedno salko litrem a půl vody, z toho většinou vařící (jak odměřím v kelímku od jogurtu vařící vodu, aniž by mě opařila, když se kelímek okamžitě zkroutí?), nebude z toho, podle mne, nic dobrého :no: Nehledě na to, že jogurtové bakterie zabíjí už teploty nad 40°C, takže v té směsi už nemá co jogurtovat. A není náhodou kondenzované mléko vynález nedávný? 5 generací Vietnamských žen...no, nevím, zda znaly salko:-?

maqdaleno - má být vroucí

suzano - vody si tam dala asi trochu moc ale neva skus se podívat na recept - com dang třeba tě taky zaujme:-))

simono - žádnou chuť tam nedávej:no:

Včera jsem tuhle zmrzlinu zkoušela a mám z ní smíšené pocity. Dělala jsem z poloviční dávky a postupovala přesně podle receptu, ale když jsem do jougurtu se salkem nalila horkou vodu, tak se mi to trochu srazilo. No a když jsem to po pěti hodinách vytáhla z pod deky, tak to bylo oddělený na dvě části, jedno byla tuhá hustá vysrážená hmota a nějaká tekutina (asi syrovátka). Nevěděla jsem, jestli dát zmrazit jen tu tuhou hmotu, nebo promíchat a zmrazit obě. Nakonec jsem si řekla, že syrovátka je zdravá, a tak jsem to zamíchala a dala zmrazit dohromady. Ráno, než jsem šla do práce, tak mi to nedalo a kousek jsem ochutnala a je to dobrá jogurtová zmrzlina, i když mi přijde trochu "vodová" Možná jsem měla dát zmrazit jen to tuhé. Fakt nevím. Ani nevím, jestli jsem nepoužila moc horkou vodu, nebo neudělala nějakou jinou chybu:-( Třeba mi paní Phamka poradi:-8

ŽEŽULE PŘIDALA JSEM DALŠÍ RECEPT NAJDEŠ POD JMÉNEM : COM DANG ;-)

amiro
do toho obalu od velkého jogurtu dáš 2x horkou vodu
a do obalu od mléka 1x studenou vodu:yes:

simi žádná protože bez chuti to chutná hrozně:-(

P.S. když dělám actimel, naliju tu malou lahvičku nápoje do litru ohřátého mléka (nápoj může být i ovocný)a pak po promíchání zpátky do té plastové láhve + je toho trošku víc než litr tak ten zbytek dám do skleničky s uzávěrem

jano je to salko

suzanno - zkusím jestli ještě najdu fotky a vložím, prozatím:
jogurt: litr mléka zahřejeme na teplotu cca 35°C (nikdy jsem to neměřila, zkusím malíčkem aby to mělo teplotu asi jako pro mimino na koupání) - dělám to v mlékovaru, rozmícháme do toho mléka cca 3 polévkové lžíce jogurtu např. dobře jogurtuje Hollandia, Activia (někdo přidává trochu Salka, já ne) naplníme skleničky,, uzavřeme, strčíme pod peřinu (zakrývám Larisou a přiklopím polštářem) a necháme 8 hodin, pěkně to zhoustne - dám do chladničky vychladit.
Activia - ohřát litr mléka, do toho jednu (opravdu jen jednu) lahvičku activiie jakékoliv, nebo jiného levnějšího mininápoje např. dobré jsou ty ochucené z Lidlu, dáme zpátky do láhve a zakryjeme zase na 8 hodin držíme v teple.
Mléko používat čerstvé - např. Beskydské v té plastové láhvi je skvělé, nebo kupuju to v umělohmotné láhvi když je akce v Lidlu

žežule myslím že dnes večer bych recept na pho mohla jsem napsat tak to skuste zítra ráno se podívat:-))

všem velmi děkuji pokusím se přidat další recepty ale
bohužel na actimel zrovna nemám :-D

Betyno - Marcelo, nemohla bys vložit recept na actimel a jogurt, jak píšeš níže? Docela by mě to zajímalo:-)

Tááák a už je pod dekou;-):-p

Přiznám se, že tenhle recept nebudu mít odvahu vyzkoušet :/. Je zmateně psaný a udělej to a to, bez vysvětlení proč a za jakým účelem, mi nesedí.

+1 protože myslím že to bude dobrá jogurtová zmrzlina, podobným způsobem vyrábím doma pod dekou jogurt a actimel (z vlažného mléka a jogurtu nebo z vlažného mléka a jedné lahvičky actimelu nebo kysaného nápoje) takže napřed se vyrobí větší množství sladkého jogurtu, který se následně zmrazí :-K

Salko je slazená Tatra.

A podle mého posledního příspěvku je vidět, že i rodilý mluvčí má někdy s chybama (překlepama) problém...:-))

Tématické fráze:
zmrzlina se salkem, domaci midlo, domácí zmrzlina z jogurtu, zmrzlina ze salka, recepty na mídlo, domácí zmrzlina, teplá zmrzlina, domácí zmrzlina se salkem, salko zmrzlina, výroba mídla, domácí zmrzlina recept, sua chua, viroba zmrzliny, viroba midla, domácí výroba jogurtové zmrzliny, domací zmrzlina salko, domácí výroba jogurtů, zmrzlina z jogurtu, jak se vyrabí mídlo, viroba domaci zmrzliny

Suroviny:
salko, jogurt bílý

Přidat fotografie receptu