Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salko řezy

Blíží se víkend a přemýšlíte, jakou dobrotu upečete rodině jako zákusek? Připravte jim tyto salko řezy, které si okamžitě zamilují a příště je budete péct rovnou z dvojité dávky. Salko je potřeba nejdříve uvařit, a nebo si můžete koupit rovnou karamelizované.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svejdova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení a tuhnutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení a tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 717 kJ /
6 386 kcal
Bílkoviny91,29 g
Tuky371,18 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 442 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy654,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vložíme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a vše promícháme. Přidáme vodu, vejce, olej a vše smícháme dohromady. Krok 2: Těsto nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě cca 175 °C upečeme. Krok 3: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 4: Na náplň vyšleháme máslo se Salkem. Takto připravenou náplní potřeme vychladlý korpus. Krok 5: Čokoládu na vaření rozpustíme, řezy potřeme a necháme v chladu odležet.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 14. 8. 2010

Poznámka autorky Svejdova

Pokud máme pouze klasické Salko, tak ho den dopředu neotevřené vaříme cca 2 hodiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salko řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKQR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salko řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKQR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Super :yes::yes::yes:
Ještě jsem korpus prolila kafem <3

Dělám už dlouho a dávám pulku masla a tvaroh vanička a salko

Svejdova: :yes: ďakujem veľmi pekne

Svejdova: A nebolo by lepšie, aby ste recept doplnili tak, aby to skutočne človek urobil bez toho, aby musel prečítavať komentáre s radami ostatných ľudí?

petra.kacm: 250 g maslo:-8

tejaja: ale urobi:yes:

Prosím Vás maslo ma byť 125g alebo 250g?Ďakujem pekne.

Dělala jsem už několikrát. Syn řezy miluje. :-):yes::yes::yes:

Zavřená plechovka salka se vloží do vody a vaří 2 hodiny.necha se vychladnout otevřít plechovku a naslehat s máslem :-)

Suffran: Nie. Deň dopredu si uvaríte vo vode celé Salko v plechovke. V polovici varenia môžete plechovku v hrnci otočiť.
Necháte vychladnúť a na druhý deň ho len vyšľaháte s maslom. Druhá možnosť je, že si kúpite rovno karamelové Salko.

Chápu správně, že mám stát 2 hodiny u hrnce se salkem a máslem a vařit ho ??

Kristýna 18. 10. 2017 05:42
Vynikající,peču že dvou dávek na víc plechů a pak dělám jako dort.Celá rodina ho miluje! :yes:<3:-8

Salko řezy jsou opravdu vynikající. :-) Je to v podstatě takový "polodort". Když se pěkně nakrájí a dozdobí např. čokoládovou dekorací, vznikne prima pohoštění vhodné pro slavnostní příležitosti. :-)

Jaroslava Srbová: S odpovědí máte 2 roky sluz :-D

Proto je tam napsané vychladlé;-),Takže se nejdříve vaří.

Nemá se to salko nejdřív zkaramelizovat:-?

Jaroslava Srbová 7. 3. 2017 14:44
loupák : Salko vařit cca 2 h a den dopředu.je to tam v poznámce napsané

Navir: Noo, kto nikdy nerobil náplň zo Salka, tak podľa tohto receptu ju fakt neurobí. ;-)

wtf: :-O co je na tom receptu nejasného:-?:-O

Hůř napsány recept jsem snad v živote nečetla ....

Já peču vše na vymazaném plechu.Na pečícím papíře jen rolády.:-)

A ten plech když se pekl korpus byl vymazaný a vysypaný nebo se to peklo na pečícím papíře?

Takze jsem je upekla jeste jednou a dovoluji si pridat dve fotecky,jestli to nevadi:-/:-8

paralova12@seznam.cz: pred tebou, nevidíš? Najprv hlavná fotka evy hubovej potom dve od ilacek...

Zobrazit 2 starší odpovědi

Upekla jsem tyhle řezy a všem moc chutnaly:-):-K:yes:

Dělám podobně:-p:yes:+3

Recept vypadá super, škoda, že není fotečka:-):-p:yes:

Tématické fráze:
karamelové rezy ze salka, salko recepty, salko, salko recept, recepty ze salka, karamelové řezy salko, recepty salko, jak uvařit salko, karamelové salko recepty, buchta ze salka, recept salko, recept ze salka, zkaramelizované salko, vařené salko, poleva ze salka, jak se vaří salko, karamelové salko řezy, jak vařit salko, buchta se salkem, náplň ze salka

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr, voda, olej, kakao, prášek do pečiva, mouka hrubá, salko karamelové, máslo, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu