Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecký dort - 2 dny předem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

verynkaaa verynkaaa

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 266 kJ /
6 517 kcal
Bílkoviny116,19 g
Tuky372,65 g
Vláknina20,10 g
Cholesterol 2,25 g
Sodík 618 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy640,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, cukru, másla, strouhané citr. kůry a vejce vypracujeme vláčné těsto. Krok 2: Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v lednici minimálně 1 hodinu odležet. Těsně před zpracováním těsto opět propracujeme. Krok 3: Troubu si předehřejeme na 170°C. Těsto rozválíme na plát o síle 2mm a podle dortové formy vykrojíme 4 kola o průměru 26 cm. Krok 4: Do jednoho z nich vykrojíme několik malých kulatých otvorů. Plech vyložíme pečícím papírem, jednotlivě upečeme 4 kola dozlatova a necháme je vychladnout. Odkrojky těsta, co nám zbyly rozválíme a upečeme dozlatova. Krok 5: Krém :

2/3 mléka přivedeme k varu, ve zbylém důkladně rozmícháme žloutky s moukou, vlijeme do mléka, které se nám vaří a pozvolna vaříme do zhoustnutí. Krok 6: Ke konci varu přimícháme cukr, rum a špetku soli. Krok 7: Krém odstavíme, třetinu z něj odebereme a rozmícháme v něm nastrouhanou čokoládu. Zbytek necháme zchladnout a vmícháme do něj máslo. Krok 8: 2/3 světlého krému, pečlivě rozrtřeme na první plát ve stejnoměrné vrstvě a velice opatrně ho přiklopíme druhým upečený plátem. Krok 9: Druhý plát potřeme 2/3 krému s čokoládou, přiklopíme dalším plátem a ten potřeme zavařeninou. Krok 10: Poslední plát s vykrojenými otvory, potřeme zbylým světlým krémem. Krok 11: Potřený plát položíme navrch dortu tak, aby byl krém navrchu. Krok 12: Zchladlé upečené odkrojky důkladně rozdrtíme válečkem a posypeme jím vrchní plát dortu se světlým krémem. Krok 13: Nakonec dort potřeme po stranách zbylým krémem s čokoládou a necháme alespoň dva dny v lednici odležet.

Zveřejněno 20. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecký dort - 2 dny předem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5R6R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecký dort - 2 dny předem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5R6R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Ivana79: Ano, ty otvory jsou jen na ozdobu a dort se dělá 2 dny předem, aby změkl, jinak je tvrdý a nedá se krájet

Tiež mám rada linecké cesto,ale nepochopila som,načo sú na tom vrchnom pláte tie otvory.Iba na ozdobu?A za tie dva dni asi zmäkne,že?Inak sa mi moc pozdáva,aj ten krém,ukladám si;-):yes:

:yes::-*

Linecke mame radi,tak to co nejdrive vyzkousim,vypada to moc dobre:yes:

No, vypadá skvěle, linecké je u nás oblíbené:-p:yes:

Tématické fráze:
linecký dort, dort z lineckeho testa, linecký čokoládový dort, linecké dorty, linecké těsto na dort, linecký dort s krémem, linecký dort recept, recept na dort z linecké, vláčné dortové těsto, recepty linecký dort, dort z lineckeho, dort z z lineckého těsta, dort linecké srdce, linecké pláty dorty, dorty z lineckého těsta, recept na dort z lineckého těsta, dort z lineckého těsta srdce, recept linecký dort, dort s lineckého, recept na linecký dort

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, citron, prášek do pečiva, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, citron, prášek do pečiva, mléko, čokoláda hořká, vejce, cukr, rum, máslo, mouka polohrubá, sůl, zavařenina rybízová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu