Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dorty růžičkové

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 146 kJ /
3 142 kcal
Bílkoviny75,90 g
Tuky32,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 876 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy636,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Krok 2: Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si jen namáčíme ruce ve vlažné vodě a zpracováváme tak dlouho až je hmota pěkně propracovaná a vláčná. Krok 3: Uchováváme v mikrotenu – doba použitelnosti jako sušené mléko. Vhodná na potahování i na modelování.

Zveřejněno 7. 8. 2010

Poznámka autorky isindy

jedná se o mé prvotiny, zkušené cukrářky prominou ;)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dorty růžičkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0ll

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dorty růžičkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0ll

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Majka (neregistrovaný/á) - pracovala jsem s potahovací hmotou, jejíž autorkou je Hanahcotton http://www.toprecepty.cz/zobraz_profil.php?uzivate.... Ta používá jako zkušená kuchařka a cukrářka více potahovacích hmot, tuto nazvala jako Falešná marcipánová hmota. Její složení je uvedeno v receptu, já jsem použila lžíci medu (sirup ani glukózu jsem neměla). Protože jsem neměla ani potravinářské barvy, přibarvovala jsem postupně kakaem (nejprve trochu do světle hnědé, potom více do tmavohnědé, což je vidět i na dalších pokusech o zdobení - Dort "Přežraný myšák" a Dort pro arachnofobika). S hmotou se pracuje moc dobře, je jako modelína.;-)

Isahu, z receptu, který jste uvedla jsou potahované všechny dorty, které jsou zde na obrázcích? Z teto hmoty jste dělala i růžičky? Nějak se v tom nemůžu vyznat.:-)) Vám je to asi jasné, protože víte o co se jedná. ;-) Ale já nerozumím větě potahovací hmota od \"hanahcotton\", obarvená kakaem a pak pod ní je věta falešná marcipánová hmota. Tak z které hmoty jsou tyto dorty na obrázcích? S kterou hmotou se líp pracuje, z které hmoty se lépe modeluji růžičky: Z té vaší, nebo z potahovací hmoty od \"hanahcotton\":-?:-?:-?

evíku, díky a ano - dělala jsem s medem, sirup ani glukozu nemám...hanahcotton poradila, že lze nahradit ;-) dělalo se s tím dobře, jako modelína....:-)

Isu, zkoušela jsi tu potahovku s medem?? Myslíš, že konzistence je stejná jako s glukózou nebo sirupem??
:-(;-):-O
posílám bodík a dík za zprávičku:yes:

Kolik jsi těch dortíků dělala???:-O:-O To bude mít rodinka radost a jak si pošmáknou:yes::yes::yes:

:yes::yes:+7

Jsi dobrá, fakt, tyhle věci jsou pro mne naprosto neproveditelné:-S:-)):-D:yes:

:-)

Zasloužený bodík !:yes:

Super!:yes:+3

Nádhera:yes:+1

isahu:-K další krásné:-O výtvory:yes: o něž se s námi dělíš:-)naše oči těšíš:-K a nejednoho k dalším výkonům inspiruješ:yes:;-), za tu krásu si 1.bodík zasluhuješ:-K;-):yes:

Tématické fráze:
výroba růžiček na dort, dortové růžičky, vyroba růžiček na dorty, hmota na ruzicky, výroba dortových růžiček, marcipánová potahovací hmota, růžička z potahovací hmoty, marcipánová modelína, domácí růžičky na dort, marcipánové růžičky na dort, výroba dortů, modelování růžiček, marcipánová hmota s glukozou, hmota na dortové růžičky, potahovací marcipánová hmota, dorty recepty, jak se dělá růžička na dort, růžičky na zdobení dortů, výroba dortu video, simona ruzickova dorty

Suroviny:
hmota potahovací, marcipánová falešná hmota, cukr, mléko sušené, sirup pšeničný, tresť mandlová sladká, voda

Přidat fotografie receptu