Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí čaj

Ovocný pečený čaj je lahodný nápoj, který kombinuje bohatou chuť pečeného ovoce a aromatického koření. Při přípravě se používá čerstvé nebo sušené ovoce, které se pomalu peče, aby získalo výraznější a koncentrovanější chuť.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vigon

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce očistíme, omyjeme, jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jadřinec, švestky vypeckujeme. Krok 2: Nakrájíme na kousky, promícháme s cukrem, ochutíme citronem, podlijeme trochou čaje nebo vody a dáme rozpéct do trouby. Krok 3: Ještě horkou směs plníme do vyčištěných sklenic, které otočíme dnem vzhůru a necháme tak až do zchladnutí. Krok 4: Otevřený pečený čaj uchováváme v lednici, kde vydrží asi dva týdny. Pro přípravu zalijeme v hrníčku asi 3 lžičky směsi vroucí vodou a pijeme teplé nebo studené.

TIP: Jak udělat pečený čaj - jednoduchý postup zvládne i začátečník

Zveřejněno 26. 8. 2010

Poznámka autorky Vigon

Podle uvážení můžete přidat koření (hřebíček, skořici) nebo po uvaření ochutit rumem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí čaj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/00l7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí čaj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/00l7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Čaj je výborný a voní po celém domě,přidala jsem kousek celé skořice:-ppřidala jsem foto,když tak smažu:-)):bodík jsem už dala dřív:yes:+4

Pro Klarisku..to se těžko řekne kolik čeho na pekáči ovoce zalít, aby bylo ponořené...čaj šípkový vařený(dodá pokud je ze sbíraných šípků vitamíny)
Pro O ..to se taky dá z pytlíku..ale ta kvalitka..;-)

Problém néé, ale musel jsem se zasmát, protože každou chvíli (co jsem tak pročítal komentáře k receptu)se někdo oháněl, ať si tady třeba dáváte recepty na čaj, a je to tu :-D:-D
Já znám taky jeden: dáte sáček do hrníčku a zalijete vroucí vodou. Můžete vhodit kolečko citronu a osladit dle chuti :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

O (neregistrovaný/á) nějaký problém?:-O

A je to tady: recept na čaj :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Moc nechápu "šípkový čaj nebo voda" v surovinách, čaj se myslí uvařený? Prosím o doplnění kolik čeho, Vigon.

Něco takového znám a dělám už hodně dlouho. Letos ale je ovoce moc málo, takže nemám skoro nic, škoda.;-(;-(

:yes::yes:

zde už je podobný čaj - pečený,střádám si ovoce,abych to mohla udělati,moc se na to těším.:yes:+1

Tématické fráze:
domácí šípkový čaj, šípkový čaj recept, domácí čaj, čaj se zázvorem recept, jak udělat šípkový čaj, pečený šípkový čaj, jak uvařit šípkový čaj, recept na šípkový čaj, šípkoví čaj, jak se dělá šípkový čaj, pečený čaj z šípků, šípkový pečený čaj, šípkový čaj domácí, domácí jablečný čaj, vaření šípkového čaje, jak se vaří šípkový čaj, šípkový čaj, pečený čaj recept, recept šípkovy čaj, pečený čaj ze šípků

Suroviny:
rybíz, ostružiny, borůvky, jablko, hruška, čaj šípkový, cukr, citron, koření hřebíček, skořice

Přidat fotografie receptu