Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa plněná chorizem a směsí kořeněných sýrů

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 198 kJ /
1 242 kcal
Bílkoviny75,04 g
Tuky92,11 g
Vláknina11,38 g
Cholesterol 656 mg
Sodík 3,72 g
Sůl9,37 g
Sacharidy25,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketě odřízneme vršek a vydlabeme vnitřek, obsahující semena. Krok 2: Důkladně potřeme solí a necháme vypotit. Vodu průběžně vyléváme, je jí opravdu hodně. Krok 3: Na oleji dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený salám chorizo a ještě chvilku smažíme. Krok 4: Směs necháme vychladnout. Krok 5: Mezitím nakrájíme sýry na kostky o velikosti cca 1x1x1 cm a posypeme kořením. Pórek nakrájíme nadrobno a vše opatrně promícháme se salámem a cibulkou. Krok 6: Nakonec vmícháme dva prošlehané žloutky. Krok 7: Cuketu dobře osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a naplníme vzniklou sýrovou směsí. Krok 8: Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi hodinu.

Zveřejněno 11. 8. 2010

Poznámka autorky Eliza

Cuketu je dobré před plněním omýt, aby pokrm nebyl příliš slaný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketa plněná chorizem a směsí kořeněných sýrů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yy3n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketa plněná chorizem a směsí kořeněných sýrů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yy3n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Suzannko, děkuju za překrásné fotky...:-K:yes:

Další z letních pochoutek, která unikla mojí pozornosti :-p:-p:yes:

Eli, v létě jsem slíbila, že dodám fotečky, tak je máš tady. Jsem ostuda, že to tak dlouho trvalo, ale nějak jsem pozapomněla:-8 Kdyby se nelíbily (např. ta připečená:-8), tak smažu.

Lenulko :-), já ji vidím...;-) A moc za ni děkuju. :-K

dobrota... přidala jsem i fotku, ale tady se nezobrazuje, jakto?

Suzannko, jsem ráda, že jsem mohla přispět k vašemu pochutnání :-)
Díky za podrobný popis realizace, do receptu napíšu to omytí před plněním, aby to neměli přesolené i případní další kuchaři.
Na fotky se moc těším.:-)

Včera jsem se do téhle nádherné cuketky pustila a byla moc dobrá, teda až na to, že byla šíleně slaná. Ale to je moje blbost. Nedošlo mi, že když jsem ji posolila, aby se vypotila, tak ji mám potom nejen osušit, ale i opláchnout. Takhle tam fakt hodně soli zůstalo.... Jenže to mi došlo, až když si přítel stěžoval, že jsem to přesolila. Neva, chybama se člověk učí. Příště se povede:-)
Sýry jsem použila ty, co jsem měla v lednici - ementál, eidam, uzený sýr, hermelín. Dohromady s chorizem to byla výborná kombinace. Ještě jsem neměla pórek, tak jsem ho nahradila zelenou cibulovou natí.
Nevěděla jsem, na kolik stupňů péct a odhadla jsem to tak na 200°C, ale bylo to moc, po 20 minutách se mi chorizo a sýr začaly připékat. Stáhla jsem teplotu asi na 180°C a přikryla alobalem. Pár minut před koncem jsem alobal odstranila, postrouhala parmezánem a nechala roztéct.
Teď jsem si všimla, že do směsi patří žloutky:-O ty jsem úplně přehlédla:-8
Každopádně když si odmyslím tu slanost, tak to bylo moc moc dobré:yes: Věřím, že příště, až vychytám nedostatky:-D, tak to bude přímo vynikající:-p
Eli, díky za recept, máš za něj ode mě bod:-K a jak stáhnu fotky z foťáku, tak přidám i fotky:-)

no tak to musí být naprostá bomba... děkuju za typ na výborné jídlo... Cuketku mamka dělávala jen smaženou nebo cukeťák nebo do buchet, tak jsem přemýšlela, jaký jiný recept by byl dobrý... tento mě nadchl... :-) až vyzkouším, tak se podělím o zkušenosti :-):-K
bodík letí už teĎ:yes:

Děkuji, vyzkouším, teda to pocení přes noc, na ty sýry se asi neodhodlám:-D

Suzannko, já jsem ji nechala vypotit přes noc. Nebyl to záměr, chtěla jsem ji péct včera k večeři, ale ostatní rozhodli, že se musí dojíst zbytky a cuketa se upeče až druhý den. Jinak bych ji nechala tak hodinu, ale srovnání nemám... Musím říct, že když jsem ji dopoledne vyndala z ledničky, bylo v ní zase tak dvě deci vody :-O, nekecám. Ale třeba i díky tomu dlouhému "pocení" byla tak výborná, nevím...;-)
A ty sýry po pečení nebyly cítit jako zasyrova, ale opravdu voněly...;-)

Eli, to je nádhera:yes: Jednu velkou cuketu mám doma a přemýšlím, co s ní. Tak možná padne právě na tenhle krásný recept. Jen trošku pozměním ty sýry. Syrečky a tomu podobné "voňavé" pochoutky fááákt nemusím. Ale věřím, že i s ementálem, uzeným sýrem, hermelínem nebo něčím podobným, to bude taky mňamka:-p Jen ještě maličkost, jak dlouho asi necháváš tu cuketu vypotit? Já jsem ji minule nechala asi 10 - 15 min, a i tak mi pak přišla hodně vodová...

Já mám krásné mladé cuketky, ale tady nekoupím ty sýry, natož chorizo, které máme moc rádi. Ukládám a nechám na později. Eli, Ty máš bodík už teď:yes::-)+

Tuhle obryni jsem dostala a protože ty velké moc nemusím (za to malé, křupavoučké joo), přemýšlela jsem, jak ji udělat poživatelnou...;-) Nakonec se snědla i se šlupkou :-8:-D.
Děkuji za bodíky a Ivanko, nezapomeň na případné fotky, víš, že je mám obzvlášť ráda...:yes: :-)

Elizo, tak tohle by mohlo být tzv. žraso ;-):yes: ty sýry jsou výborná kombinace, ještě jedna cuketka na mě kouká v lednici, tak to zkusím, díky:-p

:-p no tak to je stoprocentní mňamka :yes: posílám první bodík:yes:

Tématické fráze:
plněná cuketa, kořeněný sýr, chorizem, pocení cukety, cuketa vypotit, výborná plněná cuketa, cuketa recepty, recepty z cukety, jak dlouho pect cuketu, kořeněné sýry, plněná cuketa recept, recepty s chorizem, jak dlouho péct plnenou cuketu, cuketa se salamem chorizo, vypotit cuketu, kořeněná jidla recepty, na kolik stupnu zapekat cuketu?, vyborne recepty s chorizem, cuketa pocení, plněná cuketa, salám, sýr

Suroviny:
cuketa, chorizo, sýr pivní, sýr eidam, sýr syrečky olomoucké, sýr hermadur, sýr niva, cibule, pórek, česnek, koření country, žloutek, sůl, olej

Přidat fotografie receptu