Kančí guláš
Ačkoliv nás zvěřinové hody často přitáhnou do myslivny nebo restaurace, když seženete dobré maso, můžete zvěřinu připravit i doma. Troufnete si na chutný guláš z divočáka? Podle našeho receptu se vám jistě povede.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 633 kJ / 2 063 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 230,30 g |
| Tuky | 101,78 g |
| Vláknina | 20,72 g |
| Cholesterol | 520 mg |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 5,10 g |
| Sacharidy | 36,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek oloupeme. Cibuli oloupeme a společně se slaninou nakrájíme na malé kostičky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme sádlo (nebo olej) a zpěníme na něm nakrájenou cibuli se slaninou.
Krok 3: Přidáme pokrájené maso, osolíme a opepříme.
Krok 4: Restujeme tak dlouho, až se maso zatáhne a vyvaří se všechna tekutina. Poté zalijeme vínem, které necháme odpařit.
Krok 5: Dolijeme vývarem nebo vodou. Přidáme koření, zakryjeme poklicí a přikryté dusíme doměkka přibližně 2-2,5 hodiny.
Krok 6: K měkkému masu prolisujeme česnek.
Krok 7: Zahustíme nastrouhaným starším chlebem a necháme asi 10-15 minut provařit. Pozor, omáčka hodně zhoustne. Pokud je třeba, dolijeme tekutinu.
Krok 8: Nakonec dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2751
Moje poznámka
Kančí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2751
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 5 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 5 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 10 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 19 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno 18. 12. 2025 15:57:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 8 minutami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 30 minutami
Vaječný koňak
Vigousek před 1 hodinou
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 1 hodinou
Tvarohová štola
Pavlina3 před 1 hodinou
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 2 hodinami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 2 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 4 hodinami
Tématické fráze:
pravý guláš z divočáka,
guláš z divočáka pohlreich,
nejlepší kančí guláš,
kančí recepty,
guláš z kančího masa,
guláš z kančí kýty,
výborný kančí guláš,
kančí kýta guláš,
zvěřinový guláš pohlreich,
kančí guláš z kýty,
kanci,
kančí maso recepty,
kančí kýta recepty,
dančí guláš pohlreich,
nejlepší kančí guláše,
jak naložit kančí maso,
guláš z divočáka,
jak nalozit kanci maso na gulas,
guláš z dančí kýty dle polreicha,
kancí maso
Suroviny:
kýta kančí,
cibule,
slanina uzená,
víno červené,
česnek,
vývar masový,
chléb,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
koření na zvěřinu
Komentáře (29)
.... a dál už budu vypovídat pouze za přítomnosti svého právního zástupce
Gulášek jsem uvařila, je výborný. Příloha u nás podle libosti :
houskový knedlík a bramboráček. Vřele doporučuji.
Maso ze staršího kusu "prasnice" nebo kanec dukladně očistit od tuku a blan. Podle zpusobu použití /pečení,minutky atd./ je nejjednodušší zpusob prošpikovat dobrou voňavou slaninou, posypat kořením,které je vždy napsáno u receptu mírně osolit a namazat slunečnicovým olejem.Pozor se solením,když dáte moc soli z masíčka vyteče šťáva.
Mně se osvědčilo i máslo rozpuštěné ve trošce oleje , na minutky.Takto upravené maso dát do misky přikrýt folií a nechat marinovat 12 až 24.hodin. Před přípravou dosolit a ihned péct a nebo vařit!