Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný kapr podle paní Rybákové

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Podkovy kapra osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Alobal potřeme máslem, na alobal vložíme plátek anglické slaniny, na něj dáme podkovu kapra. Na slaninu dáme kolečka cibule, na cibuli šunku nebo šunkový salám, opět dáme kolečka cibule, na cibuli kolečka klobásy, na ni kolečka cibule a zakončíme anglickou slaninou. Krok 2: Zopakujeme ještě jednou vrstvou – na anglickou slaninu dáme cibuli, šunku, cibuli, klobásu, cibuli, anglickou. Na naplněnou podkovu dáme kousek másla a zabalíme do alobalu. Krok 3: V troubě pečeme asi 30 minut. Původně jsme chtěli grilovat, ale počasí nepřálo. Kapra můžeme dělat i v celku. Viz další přidané fotky. Krok 4: Odřízneme žebra od páteře a podél páteře kapra z obou stran nařízneme, aby se obě poloviny rozevřely na jeden plát. Dáváme pozor, abychom přitom neprořízli kůži. Páteř odstraníme. Kapra osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Krok 5: Poklademe jednu polovinu plátu a to v pořadí – šunka nebo šunkový salám, cibule, slanina, klobása, cibule. Opakujeme ve 2 až 3 vrstvách, podle velikosti ryby. Přes náplň přehneme druhou polovinu ryby. Můžeme sešít. Krok 6: Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy na špejle. Na rybu dáme pár kousků másla. Pečeme odkryté asi 45 minut. Přeléváme výpekem. Krok 7: Příloha podle chuti, u nás nejčastěji chléb a něco k pití :-).

TIP: Jak zbavit kapra kostí

Zveřejněno 7. 8. 2010

Poznámka autora Jiri V.

Nadívaný kapr podle paní Rybákové z Plzně byl první recept, kdy jsme kapra zkusili jinak, než v trojobalu. Dodnes tahle úprava patří k našim oblíbeným.

Paní Rybáková s tímto receptem před léty vyhrála soutěž Receptáře.

Pokud máte velkého kapra, použijte k naplnění hruď a zadní část si ponechte k jiné úpravě.

Recept najdete pod stejným názvem ve Sladkovodní kuchařce a Mánkově restaurantu - manek.bloguje.cz/796185-plneny-kapr-podle-pani-rybakove.php

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný kapr podle paní Rybákové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krmE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný kapr podle paní Rybákové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krmE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Moc se mi recept líbí, ukládám na vyzkoušení :-p:yes:

Nádhera :yes:

:-p:-p:yes::-K +5

Teda Jirko, takhle navečer:-//, ale fakt bych si dala:-D:yes:

Jiří,super až se mi tu sliny sbíhají,hned bych si dala.:-pa tak dávám alespoň boda:yes:+1

Jiri V.:-Kpáni:-Oto je rybí "královna" jež zaslouží si 1. boďana:yes:, dala bych i dalšího bodíka jak krásně je fotodokumentace pokrmu utvořena:yes:;-), leč mohu jen jeden dáti:-// a pak už jen rýmovati:-));-):-K:yes:

Tématické fráze:
plněný kapr, sunkovy kapr, kapr s hořčicí, kapr podle polreicha, kapr plněný, nadivany kapr, videorecepty -pečený buček s cibulí, plněný kapr recept, kapr na cibuli, podkovy z kapra na másle, kapr podle štěpničky, recept na plněného kapra, kapr plněný cibulí, kapr recepty plněný, recept plněny kapr, kapr v alobalu s anglickou slaninou, recepty z kapra, kapr na zeleninovem leče, plneny kapr pani rybove, kapri klobasy

Suroviny:
kapr, máslo, šunka, klobása, cibule, hořčice plnotučná, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu