Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 545 kJ / 7 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,97 g |
Tuky | 247,26 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 4,01 g |
Sacharidy | 1 052,47 g |
Postup přípravy
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.Přidáme ořechy.Nakonec vmícháme sníh.
Na plech dáme pečicí papír, na který vylijeme těsto. Pečeme v předem vyhřáté troubě. Upečený korpus poznáme tak,že se kraje
odlepují od papíru. Pro jistotu můžeme do upečeného korpusu píchnout špejlí a pokud je špejle suchá - korpus je dobře propečený. Pokud zůstane špejle od těsta - je vnitřek syrový.
Krém - Máslo pokojové teploty ušleháme s den dopředu uvařeným pudinkem, cukrem a rozpuštěným ztuženým pokrmovým tukem. Vyšleháme pěkně do hladka a nakonec lehce vmícháme mleté ořechy.
Potahovací hmota:
Všechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si jen namáčíme ruce ve vlažné vodě a zpracováváme tak dlouho až je hmota pěkně propracovaná a vláčná. Uchováváme v mikrotenu – doba použitelnosti jako sušené mléko.
Zveřejněno 31. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Anglická....ale marcipánová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V7MX
Moje poznámka
Anglická....ale marcipánová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V7MX
Nejnovější recepty
Čínské kuličky na kantonský způsob
Přidáno před 1 hodinou
Lilek s brokolicí a bambusem v asijské omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Rostlinný Baileys likér bez laktózy
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí řízky pečené v pečence
Přidáno před 13 hodinami
Křehké tvarohové řezy
Přidáno před 23 hodinami
Špaldové perníčky s lipovým medem
Přidáno 24. 11. 2024 10:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Josef vede rodinou firmu, která i v Praze prodává hotovky od 45 korun: Jsme tu pro ty, kteří na tom nejsou finančně dobře, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravé chilli con carne
bartaks před 2 hodinami
Dobrá pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 2 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Jednoduchá pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 2 hodinami
Pomazánka "šup-šup"
Slavista62 před 2 hodinami
Pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 2 hodinami
Rychlá pomazánka z věcí z lednice
Slavista62 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Slavista62 před 2 hodinami
Rohlíky jako dech - úžasné
jituliiina před 11 hodinami
Vánoční perníčky
Harym před 14 hodinami
Tématické fráze:
marcipanova buchta,
marcipánové dorty recept,
marcipánové dorty recepty,
marcipánová prsa,
marcipánová dýně,
marcipánové buchty,
recepty na marcipánové dorty,
dorty marcipánové,
marcipánové dýně,
marcipánové dorty-recept,
marcipánová dorty,
máslový krém se ztuženým tukem,
marcipánové buchta,
recept marcipánová hmota,
anglické dorty,
marcipánové dětské dorty,
detske marcipanove dorty,
marcipan ala angicka,
marcipánová roládka,
marzipanová hmota recept
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
ořechy mleté,
máslo,
pudink,
cukr,
ořechy mleté,
tuk ztužený,
cukr,
mléko sušené,
sirup glukózový,
tresť,
voda
Komentáře (16)