Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arašídové máslo

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JaneeS

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie492 kJ /
118 kcal
Bílkoviny0,10 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy29,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Arašídy vložíme do mixéru a mixujeme. Zpočátku se nám bude zdát, že z toho žádné máslo nebude, ale vydržíme a stále mixujeme. Celý proces mixování trvá kolem 10 minut. Krok 2: Až po 8 minutách se teprve začne uvolňovat arašídový olej a bude to pěkně čvachtat a to je teprve ta správná konzistence. Je nutné dodržet tuto dobu mixování.

Zveřejněno 23. 8. 2010

Poznámka autorky JaneeS

Jí se s opečeným toastovým chlebem. Výborné je ve spojení banánu.Jednu stranu chleba můžete potřít marmeládou a přiklopit druhou stranou namazanou arašídovým máslem. Nebo místo marmelády lze použít nutela (chutná to pak jako tyčinka snickers ) Výborné na výrobu arašídových sušenek. Využití je mnoho. Dobrou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arašídové máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYBp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arašídové máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYBp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Petr:No, myslím, že ani ty solené by nevadily.;-)

Ahojte, mohl bych se pozeptat proč musí být nesolené arašídy, když pak stějně sůl budu přidávat...:), jen mi to trošku vrtá hlavou..., ale asi to bude chutove jiné...dík

tak jsem zkoušela vyrobit máslo a nenašla jsem doma žádný vhodný mixér, který by z toho máslo udělal máslo, arašídy se jen podrtily a začaly lepit na stěny mixéru :( poradil by mi někdo?

Jo tak myslím, že dva dny u nás budou taky stačit a bude fuč tak to jdu vyzkoušet :) dám si ho na snídani, moc děkuji za rady :-)

katerina515: Vydrží celkem dlouho. Pokud budeš mixovat poctivě až do té doby co se začne uvolňovat arašídový olej-(funguje jako konzervant+malinko soli) mě vydrželo měsíc bez problémů :) tak ať chutná

katerina515: Tak to já fakt nevím. U nás bylo pryč za 2 dny.

Chtěla bych se zeptat jak dlouho máslo vydrží v lednici?

Já si toho fakt nevšimla, díky za recept a díky Irisce, že mi dala odkaz;-)

Tématické fráze:
arasidove maslo, arašídové máslo recept, recept na arašidové maslo, arašídové máslo recepty, výroba arašídového másla, arašidové maslo použiti, jak vyrobit arašídové máslo, recepty z arašídového másla, arašídové máslo výroba, burákové máslo recept, jak udelat arasidove maslo, jak použít arašídové máslo, recept arašídové máslo, výroba burákového másla, jak vyrobit burákové máslo, recept z arašidoveho masla, použití arašidového másla, recepty arašídové máslo, burakove maslo jak ho vyuzit, burákové máslo recepty

Suroviny:
arašídy, sůl, med

Přidat fotografie receptu