Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petardův dezert

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gabinkajecna@seznam.cz

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 24

24

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 499 kJ /
5 856 kcal
Bílkoviny112,68 g
Tuky340,91 g
Vláknina22,38 g
Cholesterol 1,97 g
Sodík 887 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy572,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a olejem. Zbylé bílky necháme na sníh. Do směsi přidáme polohrubou mouku se smíchaným kakaem a kypřícím práškem. Krok 2: Zatím ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta. Krok 3: Těsto nalijeme na vysoký plech a dáme do předehřáté trouby. Pomalu upečeme. Krok 4: Uvaříme si krém z mléka, cukru a hladké mouky. Směs musí být velmi tuhá. Necháme vychladnout. Krok 5: Ve šlehači rozšleháme máslo s rumem a postupně přidáváme vychladlý mléčný krém. Šleháme a podle chuti ještě můžeme přidat trochu cukru a rumu. Hotový krém důkladně rozetřeme na upečený a zchladlý piškot. Krok 6: Ušleháme šlehačky a potřeme jimi krém. hotový dezert ozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou.

Zveřejněno 7. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Petardův dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlv0

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Petardův dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlv0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

"Ve šlehači rozšleháme máslo s rumem..."
No, ale spojuje se to blbě, že;-)
Běžně se máslo šlehá s cukrem (ubraným z moučné kaše), rum se smísí s moučnou kaší (zde nazvané mléčný krém) a toto se spojí s vyšlehaným máslem :-)

Dělám tenhle dezert 11 let a vždy je to naprostá pecka <3top recepty.cz

A nejlepší je když na dezert na šlehačku nakrájíte čerstvé voňavé jahody to je pak naprostá bomba!:-p:-ph

Gábinko vypadá to moc dobře:yes:

:yes:+4:yes:vypadá to hezoučky...;-)

:-p:-p:yes:+3

Tématické fráze:
petardův dort, dezert z bílků, dezerty na plech, dezert na plech, nejlepší dezert, dezert ze šlehačky, šlehačkový dezert, petardovy rezy, šlehačkové dezerty, dezert na plechu, dezert ze žloutků, dezerty z bilku, dezerty ze slehacky, petardova buchta, petardovi rezy, nejlepší dezerty, dezert šlehačka, dezerty na plechu, nejlepší deserty, petardův desert

Suroviny:
žloutek, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek, bílek, mléko, cukr krystal, mouka hladká, máslo, rum, šlehačka v prášku, kakao, čokoláda

Přidat fotografie receptu