Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí guláš

Ačkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí guláš. Chuťově výrazný pokrm skvěle doplní houskové knedlíky.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka B

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 633 kJ /
2 063 kcal
Bílkoviny230,30 g
Tuky101,78 g
Vláknina20,72 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 2,07 g
Sůl5,10 g
Sacharidy36,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle, popřípadě oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli s malými kostičkami slaniny. Krok 2: Přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a opepříme. Krok 3: Restujeme do tuku, pak zalijeme vínem, necháme odpařit a dolijeme vývarem nebo vodou. Přidáme koření, zakryjeme poklicí a přikryté dusíme doměkka. Krok 4: Je-li maso měkké, přidáme prolisovaný česnek. Krok 5: Zahustíme nastrouhaným starším chlebem a necháme asi 10-15 minut povařit. Pozor, hodně houstne. Pokud je třeba, dolijeme tekutinu. Krok 6: Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.

TIP: Jak uvařit hrnkové knedlíky

Zveřejněno 7. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2751

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2751

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Uvařeno, doslova sežráno, ***** ....

.... a dál už budu vypovídat pouze za přítomnosti svého právního zástupce :-)

Paráda

Jitko omlouvám se Vám, ale rajčata? V receptu není klasické "divoké" koření, které vyzdvihne onu chuť tohoto vynikajícího masa. Na guláš bych použil spíše plecko (kýta je vynikající na pečení). Navíc ten obrázek - to vypadá, že už to někdo měl. Ne, já bych si toto určitě nedal.

Marcela: Tak jak to po více než 8 letech vidíte? Prý hned napíšeme ???? Za mě teda nic moc recept, kyselost z celé konzervy drcených rajčat mi v divočině vůbec nesedí a chybí mi tu špek nebo slanina. Že tu není blbej jalovec je jediné plus...

Ladislava Matějů 25. 3. 2016 12:59
Dělala jsem z kančího selátka(19 kg čistého masa)a je výtečný.Přidala jsem feferonky a samozřejmě papriku,protože bez ní si guláš nedovedu přestavit. Za mě :yes:

Vynikající! Paprika být opravdu nemusí a příště zkusím naložit předem do octa. Díky za recept yes:

Díky za inspiraci...
Gulášek jsem uvařila, je výborný. Příloha u nás podle libosti :
houskový knedlík a bramboráček. Vřele doporučuji.:yes:

Gabriellla 4. 2. 2014 19:13
Uvařeno, snědeno ... úžasný:-p

Tak jsme se do toho taky dali, už mi tečou sliny po bradě a jsem zvědavý jak to dopadne dám vědět:-*

Danča:Záleží od toho z jak starého kusu to maso je. Mladé maso není potřeba marinovat. Natáhne do sebe chutě z koření při přípravě.
Maso ze staršího kusu "prasnice" nebo kanec dukladně očistit od tuku a blan. Podle zpusobu použití /pečení,minutky atd./ je nejjednodušší zpusob prošpikovat dobrou voňavou slaninou, posypat kořením,které je vždy napsáno u receptu mírně osolit a namazat slunečnicovým olejem.Pozor se solením,když dáte moc soli z masíčka vyteče šťáva.
Mně se osvědčilo i máslo rozpuštěné ve trošce oleje , na minutky.Takto upravené maso dát do misky přikrýt folií a nechat marinovat 12 až 24.hodin. Před přípravou dosolit a ihned péct a nebo vařit!

Kečup ke kančímu? No neblázněte!

tak jsem to zkusil a je to mňamka ... tedy přidal jsem tam pár feferonek ale jinak paráda :yes::-K

Vařili jsme, sice jsme přidali ještě papriku ale mňam:yes:

Právě jsem dovařila, je supeeer:-p díky za recept ;-):yes:

Danča:Dobrý je to maso nakrájet na kostky zalít ho asi 2 lžícema octa, oleje a na půlměsíčky nakrájet a promíchat s cibulkou, přidávám pak ještě trochu koření zvěřina ale pozor obsahuje jalovec a ten je hodně aromatický. Nechám to pak klidně dva dny odležet. pak stejným způsobem jak je psáno děám guláš, ocet se vypaří a zvěřina není tak cítit divočinou

Tématické fráze:
pravý guláš z divočáka, guláš z divočáka pohlreich, nejlepší kančí guláš, kančí recepty, guláš z kančího masa, guláš z kančí kýty, výborný kančí guláš, kančí kýta guláš, zvěřinový guláš pohlreich, kančí guláš z kýty, kanci, kančí maso recepty, kančí kýta recepty, dančí guláš pohlreich, nejlepší kančí guláše, jak naložit kančí maso, guláš z divočáka, jak nalozit kanci maso na gulas, guláš z dančí kýty dle polreicha, kancí maso

Suroviny:
kýta kančí, cibule, slanina uzená, sůl, pepř mletý, koření na zvěřinu, vývar masový, chléb, sádlo, víno červené, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu