Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťkovka z růžovek - masáků

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 30 min

75 min (45 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: Dle množství hub

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěníme cibulku do růžova a zalijeme horkou vodou.
Přidáme nakrájené nožičky Růžovek na kousky připomínající dršky.
Přidáme papriku dle stejně jako na pravou drškovku a přidáme ¨Masox.
Přidáme rozdrcený-utřený, nebo nakrájený česnek. Vše podle chuti. Krok 2: Přidáme pepř a vaříme cca 30 min volným táhnutím polévky.
Můžeme dát trochu majoránky. (Ne všechnu. Tu dáme až při ukončení vaření).
U konce vaření zajíškujeme růžovou zavářkou, kterou jsme udělali na sádle a dokořeníme rozemnutou majoránkou.
Dochutíme solí a pepřem.

Zveřejněno 18. 8. 2010

Poznámka autora Vaclav Fronek

Drškovka lze dělat i z jiných hub. Doporučuji houby s méně výraznou chutí a ne ty, které mají moc slizké hlavičky. U těch použijeme pouze nožičky a hlavy bez podhoubí.

Pozor. Některé houby vyžadují delší tepelné zpracování, jako je např. Václavka. Velice vhodná také do nálevu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťkovka z růžovek - masáků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zzk6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťkovka z růžovek - masáků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zzk6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

doporučuju houby na cibulce restovat s česnekem a kmínem jako na smaženici, teprve až změknou přidat papriku a zalít vodou - je to tak daleko lepší, chuť hub výraznější, zkuste to

Také jí takhle dělám a mám jí moc ráda. Používám i jiné houby a také občas ji dělám z vloček.

Simonko K. Máš ho v "Diskuzi".Tak se mrkni.Václav

Kotrč jsem nikdy neviděla,ani nejedla.Škoda,že jste ho nevyfotili a nepřidali sem.;-)

Heč MajkoM i já mám kotrč ze včera a tobě ho přeju též. Je SUPER , jak asi myslíš také na falešnou DRŠTKOVKU ale i do normálního čistého vývaru, třeba hovězího. Ta houba se nacházi vždy na stejném místě, každý rok, když nedivočíš a nezničíš podhoubí. Václav

Také jsem včera vařila z masáků a ještě jsem našla kotrč, byl menší, tak jsem ho přidala. Dnes mám v práci na svačinu.

Václave:-Kvelké díky za receptík na tuto polévku:-p:-Kukládám:-)7.bodík posílám:yes:

Také ji dělám,už se na ni těším.Je to dobrota:-p:-))

Vašku, já ji dělám z hlívy, je skvělá;-):yes:

Včera jsem též vařila, masáci se letos urodily, takže opravdu mňamka. Všem doporučuji:yes::yes:

:-D;-)Tak já bych to raději u sebe na talíři viděla:-DMňam:-p+:yes::yes:

Jó,tak tohle já můžu z růžovek mám ráda a dělám v zimě z hlívy ústřičné.je to dobrota:yes:+1

no,to je ono:-!sem to patří:yes:;-):-p

Tématické fráze:
držková polévka z kotrče, masak houba, držková polévka z růžovek, držková polévka z masáku, růžovka masák recepty, růžovka houba, drzkova z ruzovek, dršťkovka z hub, zpracovani ružovek, jak zpracovat masáky, držková z masákú, zpracování masáků, jak zpracovat růžovky, držková polévka z václavek, falešná držková polévka z hlívy, recepty z hub růžovek, růžovka masák, držťková polévka z hlívy ústřičné, drškovka z růžovek, houba masák růžovka recepty

Suroviny:
houba růžovka, cibule, paprika čerstvá červená, masox, mouka polohrubá, sádlo, sůl, pepř, česnek, majoránka, houby

Přidat fotografie receptu