Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Caj z jablickovych slupek

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Slupky dame do hrnicku, zalijeme vrouci vodou a nechame chvili louhovat. Pak scedime, dosladime medem a ochutime citronem.

Zveřejněno 13. 8. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Barva a chut zalezi na typu a mnozstvi jablek. Caj delam vzdy, kdyz delam cokoliv z jablek, kde je potreba je oloupat.

www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Caj z jablickovych slupek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6Dl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Caj z jablickovych slupek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6Dl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dávám bodík a určo vyzkouším...dělám si pečený čaj...tady jsou na něj recepty také a miluju to vyjídání ovoce z čaje ;-)...tohle vypadá na super rychlou alternaci...a přidat do toho třeba pár borůvek, rybízu, malin....nebo cokoliv, co zrovna začíná opadávat z keříků na zahradě....mno...to by mohlo být dobré :-p

Co nejdříve udělám štrůdl,jen kvůli čajíku;-)a vyzkouším.A Václave,při tvém vzpomínání,jsem se uplně zasnila:-8:yes:

:yes: dakujem, idem pozriet link

Caj z jablek ma uklidnujici ucinek na nervy a jablko, most nebo caj se doporucuje i pri potizich se spankem a usinanim. O jablickach vic http://www.lucasinka.cz/2010/08/jablka/

Lucasinka, cajik je zaujimavy, ake ma ucinky na zdravie?

tak jsem pekla tažený závin a zbyly mi slupky, hned jsem se pustila do čaje a je opravdu moc dobrý:yes::yes: +7;-)

Zalévám slupky přímo v čajovém hrníčku a pak je z čaje vyjídám :-D:yes:.

Vaclave moc dekuju za krasne vzpominky. Moc me potesily. Obcas si take nakrajim jablicka na mensi kousky a zaleji vodou - to kdyz z jablek zrovna nic nedelam, ale dostanu na caj chut :-D V lete je uzasny a osvezujici s ledem a platky citronu, v zime s medem zahreje. Kdyz byl pritel nemocny, svarovala jsem jablka s cerstvym zazvorem, precedila a podavala s medem misto caje. Chripky ze rychle zbavil :-D Krizaly miluju a pamatuju, jak je mamca susila na sitech po topeni a ja je tajne chodila ujidat :-8 Coz mi pripomina, ze bych jich par zase mohla udelat :yes:

Ještě připomínka. Dříve VZPOMÍNÁM u dědečka stály na kraji kamen dvě konvice./V zimě pro zahřátí, v zimě proti žízni- limo nebylo, když tak ČURIFINDA(tak jsme říkali ocet s cukrem a vodou)/ V jedné byla meltové kafe z praženého obilí a cikorky a v druhé vývar z jablek. Voda se dolývala podle potřeby a dokud výluhy měli chuť. Po ránu se z melty dělaka brynda s mlékem ve které se máčely připravené předsušené nakrájené kousky chleba a jedli se lžící. OCH, OCH - Krásné to mládí a vzpomínky. Stačilo toto a nemusela bejt ani šumka, uherák, či párky. Václav

U nás na jihu se po mnoho geberací dělají křížali z padaných jablek, které nejsou vhodné na uskladnění a štrůdl se pořát jíst nedá. Něco se nastrouhá a zavaří a zbylá jabka se krájí a potom suší všelijak( na sítu, navlečené na niti, nebo jen na novinách a troubě), aby se posléze mohli jíst třeba na výletech místo bnbónů k zahnání žízně. V zimě se z nich vaří čaj, který vychlazený, přislazený a se troškou citónu nalitý do PET lahve je supr limoška. Horkej je také vynikající. I slupky, tak jak píšeš se někdy upotřebí, když se loupou jablka na štrůdl a jiné různé věci. Slupka dává odvaru bezva barvu. Ty máš za připomínku +bodík 5.
PS- Sáček s křížalami při cestě autem, nebo atobusem, nebo vlakem nenechá na pokoji nikoho, komu nabídnete. Václav

ooo :-) úžasný nápad, děkuji za milou inspiraci při spotřebě jablíček, tohle mne potěšilo :yes: :-p

Díky, Luci;-)

taky ho mam moc rada a obcas kupuju jablka jen kvuli tomu caji. Je vyborny i studeny a delam ho jen z cerstvych. Na jeden hrnek staci slupky z jednoho jablicka a kdyz chces caj silnejsi, muze jich dat vic. delala jsem jablkovy zavin ze tri jablek a mam to tak na pullitru (odruda Gala).

Luci, takže čerstvé slupky? Já jsem dělávala se sušených, taky dobré. Kolik tak stačí slupek na jeden hrnek? Díky, je to moc dobrý nápad, ovocné čaje mám moc ráda;-):yes:

Tématické fráze:
slupky z jablek, čaj ze slupek jablek, čurifinda, čaj ze slupek jablka, čaj ze slupek od jablek, čaj ze slupek z jablek, caj ze susenych jablek, čaj z čerstvých jablek, jablkové slupky, čaj z jablek, jablečné slupky, jablečný čaj ze šlupek, sušené slupky z jablek, odvar z jablek, vývar z jablečných šlupek, slupka z jablek, šlupky od jablek, vývar z jablek, odvar z jablečných slupek, čaj ze sušených jablečných slupek

Suroviny:
jablko, voda, med, citron

Přidat fotografie receptu