Rillettes (rijet)
Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na mírném ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 483 kJ / 116 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,30 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,00 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 4,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso pokrájíme na malé kostky. Promícháme se solí, zalijeme vínem nebo vodou a dáme do pomalého hrnce. Nastavíme program Low na 8 hodin.
Krok 2: Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout.
Krok 3: Podáváme jako pomazánku na chleba nebo na opečených toustech.
Zveřejněno 16. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rillettes (rijet)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krYX
Moje poznámka
Rillettes (rijet)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krYX
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 2 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 11 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jklůkljů
[email protected] před 13 minutami
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 9 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 11 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 12 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 14 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 14 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 14 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělá rillettes,
hovězí rijet,
riletes,
rilletes,
rellettes,
rilettes,
francouzsky rijet,
pomaly hrnec veprovka,
rilettes recept,
rillettes z bůčku,
rillattes,
rillets v pomalem hrnci,
rijjet,
rilletes recept,
rillettes v pomalem hrnci,
kachní rillet,
rilletes nejlepší,
rilets,
rilletes z pomalého hrnce,
rijet v pomalém hrnci
Suroviny:
maso vepřové,
víno bílé suché,
sůl
Komentáře (206)
A k diskusi, zda vařit s vodou či s vínem bych dodal, že může být i s portským nebo s brandy. Však v Lidlu se v rámci Francouzských týdnů Rillettes prodává několik druhů. Zkuste se těmito originály inspirovat.
Bohdanko - Tobě taky děkuju za vyzkoušení a za milý komentář
Nedávala jsem žádné jiné koření, jen pepř do 1,2 kg masa, šla 1 čl. pepře a sůl! V troubě to bublalo 8 hodin a bylo to absolutně měkké. Koupila jsem k tomu kousek syrové slaniny , asi 200 g a kilo plecka! Kdo má rád mastnější, tak slaninu přidá. Velmi doporučuji, místo těch všelijakých salámů, o kterých nevíme, co v nich vlastně je! Plnila jsem do patentních skleniček s uzávěrem a gumovým těsněním. Výborné do práce na svačinku. Ovšem, musí se to, před kolegy hlídat!
Jo, málem jsem zapomněla, ale na litinový hrnec do trouby jsem dala kus alobalu a až pak na to pokličku, aby se vše neodpařilo a nepřipeklo se to.
upéct bůček a umlít a je to, je stejné jako rozdíl mezi rajskou polévkou z jídelny a rajčatovou italskou polévkou. to je rozdíl mezi rillets a upečeným um letým bůčkem.
Můžete uvařit i v hrnci normálním, ale pomalu, delší dobu a tak, aby nevařilo klokotem, ale spíš se jen táhlo.
Tak se to povedlo, maris díky za skvělý recept na dobrotu. Pomalý hrnec pomalu vařil, nechala jsem to tam na LOW 7,5 hoďky
Tak, ted jsem to naskládala do PH a zítra se buď pochlubím nebo nepochlubím?
No ale s tím bodem - to je hrůza
Posílám už dávno slíbenou fotku a 41.boda
Kombinuju 1kg plecka, 1kg libového bůčku a 1kg sádla. Už se těším, jak to tady bude ráno krásně vonět
danielle72: asi přijedu na návštěvu a vyloupím ti mrazák
Ale zamraziť ma nenapadlo. Pritom je to prosté...