Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řez "obližprst"

Řezy tak lahodné, že po nich oblížete všechny prsty, koneckonců tento zákusek to má i v názvu. Nadýchané těsto je potřené žloutkovým krémem a to vše je pod sněhovou čepičkou. Tento jednoduše geniální recept určitě musíte vyzkoušet.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez dob chladnutí

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez dob chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 407 kJ /
5 595 kcal
Bílkoviny108,15 g
Tuky337,99 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 3,01 g
Sodík 982 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy522,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce našleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem, dobře zamícháme. Krok 2: Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, upečeme. Krok 3: Krém: žloutky ušleháme s mlékem, moukou a cukrem nad parou do zhoustnutí. Krok 4: Vychladlé vyšleháme s máslem do pěny a namažeme na vychladlý plát. Krok 5: Sníh: bílky nad parou vyšleháme s cukrem dohusta. Krok 6: Vychladíme a natřeme na žloutkový krém. Krok 7: Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo Grankem.

Zveřejněno 15. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řez "obližprst"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnRY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řez "obližprst"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnRY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Kdyz krém nehoustne, pridejte mouku:-)

Ja davam mezi krem a snih piskoty namocene v rumu

ANTONIA MINÍKOVA 17. 4. 2017 13:30
VYNÍKAJÍCI POCHOUTKA, UMÍM PEČU ČASTO ,OBLÍBENÝ V CELEJ RODINĚ<3:-Q:yes::-*:-K:-D:-p8-(:-O

ANTONIA MINÍKOVA 24. 3. 2017 11:03
JE VYNIKAJÍCI OBLÍBENÝ ZÁKUSEK,,KDYŽ HO DĚLÁM RODINA JASA,, UŽ HODNĚ LET,,
:-p:-)<3:-Q:-(:yes:

kika: Když je dost sladká, tak uber cukr v těstě i v krému a bude vynikající.

Dobrý den... Možem sa opýtat ? ... Robil som cesto podla receptu a na klasickom plechu mi vyšlo asi tak 0,5cm :( neviete poradit prečo ? použil som aj kypriaci prášok.

Daniel: mohlo by to být aji tím, že byly vejce s cukrem málo vyšlehané.

Lucie, můžeš hned podávat, ale lepší je to dát chvilku do lednice, na bílcích se udělá dobrá křupavá krusta.. :)

Plánuji si upéct ale mám otázku po tom co dám krém a sníh na upečené těsto mám to dát ještě do lednice nebo už mužu podávat?:-O:-?:-?:-?

:-)šlehání nad parou el. Slehacem dělám. Jak krém tak snih. Je to bezva a chutné

Dobrý večer Evo, dělám ho na klasický velký plech.;-)

Můžu se zeptat na jak velký plech řezy děláte?

Amalka: ani me nezhoustl,slehala jsem dlouho...tak sem ho svarila jak to je psane u jineho receptu...

Vubec nevim jak na ten zloutkovy krem :-( dnes jsem to zkousela..vsechny ingredience dala dohromady a slehala nad parou a krem mi neztuhl :-(

taky delavam ale pouzivam jiny recept na testo.160G pol.mouky,160g krup.cukru,3 vejce a pulku pr,do.pec a asi lzici kakaa aby testo bylo tmave zalezi jake mate kakao at to neni moc tmave a nekazi chut testa.Kamaradka tam pridava i trochu orisku ale to me pripada zbytecne.Buchta je dobra,trochu pracna ale budu ji delat jen na vyjimecne prilezitosti.Dosti sladka.

Tématické fráze:
řez obližprst, oblížprst, recept obližprst, obližprst recept, buchta obližprst, obliz prst, rez obliz prst, zákusek obližprst, recept na obližprst, oblíž prst recept, oblis prst, buchta oliz prst, buchta obliž prst, dezert obliž prst, dezert obližprst, oliž prst, dezert oliž prst, řezy oližprst, oližprst, oblisprst

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, kakao, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, olej, tuk, mouka, žloutek, mléko, mouka hladká, cukr vanilkový, máslo, bílek, cukr moučkový, čokoláda

Přidat fotografie receptu