Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky babičky Marie z Doloplaz

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 064 kJ /
3 840 kcal
Bílkoviny28,00 g
Tuky8,40 g
Vláknina140,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 93,44 g
Sůl230,00 g
Sacharidy885,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do každé sklenice vložíme:
1 střední snítku kopru, 3 kolečka mrkve, 3 kolečka cibule, 1 kolečko křenu nebo stroužek česneku, ½ půl kávové lžičky hořčičného semínka, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření. Krok 2: Naplnit čisté a vypláchnuté sklenice okurkami, zalít horkým nálevem a sterilujeme 30-40 minut na 100°C, v horkovzdušné troubě na plechu s trochou vody, až okurky změní barvu.

Zveřejněno 31. 7. 2010

Poznámka autora Colombo65

Jedná o recept maminky mojí ženy a je to opravdu dobrota!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurky babičky Marie z Doloplaz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0rv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurky babičky Marie z Doloplaz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0rv

Komentáře (11)

Dělám je prakticky stejně (přidávám ještě tymián), jinak zavařuju v troubě taky 40 min. ale jen při 80°C. Ono to je hlavně o tom, že každá trouba prostě si to dělá jinak, takže to chce vychytat. Doba vaření je v každém receptu spíš pomocná a nedá se aplikovat na všechny sporáky v každé domácnosti.

Otíku, no právě tyhle Doloplazy já myslela:-D:yes:

Z Doloplaz hnedle vedle Nezamyslic. ;-);-);-)

Oto a ze kterých Doloplaz? Já jen, že tady na Hané mám jedny Doloplazy pár km od domu...:-O:-?

Tak jak píše Jana Remková, v troubě je to o něčem jiném, než ponořit sklenice s horkým nálevem ještě do horké vody do zavařovacího hrnce a mít je tam 40 minut při stovce. Otto, tak to napiš prosím i do receptu, protože to je dost podstatná informace pro ty, kteří si je budou takto chtít připravit. ;-)

Colombo65 dělám taky v troubě, takže možné to je. Jenže právě v troubě je to takové, že se vlastně nedá úplně určit čas. Než se začne něco dít, člověk vlastně úplně nepozná, kdy to vaří, tak letos já osobně dělám od doby, kdy pekáč dám do trouby 20 minut. No, snad to bude ok, zdá se, že ano;-)

Ověřena doba zavařování: 30-40 minut,dělá to v horkovzdušné troubě na plechu s trochou vody, až okurky změní barvu.;-);-);-)
... a jsou křupavé a vynikající jinak bych je nejedl.:-D:-D:-D

Vznesu dotaz tchýni do Doloplaz!;-);-);-)

Otto, není to dnešní obrázek z AHA;-):-? Taky se mi zdá 40 min. hodně:-O

Otto, také se mi těch 40 minut zdá hodně. Horký nálev a ještě 40 minut při 100 st., neměly to být 4 minuty?:-S Já okurky zavařuji 5 minut při 100 a jsou pěkně křupavé. Když jsem se setkala v jiných návodech s dobou delší, tak to většinou bylo 20 minut při 80 st.

Opravdu 40min. na 100stupňů. Nejsou ty okurky moc měkké?

Tématické fráze:
zavarovani okurek v horkovzdusne troube, colombo 65, okurky podle babičky, okurky v troubě, křupavé okurky, okurky zavařené v horkovzdušné troubě, zavařovací okurky, zavařování okurek v troubě, křupavé okurky v troubě, okurky zavařené v troubě, okurky podle babiček, zavarovan okurek i v troube, recepty,co vařit z indické okurky, jak na to křupavé okurky, zavařování okurek podle babičky, colombo65, zavařujem okurky, křupavé nakladačky v troubě, zavařování nakladaček, okurky v horkovzdusne

Suroviny:
okurky sterilované, voda, ocet, cukr krystal, sůl, sladidlo umělé, bobkový list, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu