Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fermentované ovesné vločky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klariska Klariska

Snadný

Doba přípravy přes noc

přes noc

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 645 kJ /
393 kcal
Bílkoviny10,13 g
Tuky19,83 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy38,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer smícháme v misce vločky s kokosem a mákem a zalijeme vodou - jen tak, aby byly všechny vločky namočené. Krok 2: Misku zakryjeme talířkem a obsah necháme při pokojové teplotě fermentovat (kvasit) přes noc. Fermentací vločky zesládnou a zvýší se jejich stravitelnost, takže ráno máme nachystanou vydatnou a zdravou snídani. Krok 3: Vločky můžete "doladit" medem a špetkou skořice. Mně chutnají tak, jak jsou :).

Zveřejněno 2. 8. 2010

Poznámka autorky Klariska

K fermentaci vloček mě přivedl web paní Alemari http://www.varimezdrave.cz/recepty/musli

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fermentované ovesné vločky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z7Oy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fermentované ovesné vločky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z7Oy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Samé zdravé recepty..palec nahoru!:-)

Tejajko v mléce a na noc do lednice si dělávám vločky také, je to výborné, ale s fermentací to nemá nic společného :-).

Klariska, ešte sa mi nestalo aby mi mlieko cez noc skyslo, keď ho nechám von, ale keďže mám rada všetko studené, dávam to na noc do chladničky;-)
Jarmi, ten nápad je výborný ;-)

Na fermentaci lze použít i čerstvě umletou pšenici. Namočí se večer, ráno se přidají zvlášt namočené rozinky atd, nastrouhané oříšky(mandle), jablko, trochu mléka. Musí se máčet jen ve vodě, nejlépe vychladlé převařené. Vynikající je zalít vločky sodovou vodou, perlivou minerálkou.

Tejajo, v mléce se vločky bohužel fermentovat nedají, alespoň to kupované v teple do rána zkysne :/.
Jinak děkuji za krásné fotky :yes:.

Vyskúšala som, pretože mám vločky veľmi rada. Nie je to zlé, ale myslím, že ostanem pri svojej mliečnej verzii, ktorú som robila doteraz : http://www.toprecepty.cz/recept/3578-vlocky-k-snid...

tak už vím,co budu mít zítra k snídani:-D:yes:

:yes::-K..uloženo,zkusím určitě

Tématické fráze:
fermentace ovesných vloček, fermentovaná kukuřice, fermentovaná zelenina recepty, fermentovaná pšenice, fermentovaná ovesná kaše, fermentace vloček, fermentovaná rýže, fermentovaná zelenina, fermentace kukuřice, fermentovaná čočka, fermentované sýry, namočené ovesné vločky, fermentovaná zelenina recept, fermentované maso, jak fermentovat kukuřici, namočené vločky, ovesné vločky fermentace, fermentované kaše, ovesné vločky přes noc, ovesné vločky namočené

Suroviny:
vločky ovesné, kokos strouhaný, mák, med, skořice

Přidat fotografie receptu