Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí mumie v lilkovém sarkofágu

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 497 kJ /
358 kcal
Bílkoviny81,55 g
Tuky3,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 193 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek rozkrojíme na polovinu, vydlabeme vnitřek a okořeníme grilovací směsí. Krok 2: Kuřecí prsa upravíme do velikosti vydlabané dutiny v lilku, potřeme česnekem utřeným se solí a necháme odpočinout. Krok 3: Z pórku oddělíme několik listů, omyjeme, podélně rozřízneme a v horké vodě krátce povaříme, aby změkly. Prsa kráce orestujeme na pánvi s trochou oleje, aby se zatáhla a částečně opekla a vyjmeme. Listy pórku potřeme česnekem a grilovacím kořením, prsa okořeněnými listy obalíme po celé délce a vložíme do vydlabaného lilku. Vložíme na plech s pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 20 min., 10 min. cca 175 °C, poté 200 °C. Krok 4: Podáváme s bramborovou pyramidou, posypané strouhaným parmazánem.

Zveřejněno 7. 8. 2010

Poznámka autorky isindy

Inspirace na Labužník.cz, opět ale upraveno podle vlastní chutě a hlavy :)

Dobrou chuť.

Dodatečně mě napadlo - dát jen ty bílé vnitřní listy, bylo by to autentičtější k obvazům ;).....a určitě by šlo dělat i pod grilem venku :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí mumie v lilkovém sarkofágu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XrE5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí mumie v lilkovém sarkofágu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XrE5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Ivo, včera jsi zmiňovala, že budeš dělat mumii, tak jsem byla fakt zvědavá, co že to bude - a nezklamala jsi. Bezva vychytávka, je to moc efektní / jestli se to o mumii dá říct:-D /. :yes:+:-)

Ivanko jedním slovem,Náááááádhera!!!:-O:-p A určitě moc dobré!! Bodík pro tebe už letí!!!:-K:yes:

Ty jsi hračička...;-):yes:, máš to moc pěkné.

Kreativita ti teda nechýba...smekám! +

děkuji všem, moc mě potěšilo, že i vás recept zaujal :-) když se nad tím ale zamyslíte, tak to není nic vyjímečného, kuřecí prsa, lilek a pórek používáme běžně, nakrájené na kostky, společně podušené....to určitě už bylo na talířích X-krát...baví mě ale fooddesign, hrát si s aranžováním jídla apod. - to je to, co jídlo "prodá"...i obyčejný párek s hořčicí hezky a zajímavě naaranžovaný dokáže zaujmout oko a potažmo břicho ;-)

Obávám se, že pokud se uvidíme, taky z tebe udělám mumii:-)):-D, tohle je Ivo tak krásný a zvláštní recept:-O:yes::yes:

:-OTeda Ivi;-)ty jedeš:yes:Ty jsi se minula povoláním:-))opravdu jako z hotelu:-!+:yes::-p:yes:

Tady chybí k dokonalosti jeden jediný prvek a to velbloud. ;-) Nepochybuji o tom, že bys ho Ivi taky zvládla :-):-p;-):yes:

neuvěřitelně propracované,vytuněné do nejmenšího detailu:-!naprosté potěšení pro všechny smyslové orgány:yes::-D..isu,jsi kouzelník:-8:-Kza tohle ti budiž DÍK:yes::-!:-K

Super!!:yes:+7

Ishu, mám pocit, že jsi velmi dobře vybavená nápaditostí a umem, dokážeš vše zúročit a z mála udělat bezva jídlo, to se rodinka má. Posílám Ti bodík a kombinuj, vymýšlej a předváděj. Páááááááá:-p:-p:-p:-)):-))

Tedy Ivo,ty se mi jen zdáš:-O+1:yes:super:-K

4 x krása : krásný recept, krásný název, krásně servírováno, krásné foto - prostě super nápad ;-);-);-)

:-OParáda!:yes:

:-O:-Otýýý bláho, to je jako z interhotelu:yes::yes:

Tématické fráze:
mumie z párků, sárgofág, dort s pyramidami, sarkofag kuřecí maso, dort mumie, mumie jidlo, hlava mumie recept, co je fooddesign, mletá mumie, sarkofag ze zeleniny, dorty egypt sarkofág, dort sarkofág, mumie lilek, sarkofág..., sarkofag maso recept, kureci prsa lilek, jak aranžovat jídlo, lilkova horcice

Suroviny:
prsa kuřecí, pórek, lilek, česnek, sůl, koření na zeleninu, olej olivový

Přidat fotografie receptu