Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boží milosti

Křupavý povrch, ale i přesto nadýchané cukroví? To jsou přesně boží milosti. Smažené různorodé tvary, které mají svoji tradici zejména o Velikonocích. Každý kousek je pak zahalen v cukrovém posypu s vanilkovým nádechem.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klarak

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 871 kJ /
2 598 kcal
Bílkoviny92,22 g
Tuky40,24 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 463 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy376,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme těsto z mouky, prášku do pečiva, špetky citronové kůry, rumu, vajíček a hněteme, až je tuhé a nesype se. Krok 2: Na vále vyválíme z těsta plát o tloušťce 3 mm a z něj vykrojíme obdélníčky široké 3 cm, které potom prořízneme. Krok 3: Smažíme v oleji dozlatova z obou stran a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

TIP: Zvyky a tradiční pokrmy velikonočních svátků

Zveřejněno 7. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boží milosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngpE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boží milosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngpE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

indulina28: V žádném případě, tohle cukroví se smaží ve vrstvě oleje jako koblihy, vyfoukne se!!!!!! Horké obalíme v cukru, dělávala ho moje babička, ale dávala tuk i do těsta, boužel nevím kolik a už nemám možnost se jí zeptat, ale cukroví je to luxusní!!!!!!

Jé to je nádhera. Ráda vyzkouším:-K:yes:

Když jsme jezdili na Slovensko,tak tam se hodně dělaly,ale vždy je smažili v oleji.Ano jak píše Iva,v troubě to neuděláš.
Jinak dávám bod+1:yes:

indulino, myslím, že boží milosti je jen smaží v horkém oleji, v troubě by to podle mě nešlo, ztratilo by to ten křupavý, vysmažený charakter (jako např.langoše taky v troubě neuděláš);-)

:-O a co to dat do trouby slo by to:-?

Tématické fráze:
bozi milosti, boží milosti z trouby, recept na bozi milosti, boží milosti pečené v troubě, bozi milosti recept, boží milosti v troubě, boží milosti recept do trouby, boži milosti pecene, pecene bozi milosti, recept boží milosti, recepty boži milosti, milosti, boží milosti do trouby, pečivo boží milosti, boží milosti z tvarohu, bozimilosti, bozi miloste, cukroví boží milosti, bozi milost, top recepty bozi milosti

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, kůra citronová, vejce, rum, cukr vanilkový, olej

Přidat fotografie receptu