Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák - Sejkorky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 689 kJ /
1 121 kcal
Bílkoviny61,77 g
Tuky34,59 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 479 mg
Sodík 1,69 g
Sůl4,07 g
Sacharidy132,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okrájíme a nastrouháme najemno brambory, rukou je stlačíme a slijeme vodu. Krok 2: Nastrouháme cihlu, přidáme 1-2 vajíčka, osolíme, opepříme. Nasypeme kmín, majoránku,prolisovaný česnek. Nakonec zahustíme hladkou moukou a strouhankou. Těsto by nemělo být řídké, přidáme více strouhanky. Krok 3: Okamžitě smažíme na rozpáleném oleji.

Zveřejněno 22. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák - Sejkorky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/orK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák - Sejkorky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/orK

Marie

Komentáře (14)

Výborná klasika..:yes: Dnes s fotkou..:-)

Dušan:Dušane, sejkory, bramboráky, cmunda atd.... to jsou fakt krajové ale i rodinné názvy. Nemá smysl se hádat, jaký název je správný, protože správné jsou pro tu kterou oblast všechny. Mrkni na ten přidaný poodobný ode mne. U nás to byly prostě halušky. Pro naše příchozí partnery to bylo nepochopitelný, protože halušky pro ně byly to, co asi pod tímto názvem znáš. Dneska už tomu taky jinak neřeknou. Bramborák je pro nás totéž těsto, ale dělaný na plechu v troubě. To nasladko zásadně placky.Takže nedumejme nad názvem, je to zbytečný a je to o zvyku a tzv.rodinném stříbře.;-);-);-);-);-)

http://www.apetitonline.cz/recepty/929-sejkory-s-m... i já je tak znám, ale asi se krajově pro bramborák používá i tento název.

Zdarec holky,
nejsou Sejkorky náhodou sladký? Já to znám jako pusinky z bramborového těsta polité sladkou zakysanou smetanou, sypané perníkem a zakáplé medem.:-O

taky přeju Lence pěkný den...:-8

:-D XD :-)

:yes super recept

Ráda bych znala pravé krkonošské sejkory - na plotně bez tuku ! ! !

Lenko, jsme z celé republiky...zaregistruj se a přidej nám nějaký tvůj krajový nebo oblíbený recept...:-)

Lenko(neregistrovaná):-).Myslím že je to kraj od kraje,protože třeba v Krkonoších jsem dostala jeko Sejkory bramborákové hrudky smažené ve vyšší vrstvě tuku:-)).Takže co jiný kraj,jiná úprava receptu;-) ale proto není důvod se hned po ránu durdit a mračit se na ostatní;-).Hezký den:-)

Vite ze se sejkory nedelaji na oleji??? Nýbrž na rozpálené plotne pomazané špekem ?? to je kruci rozdil... to nevim odkud ste ...:-//

dobré ale s najemno nakrájenou cibulí ještě lepší,dodá jim sladčí a výraznější chuť.. :yes:

:-)):-D:-))to fakt bude asi špatně!:-)):-D

Ja jsem to udelal s ytongem!To je asi spatne-co?:-OJa jsem to udelal s ytongem!To je asi spatne-co?

Tématické fráze:
bramborák, bramborak recept, krkonošský bramborák, babiččiny krkonošské sejkory, krkonošské kynuté bramboráčky, krkonošské kynuté bramboráky, šumavské sejkory, recept na krkonošské sejkory, krkonošske sejkory, krkonošský kynutý bramborák, krkonosska cmunda, babiččiny bramboráky, krkonosske bramboraky, sejkory s medem, kynuté bramboráčky, kynuté krkonošské bramboráčky, recept bramborak, babiččin bramborák, krkonosske bramboracky, recept na bramborák

Suroviny:
brambory, sýr cihla, sůl, kmín celý, majoránka, česnek, pepř, vejce, mouka hladká, strouhanka

Přidat fotografie receptu