Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 490 kJ / 1 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,75 g |
Tuky | 56,15 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 219,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodě rozmícháme malou lžičku cukru, droždí a lžíci odměřené mouky.
Krok 2: Necháme kvásek probudit a pak vmícháme ostatní suroviny - výsledkem je pevné, ale tvárné těsto. (Pokud je třeba, můžeme po kapkách vodu přidat.)
Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly, každý vyválíme do dlouhého válečku a nakrájíme na dílky - celkem by jich mělo být 80-100 kusů. Na vále je necháme hodinu nakynout.
Krok 4: Pracovní plochu si sypneme krystalovým cukrem a na něm vyválíme jednotlivé kousky těsta. (Cukr budou mít jen na jedné straně)
Krok 5: Naskládáme je na plech s pečícím papírem cukrovou stranou nahoru a asi po 20 minutách odpočinku je prudce upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/asi 10 min).
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlupky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQDQ
Moje poznámka
Šlupky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQDQ
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 3 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 6 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 7 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medová srdíčka
FikAja před 1 hodinou
Květáková fritáta
Wikki před 4 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 4 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 5 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 7 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 9 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 10 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 13 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 23 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu 10. 12. 2024 20:00
Tématické fráze:
šlupky,
jak probudit kvásek,
trvanlivé slané suchary recepty,
sladké šlupky recept,
kynuté šlupky, recept,
trvanlive suchary recepty,
odměřené díly těsta,
zakusek z kynuteho testa suchary,
cathleen recepty,
kynuté těsto vyválet v cukru šlupky,
probudit kvasek,
trvanlivé sušenky slané recept,
slupky v cukru,
moučník "šlupky",
recept na trvanlivé suchary,
recept na trvanlivé domácí suchary,
krabička na slupky,
sušené jablečné šlupky,
jablečné šlupky,
recept_na_trvanlivé_slané_sušenky
Suroviny:
voda,
kvásek,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
olej,
sůl,
cukr krystal
Komentáře (22)