Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gyros podle Jack Ribber upraveno od BS

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Brutzel-Svejk

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: dle masa

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 042 kJ /
5 029 kcal
Bílkoviny347,63 g
Tuky323,47 g
Vláknina58,16 g
Cholesterol 770 mg
Sodík 1,17 g
Sůl1,83 g
Sacharidy155,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suché přísady smíchat, nalít olej a jogurt a znovu promichnout. Krok 2: Do tak připravené marinády nastrouháme na hrubo cibuli a protlačíme česnek. Krok 3: Mášo bez kosti nakrájíme na asi tak 5 mmm silné plátky, které jednotlivé a oboustranně potřeme marinádou. Doba marinování je 24 hodin. Nejlépe v kastrolu s víkem a v lednici. Krok 4: Druhý den je maso možno grilovat na rožni, ale přidám zítra fotku kde je možnost přípravy i v troubě. Krok 5: Ořezáváme pak každou půl hodinky vrstvy masa. Dobrou chuť přeje Švejk.

Zveřejněno 6. 8. 2010

Poznámka autora Brutzel-Svejk

zitra i s fotkama. Ted plnim muj slib.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gyros podle Jack Ribber upraveno od BS

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AMV3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gyros podle Jack Ribber upraveno od BS

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AMV3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

ta fotka je jak zbytek neceho:-(:-!:yes::-//

není, to je Jack Ribber:-D:-D

Cekal jestli neco spadne ze stolu, ale nic nezustalo vse se snedlo.:-D Je to Tibet Terrier.

A co ten pejsek na poslední fotce? Jsem asi zpomalená, ale nerozumím souvislost s receptem:-S Jen tak mimochodem, je to westík?:-))

Já jsem zatím nesehnala ani ten římský kmín. Hypernova ho holt nemá:-(. Tohle je oprav du super recept a právem mu náleží plus;-):yes:

;-):-pŽe vy chlapi máte tak vytříbené chuťové buňky:-ONeříkám,že ženy ne,ale vy kluci jste v různých chutích takoví citlivější:-*mňam+:yes::yes:

:-O Jsem celej nadšenej, už jsem ti poslal soukromou zprávu.
Pro upřesnění, cumin se prodává pod jménem Římský kmín, dlouho jsem nad tím pátral.;-) Bod snad samozřejmě, první:-!

Tématické fráze:
gyros recept, jak grilovat gyros, mail nasz-bs.pl loc:cz, mail bs.ynxh.com loc:cz, mail ynxh.com loc:cz, recept na gyros, mail argo-cr.com loc:cz, masa@michimoto.co.jp loc:cz, mail bs-ja.co.jp loc:cz, gyros na grilu recepty, mail michimoto.co.jp loc:cz, moszczenica@bs.mrbank.com.pl loc:cz, mail bs.mrbank.com.pl loc:cz, grilovani recepty gyros, jak grilovat giros, mail argo-bs.co.jp loc:cz, popiotrkow@bs.mrbank.com.pl loc:cz, bs_school@bs-ja.co.jp loc:cz, aleksandrow@bs.mrbank.com.pl loc:cz, gyros

Suroviny:
krkovička bez kosti, koriandr sušený, pepř mletý, tymián, chilli, římský kmín mletý, majoránka sušená, koření oregáno sušené, paprika sušená sladká, cibule sušená, česnek granulovaný, skořice, olej olivový, jogurt bílý, cibule, česnek

Přidat fotografie receptu