Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový prášek

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby po částech vsypeme do mixéru a rozdrtíme na prášek. Drobné kousky lze případně prosít, já je tam ale nechávám, jsou zanedbatelné. Krok 2: Lze smíchat i se solí, drceným kmínem či polévkovým žlutým kořením a dochutit si podle svého, já ale nechávám samotné a koření pak používám podle daného jídla. Krok 3: Uchovávám ve šroubovací sklenici po celý rok do příští úrody ve skříňce s kořením, podmínkou je použít opravdu dobře proschlé houby a sklenici pořádně zavírat, aby nezvlhly....pak by asi mohlo plesnivět...ale mně se to zatím nikdy nestalo.

Zveřejněno 5. 8. 2010

Poznámka autorky isindy

Manžel má rád houbovou chuť a vůni, ale vadí mu konzistence hub na skus - prý je to jako kousat molitan:)... tak jsem hledala řešení, které bude při ruce hned. Používám do polévek, pod maso, do sekané...jakkoli, nemusím houby mlít a nezabírá to místo v mrazáku ani v komoře.

Možná využijí i jiní příznivci hub.

Kupované houbové koření jsem nikdy neměla, nemohu tedy porovnat, ale podle mne je to samý glutamát a kolem hub to podle mě jen proběhlo, a za tu chemii dost peněz ;)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový prášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yAO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový prášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yAO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Také dělám a někdy i v malém poměru přidám hořčák, který dodá pikantní příchuť

Curlewis: prášek se dá udělat z jakýchkoli dobře usušených hub, tedy i ze žampionů

Mohu udelat houbovy prasek ze zampionu?

jejda, díky moc, máš ho moc pěkný:yes: :-8:-) to jsem ráda, že se ti také recept hodí, já ho používám docela často a letos už dochází, musím od našich nafasovat sušené houby a budu dělat čerstvý....;-)

Ivi včera jsem dělala prášek z hub,tak jsem Ti jeden obrázek přidala:yes:+15

všem díky, váhala jsem, jestli jsem takovou "blbost" dát:-8....ale pak jsem zjistila, že pár lidí psalo na pokecu, že houby nejí, jen jako koření....jsem ráda, že třeba někoho inspirovalo :-K

Bibi, hlívu jsem ještě ani nejedla - pořád ji okukuji v obchodě, ale zatím na ni nedošlo :-(

Isahu, takhle já si dělám každý rok na konci sezony hlívu ústřičnou na celou zimu. Máš 14.bod:yes:

Dělávám někdy z nožek,ale většinou ani nožky nezbudou:-Omy máme hříbky moc rádi:-p+:yes::-*

Tomu říkám nápad.:yes::yes:

geniálne...

:yes:

super nápad:yes:;-)

:yes:Taky vyrábím, ještě mám trochu loňského. Já s ním třeba ještě sypnu i smažící se vaječnou omeletku:-p

:yes: :-) taky dělám a používám, v menším množství i do pokrmů, kam se houby normálně nepřidávají :-p stejně připravenou mám i petrželku

Tématické fráze:
kutrovač, prasek z hub, prášek ze sušených hub, houby v prášku, šušené houby prášek, prasek, jak udělat prášek z hub, prasek, jak vyrobit prášek z hub, jak udělat z hub prášek, jak mlít houby, kam dát sušené houby, kutrovač na maso, houbuvý prášek, jak umlít sušené houby, hlíva jak vyrobit prášek, sušené houby jako prášek, jak umlít houby, muže se dát hlíva na mražák, jak udelat prašek z hlivy u

Suroviny:
houby sušené,

Přidat fotografie receptu