Šlehačková bublanina
Rychle připravená vláčná bublanina bez vážení surovin je zadělána jemnou sladkou smetanou. Bohatě pokladená ovocem a korunovaná máslovou drobenkou se po upečení stane úžasně chutným moučníkem. Pochutnáte si na něm nejen v neděli po obědě nebo nad černou kávou s přáteli.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 108 kJ / 5 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,79 g |
Tuky | 130,44 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 605 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 857,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech na pečení dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme citronovou kůru, smetanu ke šlehání, olej, vejce a vše smícháme. Můžeme velmi krátce prošlehat ručním šlehačem, ale jen do spojení těsta.
Krok 3: Těsto nalijeme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 4: Těsto poklademe jakýmkoli ovocem a posypeme drobenkou, kterou připravíme rozemnutím mouky, vanilkového cukru a tuku. Drobenka může a nemusí být.
Krok 5: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 35 minut.
Zveřejněno 14. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačková bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mYDO
Moje poznámka
Šlehačková bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mYDO
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 6 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 31 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 40 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 45 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
šlehačková bublanina,
bublanina se šlehačkou,
šlehačková bublanina s ovocem,
bublanina ze slehacky,
šlehačková bublanina hrníčková,
bublanina s blumami,
recept na slehackovou bublaninu,
bublanina šlehačková,
bublanina recept,
bublanina se šlehačky,
hrnickova bublanina se šlehačkou,
šlehačková bublanina s drobenkou,
bublanina z angrestu,
bublanina,
recept na bublaninu se slehackou,
výborná šlehačková bublanina,
šlehačková buchta s ovocem,
šlehačková bublanina recept,
bublanina šlehačka,
nejlepší bublanina se slehackou
Suroviny:
smetana ke šlehání,
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kůra citronová,
olej,
tuk,
mouka hrubá,
ovoce,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
máslo
Komentáře (12)