Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie525 kJ /
126 kcal
Bílkoviny11,25 g
Tuky7,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 500 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy3,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filet z okouna naporcujeme na cca 3 kousky. Krok 2: V hmoždíři si uděláme pesto z 10 najemno ručně natrhaných lístků bazalky,trošky hrubozrnné mořské soli (soli málo parmezán je hodně slaný) a nastrouhaného parmezánu a dle potřeby olivového oleje cca 1 polévková lžíce. Krok 3: Potřeme dobře rozetřeným pestem kousky okouního filetu a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Krok 4: Filet okouna nakrájený na kousky a obalený bazalko-parmezánovým pestem pomalu opečeme na přepuštěném másle, dokud není maso kompletně propečené a poté necháme odpočinout na pánvičce ve výpeku z přepuštěného másla. Podáváme s vařenou zeleninou, tatarkou a nejlépe čerstvě upečenou bagetou.

Zveřejněno 8. 8. 2010

Poznámka autora Colombo65

Bazalka je fakt vynález!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQ4v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQ4v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Colombo mnami,mnami!!!:-p;-) Bodík pro tebe!!:yes: Krásné fotky!!!:-K

Otto, to je zase parádička :-p. Už jsem kolikrát uvažovala, že tuhle rybu koupím, ale nevím, jak chutná. Mám dotaz - má hodně kostí? (kvůli dceři)
Z přípravy pesta ti vypadl parmazán...;-)
+:yes:

5. bodik je tvuj, vypada to nadherne a bude to vyborne. Ulozila jsem si, vyzkousim. :yes::-K

Krása :yes: +4

:yes:

:-p:yes:

Interspar ;-);-);-)

to vypadá dobře,ale kde sehnat nilského okouna,toho znám jen od syna z dvd Jakuba Vágnera a jsou to krasný ryby:yes:

Tématické fráze:
okoun nilský recept, okounek nilský, okoun nilský, okoun nilský kosti, okounek nilský recept, nilský okoun recept, nilský okoun, okoun nilský recepty, okounek nilský recepty, recept okoun, okoun nilský má kosti, ryba na pestu, nilský okoun recepty, nilský okoun kosti, recepty okoun nilský na tymiánu, recept okoun nilský na tymiánu, morsky okoun, okoun a kosti, okoun parmazan, okoun recept s parmazánem

Suroviny:
okoun nilský, ghee, olej olivový, sůl mořská, bazalka čerstvá, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu