Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na víně a rajčatech

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

700413

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 303 kJ /
1 028 kcal
Bílkoviny9,25 g
Tuky84,93 g
Vláknina11,28 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,63 g
Sůl4,00 g
Sacharidy37,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěného králíka omyjte a rozdělte na porce. Maso prošpikujte kousky anglické slaniny, osolte a opepřete. V pekáči rozehřejte olej, přisypejte na něj nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte porce králíka, které ze všech stran zprudka opečete. Krok 2: Králíčí maso mírně podlijte vodou, vložte do trouby a pečte při 180°C asi 35 minut. Pak do pekáče přidejte nasekaný česnek, nakrájená rajčata, bobkové listy, tymián a zalijte vínem. Králíka dopečte doměkka. Krok 3: Z hladké mouky a dvou lžic oleje připravte zlatavou jíšku. Hotového králíka vyndejte z pekáče, výpek zahustětě jíškou a nechte provařit. Omáčku dochuťte solí a citronovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.

Zveřejněno 30. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na víně a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x24B

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na víně a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x24B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Martino72:-), ano je to šalvěj - Maris děkuju:-K. Mám šalvěj celoročně na zahradě, takže i přes zimu jí mám čerstvou a krásně voňavou. Mám jí pod maso hodně ráda (tady jsem jí taky použila) - dávám jí pod vepřové, pod králíkem je přímo skvostná:-p, pod jehněčí,... Stačí jeden, dva lístky a jídlo je hnedle o stupeň výš - a ještě je léčivá, takže vlastně takové dva v jednom;-).

Martino, dovolím si odpovědět za mircu - je to šalvěj;-):-)

Mirčo můžu se zeptat, sice to není přímo k receptu, co je v tom králíkovi zapíchlého za kytičku? Nebo je to snad bylinka?

Elizo:-) děkuju:-K, ale je to jen staší digi Sony, s rozbitým bleskem;-):-D. No, naštěstí to na chuť jídla nemělo vliv a bylo skvělé:-).

Překrásné fotografie, Mirčo :-O:-K, přemýšlím, jak to děláš, že je máš tak plastické, úplně vyskakují z monitoru...;-):-p
Ty budeš mít asi nějakou speciální lampičku...(nebo výjimečný talent ;-):yes: )

JanoR:-) a tenhle stál za to...:-p.

Mirko, já vůbec nevím, jak je možné, že jsem přehlédla recept na králíka:-p:yes:

Děkuju vám :-K.

To je jasné, už od prvního pohledu, Miri, ty se fotkami nezapřeš,:yes:

mirco - hned jsem si myslela, že fotky jsou Tvoje, nádherné:yes::yes::-)

Králíka jsme dělali dnes k obědu a byl vynikající:-p. Jen jsem místo jednoho bob.listu, dala list šalvěje - mám jí u králíka ráda:-8. Maso je šťavnaté a krásně chuťově ovoněné použitými bylinkami. Posílám pár fotek a boďku č.3 :-).

Ukládám.Receptů na králíka není nikdy dost.Díky:yes:

Tématické fráze:
králík na víně, králík rajčata, králík recepty, králík na rajčeti, recepty na králíka, recepty kralik, recepty z králíka, králík na cibuli a na červeném víně, králík na zelenině a víně, králík na tymianu a rajčatech, kralik na slanine a rajcatech, maso na rajčatech a víně, kralik na rajcetech, králík anglická slanina rajčata recepty, králík s čerstvými bylinkami, králík, králík s rajčat, králík recept, krakik recepty, králík s rajčata

Suroviny:
králík, slanina anglická, sůl, pepř drcený, olej, mouka hladká, cibule, česnek, rajče, bobkový list, tymián, víno bílé, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu