Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry

Grilování se za poslední léta stalo velmi populárním. Na rozpálený rošt můžeme dát prakticky cokoliv. Třeba plněné vepřové kapsy. Uvnitř masa najdeme nádivku z drůbežích jater a žampionů. Příprava je snadná a chuť skvělá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 201 kJ /
765 kcal
Bílkoviny39,42 g
Tuky54,05 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 2,17 g
Sůl4,98 g
Sacharidy29,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme nádivku. Drůbeží játra opečeme na másle se špetkou římského kmínu a při opékání je rozmačkáme vidličkou. Promícháme. Krok 2: K játrům přidáme na plátky nakrájené žampiony a spolu ještě 5 minut opékáme. Pak osolíme, opepříme, přidáme petrželku, strouhanku a vejce. Zamícháme a necháme ztuhnout. Krok 3: Vepřové řízky naklepeme a nařízneme do nich kapsu. Lehce osolíme a opepříme a volně naplníme nádivkou. Krok 4: Uzavřeme jehlou, potřeme směsí oleje se sójovou omáčkou a pomalu opékáme po obou stranách na roštu asi 20 minut. Přitom je potíráme směsí oleje se sójovou omáčkou. Krok 5: Zdobíme citronem a rajčaty, podáváme s chlebem nebo hranolkami.

TIP: Jak na grilování masa

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Tak to vyzkouším. Koupili jsme si ten nový elektrický gril od Webera (tenhle: http://www.grilykrby.cz/products/gril-weber-cerven...), tak doufám, že to na něm půjde. Ale kombinace vepřového s játry je naprosto geniální.

dnes skuuusim:-p

Tématické fráze:
grilované maso, játra na roštu recept, játra na roštu, giros jeho příprava, vepřová panenka recepty, játra recepty, recepty z veprove panenky, játra na roštu recepty, jak naložit maso švejžužu, grilované maso recepty, recepty z vepřových jater, raklet recepty, recept játra na roštu, polreichovi recepty kuře, grilované kuřecí maso, recept na grilovane maso, recepty z játry, raklet, naložit maso na grilování, grilovane maso recept

Suroviny:
řízek vepřový, olej, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, játra drůbeží, máslo, římský kmín mletý, žampióny, sůl, pepř mletý, petrželka, strouhanka, vejce

Přidat fotografie receptu