Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejopravdovější slovenský guláš od Evosheeka

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 806 kJ /
1 866 kcal
Bílkoviny144,29 g
Tuky134,50 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 356 mg
Sodík 2,75 g
Sůl6,83 g
Sacharidy17,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kostky nakrájenou slaninu osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme lehce do zlatova. Krok 2: Přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem a dusíme do té doby, než se voda vydusí. Krok 3: Důkladně promícháme a opět podlijeme a dusíme do té doby, než se voda vydusí. Opět důkladně promícháme, zaprášíme mletou paprikou a kmín a podlijeme vodou a dusíme do té doby, než se voda vydusí. V této fázi už by mělo být maso měkké. Krok 4: Opět důkladně promícháme, a podlijeme vodou, uvedeme do varu, lehce provaříme a přidáme bryndzu. Tou guláš zahustíme a dochutíme.
Podaváme s haluškami a zdobíme na kostičky nakrájenou paprikou a zbytkem bryndzy.

Zveřejněno 22. 8. 2010

Poznámka autora evosheek

Tento guláš je nejslovenštější guláš ze všech slovenských gulášů, co jich na internetu je.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejopravdovější slovenský guláš od Evosheeka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmJw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejopravdovější slovenský guláš od Evosheeka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmJw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Suroviny

Vajíčka 3 ks 250 g Sýr Mascarpone 400 g Smetana ke šlehání Cukr Hořká čokoláda Kokosová moučka Trocha rozpustné kávy (uvařené) 5 cl Pomerančový likér Podlouhlé piškoty
:-?:-?:-?

Martin: Dík za upozornění. Chyba ale není na mé straně. Jak je vidět z komentářů, původní suroviny byly zadány správně. Hned to opravím.

boze...tejaja je vychod, magdalenka zapad a ja som stred...a hlasim, ze som sa s bryndzou v gulasi v zivote nestretla...ale recept samozrejme nekritizujem, netusim vobec ako by to mohlo chutit

:-p:yes::yes:

Také si myslím, že to vůbec nemusí být špatné:yes::yes::yes: a technologický postup opakovaného "vydušení" má určitě svůj význam:-!:-!:-! moje babička takto dělala celé dopoledne roštěnky na kamnech, ty se na jazyku samy rozplynuly. :-!:yes:

Na Slovensko -Bratislava a Vysoké Tatry-jsem jezdívala každé prázdniny,ale brynzu do gulaše to jsem se tam s tím ještě nesetkala.no,nevím,nevím.

Je to najslovenskejšie kvôli tej bryndzi? Zaujímavé...ako tejaja, ani ja som sa s niečím takýmto nestretla, hoci po Slovensku som sa nacestovala dosť...

Neviem, či naslovenskejší, ale pridávať bryndzu do gulášu, to počujem prvý raz. Tým nechcem povedať, že to nie je dobré, práve naopak, môže to byť chutné ;-):-D

LuxuS:-!

Tématické fráze:
bratislavský guláš, hovězí guláš slovensky, slovenské recepty, bratislavske lokše, slovenský hovězí guláš, recept na bratislavsky guláš, slovenský vepřový guláš, sovensky gulas, soversky gulas, slovenský guláš s paprikou, postup recept ze slovenska, gulaš hovězi slovenský, hovězí guláš technologický postup, sllovensky gulas, kdy se vydusí voda, samuraj z divočáka, divocak gulas samuraj, svovenski gulaš, tmavej gulas, slovenský likér

Suroviny:
olej, slanina anglická, cibule, maso hovězí, vývar hovězí, paprika sušená sladká, kmín celý, voda, brynza, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu