Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrová poleva na perníky

Miluje vaše rodina perníčky, ale nedaří se vám poleva? To se letos změní. Máme pro vás osvědčený recept, který se povede i začátečníkům. Pokud navíc použijete malé množství potravinářského barviva, můžete vykouzlit opravdu nádherně zdobené perníčky.

Hodnocení receptu je 4,5 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 442 kJ /
823 kcal
Bílkoviny3,30 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy202,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Moučkový cukr 3x prosejeme. Přidáme bílek a šťávu z citronu, kterou jsme přecedili. Krok 2: Vše mícháme metličkou tak dlouho, až je poleva tuhá a nestéká ze lžíce. Krok 3: Plníme sáček na zdobení a nebo tvrdý igelitový sáček. Ustřihneme růžek a zdobíme perníčky dle své fantazie. Krok 4: Polevu necháme zaschnout a perníčky urovnáme do krabiček na uležení.

TIP: Jak na nejlepší polevu na zdobení perníčků

Zveřejněno 23. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukrová poleva na perníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9M3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukrová poleva na perníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9M3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (78)

ZaSolanem: měla stejný problém, ale zkoušela jsem a dávám 30g bílků a 85g cukru :-)

ZaSolanem: Toto Vám asi nikto presne nepovie, pretože nie len množstvo bielka ale aj práškový cukor od jednotlivých výrobcov je každý iný. Za mňa je u nás najlepší na polevu
Považský cukor a podľa veľkosti bielka dávam od 150 - 170 g 3 x preosiaty práškový cukor. Citrónovú šťavu nedávam vôbec.

Nemohl by mi někdo poradit, kolik třeba cukru na přímo gramy bílku? Léta zdobím perníky, mám ráda jemnější, "krajkové" vzorky, mřížky, tečky... a potřebuju hustější polevu, co neteče, ale ani nedělá špičky a to vymíchávání a zkoušení z duše nesnáším:-D. Jeden bílek..asi pokaždý jinak velký, nebo nevím. Recept je fajn, na surovinách se toho moc vymyslet nedá, ale kdyby měl někdo vychytanou gramáž, to by bylo!

Super, moc děkuji za recept. Konečně se poleva povedla!

mata3636: Mam takovej robot s hodne baculatou metlou. Dokaze michat velmi pomalu. Neni to slehani jen jako rucni metla. Na polevu je vyborny. Rucnim slehacem se dvemi metlami, by to neslo.

mata3636: já metličkou ;)

Veronika.Hrozna: Nešľahať, lebo sa tým vženie do polevy vzduch a poleva po zaschnutí popraská. Len ručne metličkou miešať.:yes:

casino: citronové šťávy jsem tedy dala méně, to je fakt. ale perníčky nakonec tuhnou, sice pomalu, ale jo :-D mě nikdy poleva nešla, tak jsme nedělali. Letos jsem se naštvala a zkusila a vyšla. Na podruhé pak zas ne :-( no příště už budu prosívat, a opravdu podle návdu přesně, žádný úlevy :-)

Veronika.Hrozna: " Má a obrovský, já prosívám 3 x aby se cukr provzdušnil několikrát."
Nevěřím:-O
Myslím, že spíše záleží především na MNOŽSTVÍ použité kyseliny. Dochází k hydrolýze a tvorbě invertního cukru, který se chová podobně jako med. No a zkuste z medu udělat tuhnoucí polevu... :-)

sasulinkam: Mám zásadu, když něco není dobré od začátku, tak nejsem tak zkušená, abych to dokázala upravit do použitelné podoby. Zmatlala jsem už dva krémy, jen tyto Vánoce a jedny kokosové pusinky, a jednu štolu! Vyhodit ! Prosít cukr, přidat do něj bílky a na nejmenší otáčky velmi pomaličku šlehat! Obyčejně uškudlím jeden bílek a přidám lžíci 40% rumu. Nádherně to ochutí a hezky se vsákne do pečiva, takže se rychle suší.

Veronika.Hrozna: Takže mi to neztuhne?

sasulinkam: Má a obrovský, já prosívám 3 x aby se cukr provzdušnil několikrát.

ahoj kuchtíci a kuchařky, dělala jsem tuto polevu minulý týden a všechno vyšlo na jedničku. dnes jsem ji dělala podruhé- ze 4 bílků - a nepovedla se.Vůbec netuhne :-( Uvědomila jsem si potom, že jsem cukr poprvé prosála a dnes ne. Má to velký význam? Nebo mi poleva ztuhne prostě déle? ;-(

Ja zdobím perníčky několik let,ale nikdy jsem neslyšela,že se poleva šlehá.To jak šlehačem?já mám za to,že se má jen vymíchat..

Renata: ale Ivulinka nepíše nic o šlehání, ale o míchání;-);-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Marketa Dominguez 15. 12. 2015 04:38
Dekuji moc za tento recept!!! Nikdy jsem si zdobeni pernicku neuzila jako ted. Poleva je tuha a nikam netece. Uzasne! Moc doporucuji. Zdobeni jsem nikdy moc nemusela, protoze poleva byla vzdy ridka a ke vzteku, toto byl naprosty opak. Rychle schla, no proste senzace. Vrele doporucuji a recept si pisu na pristi rok.
Delala jsem ji z dvojite davky.:-)):yes:

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
poleva na perníčky, poleva na zdobení perníčků, poleva na perníčky recept, citrónová poleva na perníčky, recept na polevu na perníčky, bílá poleva na perníčky, bílková poleva na zdobení perníčků, poleva perníčky, poleva na pernicky-recept, zdobení perníčků poleva, perníková poleva, zdobící poleva na perníčky, nejlepší poleva na perníčky, zdobeni perniku, perníčky poleva, poleva na vánoční perníčky, poleva na zdobení perníčků recept, recept poleva na pernicky, bílková poleva na perníčky, jak udělat polevu na perníčky

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu