Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dubnový dort

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 827 kJ /
1 632 kcal
Bílkoviny54,29 g
Tuky25,98 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 502 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy290,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, všľaháme vanilkový cukor. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme. Krok 2: Necháme dobre vychladnúť a potom korpus vydlabeme do tvaru misky (vydlabanú časť spracujeme na guličky s inými prísadami alebo zjeme). Krok 3: Tortovú misku vytrieme lekvárom. Vkladáme do nej striedavo zmrzlinu, ovocie a presypeme orechami (nemusia byť). Krok 4: Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, zašľaháme doň práškový cukor a lyžicou nanesieme na tortu tak, aby sneh úplne zakryl zmrzlinu (to je veľmi dôležité). Krok 5: Celú tortu vložíme do horúcej rúry a prudko zapečieme, kým sneh nezhnedne.

Tortu ihneď podávame.

Zveřejněno 8. 8. 2010

Poznámka autorky tejaja

Tortu si môžeme pripraviť dopredu, okrem zakrytia snehom. Vložíme do mrazáku a pred podávaním vyberieme, zakryjeme snehom a zapečieme v rúre.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dubnový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlvG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dubnový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlvG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

To je nádhera:yes:

moc hezky dort :) diky za nahodne recepty

:-O:yes::yes::yes:

zuzun . stačí aj 230, nahrej rprú naplno a daj tortu zapiecť dozlata ;-)

me trouba na 250 nehreje, jen asi na 230 - a pak to rika "maximum" coz nevim kolik je. vsechny plechy mam jen do 230 stupnu max. Staci tech 230 stuppnu? jsem fakt zvedava jak to chutna

Majka, ďakujem:-8 Korpus môžeš použiť hocijaký, aký si zvyklá robiť. V prípade núdze môžeš kúpiť aj v obchode. Na tom nezáleží, len je dôležité zakryť snehom celú zmrzlinu. Inak by sa v rúre začala topiť. ;-)

Tejaja, posílám velikánskou pochvalu :yes: :yes: :yes: Dortík všem chutnal. :-p Nejenom dětem, ale i dospělým. I pánové se olizovali. :-p :-)) Vše jsem dělala podle tvého doporučení. Chci se jenom zeptat na korpus. Byl trošku hutnější. Možná proto, že tam byla hladká mouka. Je možné udělat korpus třeba jak na olejovou bábovku? Aby těsto bylo trochu nadýchanější. Jinak super:yes: :yes: :yes:

Tejaja, díiiiiik :yes: Večer dám vědět, jak to dopadlo. Určitě všem bude chutnat.:-p

Majka, tortu nemusíš dávať do rúry s prstencom z tortovej formy. Polož na hocijaký plech, dôležité je, aby si snehom zakryla všetku zmrzlinu, aby nebola odkrytá. Torta sa rozmrazí počas pečenia. Ale trocha sa rozmrazí, kým ju dáš do rúry, musíš tam dať ovocie a zmrzlinu. Zapekám tak, že nechám rúru zapnutú na 250 st. a vkladám do horúcej. Potom stiahni na 200 st. Zapekaj krátko, len kým nebude sneh svetlo hnedý, ako na obrázku. Potom vyber a hneď podávaj, rež ako klasickú tortu.
Držím prsty, nech hosťom chutí. ;-):-D

Tejaja, chci se zeptat, na kolik stupňů zapékáš dort se sněhem a zmrzlinou? Chci to zítra vyzkoušet. Dort jsem upekla dnes odpoledne, večer vydlabala a vnitřek potřela rybízovým džemem. Dort jsem zabalila do mikrotenového pytlíku a dala do mrazničky. Držela jsem se přesně receptu. Jenom nevím na kolik stupňů ho mám zítra zapéct. Píšeš, že zprudka. To je na 200°C, nebo více? A jak dlouho ho asi zapékáš? Přibližně :-)). Během zapékání se piškot rozmrazí? Po vytažení z trouby je teplý? Zapékat ho mám v dortové formě, myslím nechat i boční kryt formy? Děkuju za vysvětlení. Zítra chci dortík nabídnou návštěvě a mám strach, abych něco nezpackala, proto se ptám a na takové maličkosti. :-K

Terezko, to vypadá a určitě i chutná fantasticky.Dávám další bod.:yes:

Jůůůůva to muýsí být dobrůtka!:-8:-p:-p Bodík pro tebe!!:-K:yes:

Majka, tá torta sa je veľmi dobre:-p:-p:-p. Zmrzlina v lete je neodolateľná. Ale ak ju nezjete naraz, upeč tortu malú, nie v tortovej forme bežného priemeru ( cca 26 cm ), ale s menším priemerom. Bude malá, ale zjete ju naraz.
Mraziť by som ju upečenú nemrazila, neviem, čo by to urobilo so snehom. Ale možno má niekto skúsenosť. Keď budem najbližšie niečo so zapečeným snehom robiť, tak skúsim kúsok dať do mrazáku, čo to spraví. ;-)

Z dortu se udělá asi 8 porcí. Tolik lidí ale na návštěvě nikdy nebudu mít. Je možné nesnězený dort dát zmrazit do mrazničky? Jestli je to možné, tak jak ho pak rozmrazím? To asi nepůjde. Zmrzlina při rozmrazovaní vyteče. :-( Recept se mi moc líbí, ale my jsme doma jenom dva. Poradí mi někdo?

Terezko, dubnový dort i v srpnu přijde vhod. + 7. bod :yes::-p:-)

Tématické fráze:
majka 57, dorty letohrad, jak zmrazit dort, dort se sněhem, dorty od majky, zmrzlinovy dort pod snehem, zmrazit dort, dort se zmrzlinou a sněhem, dort se zmrzlinou, dort z mraznicky, rozmrazovani dortu, dorty dolni čermná, dorty jablonné nad orlicí, jak upec doma dort, recept na dorty pro 39 leté, olejový korpus na dort, dort ze zmrzliny, dorty majka, piškot do dortové formy zmrazit, správi nova

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, cukr vanilkový, zmrzlina vanilková, rybíz, cukr moučkový, ořechy, marmeláda rybízová, bílek

Přidat fotografie receptu