Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řez "obližprst"

Řezy tak lahodné, že po nich oblížete všechny prsty, koneckonců tento zákusek to má i v názvu. Nadýchané těsto je potřené žloutkovým krémem a to vše je pod sněhovou čepičkou. Tento jednoduše geniální recept určitě musíte vyzkoušet.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez dob chladnutí

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez dob chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 407 kJ /
5 595 kcal
Bílkoviny108,15 g
Tuky337,99 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 3,01 g
Sodík 982 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy522,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce našleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem, dobře zamícháme. Krok 2: Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, upečeme. Krok 3: Krém: žloutky ušleháme s mlékem, moukou a cukrem nad parou do zhoustnutí. Krok 4: Vychladlé vyšleháme s máslem do pěny a namažeme na vychladlý plát. Krok 5: Sníh: bílky nad parou vyšleháme s cukrem dohusta. Krok 6: Vychladíme a natřeme na žloutkový krém. Krok 7: Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo Grankem.

Zveřejněno 15. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řez "obližprst"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnRY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řez "obližprst"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnRY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Kdyz krém nehoustne, pridejte mouku:-)

Ja davam mezi krem a snih piskoty namocene v rumu

ANTONIA MINÍKOVA 17. 4. 2017 13:30
VYNÍKAJÍCI POCHOUTKA, UMÍM PEČU ČASTO ,OBLÍBENÝ V CELEJ RODINĚ<3:-Q:yes::-*:-K:-D:-p8-(:-O

ANTONIA MINÍKOVA 24. 3. 2017 11:03
JE VYNIKAJÍCI OBLÍBENÝ ZÁKUSEK,,KDYŽ HO DĚLÁM RODINA JASA,, UŽ HODNĚ LET,,
:-p:-)<3:-Q:-(:yes:

kika: Když je dost sladká, tak uber cukr v těstě i v krému a bude vynikající.

Dobrý den... Možem sa opýtat ? ... Robil som cesto podla receptu a na klasickom plechu mi vyšlo asi tak 0,5cm :( neviete poradit prečo ? použil som aj kypriaci prášok.

Daniel: mohlo by to být aji tím, že byly vejce s cukrem málo vyšlehané.

Lucie, můžeš hned podávat, ale lepší je to dát chvilku do lednice, na bílcích se udělá dobrá křupavá krusta.. :)

Plánuji si upéct ale mám otázku po tom co dám krém a sníh na upečené těsto mám to dát ještě do lednice nebo už mužu podávat?:-O:-?:-?:-?

:-)šlehání nad parou el. Slehacem dělám. Jak krém tak snih. Je to bezva a chutné

Dobrý večer Evo, dělám ho na klasický velký plech.;-)

Můžu se zeptat na jak velký plech řezy děláte?

Amalka: ani me nezhoustl,slehala jsem dlouho...tak sem ho svarila jak to je psane u jineho receptu...

Vubec nevim jak na ten zloutkovy krem :-( dnes jsem to zkousela..vsechny ingredience dala dohromady a slehala nad parou a krem mi neztuhl :-(

taky delavam ale pouzivam jiny recept na testo.160G pol.mouky,160g krup.cukru,3 vejce a pulku pr,do.pec a asi lzici kakaa aby testo bylo tmave zalezi jake mate kakao at to neni moc tmave a nekazi chut testa.Kamaradka tam pridava i trochu orisku ale to me pripada zbytecne.Buchta je dobra,trochu pracna ale budu ji delat jen na vyjimecne prilezitosti.Dosti sladka.

Ten krém nedělejte nad parou at to nemichate zbytečně 2hod. jak ja :-D další 1. bodík letí ;-):yes:

O ou. Tak až jsem těsto ušlehala četla jsem o těch žloutcích a sněhu. Hmm pozdě:-)) ale snad se to povede no možná se nezvedne ale k ujídlu to doufám bude:-*

Sabina:přesně tak jsem to udělala, dělávám to pokaždý když něco peču:

ahoj, dělala jsem včera, musím říct že na to jak to vypadalo složitě, tak musím pochválit, šlo to krásně i s pomocníkem 3 leté dcery:-D jinak vynikající, jen jsem neměla vanilkovej cukr, tak sem ho tam prostě nedala, jen trochu cukru,:-D a taky to jde, já si myslím že se mi povedly:yes::yes::yes::yes::yes::-K

Pro ty méněchápavější, co nepečou často, bych ráda dodala, že těsto je třeba udělat tak, že se vyšlehají žloutky s cukrem a nakonec se dává vyšlehaný sníh (jako třeba u bábovky). Mně to došlo až ve chvíli, kdy jsem měla to těsto strašně řídké a taky je to důvodem, proč při pečení nijak nenaskočí.

Výborné, tedka jsem dodělala a už je jeden kousek pryč a až příde návštěva, tak snad zmizí zbytek :) Jen mi těsto nenaskočilo, tak je takový ,,připláclý" ale na chuti mu to neubralo :)

super moučník ;-), taky ho často dělám, a je vždycky hnedka pryč :-)), dávám bodík:yes:

Kučerová45 - co to zase děláš ? - tuhletu dobrotu jsem už dlouho nedělala, tak tento víkend napravím - a ani mi nevadí, že zase přiberu :yes::-D

Tak jsem se zasnila a zavzpomínala na své dětství, kdy nám "olýžprst" po slovensky :-) maminka dělávala. A když jsem si ho představovala pořád a pořád, tak jsem si řekla, že ho udělám.... mňam!!! Zase jsem o 30let mladší a je mi fajn :-D
:-8:-8
:yes:

Vynikající! Včera jsem ho pekla prvně a ... bylo ho málo ;-)
Moje drahá polovička po večeři sjela asi půlku plechu. Bodík jsem přidala, fotku taky.

já je už pekla mockrát i do práce super:yes::yes::yes:

:yes:

:yes::yes::yes:+8:-K

známe a moc dobré:-) .. letí bodík:yes:

kucerova45 tož vítej mezi námi na Topreceptech a třebaže tady podobné zákusky máme, letí ti plusík z Orlové, protože se ti hodně povedl;-):yes::yes:

Velmi pěkné a dobré řezy, 1. bodík za ně běží. :-p;-):yes:

Tématické fráze:
řez obližprst, oblížprst, recept obližprst, obližprst recept, buchta obližprst, obliz prst, rez obliz prst, zákusek obližprst, recept na obližprst, oblíž prst recept, oblis prst, buchta oliz prst, buchta obliž prst, dezert obliž prst, dezert obližprst, oliž prst, dezert oliž prst, řezy oližprst, oližprst, oblisprst

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, kakao, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, olej, tuk, mouka, žloutek, mléko, mouka hladká, cukr vanilkový, máslo, bílek, cukr moučkový, čokoláda

Přidat fotografie receptu